Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Prinsvillan

Vakna i Tyresö Slottsparks lugn, en kort bit från Stockholm

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

På Prinsvillan bor du på historisk mark, vid hav, skog och slottspark. Just där fann Prins Eugen sitt semesterparadis 1894. Med sin vackra natur och rika historia intill Tyresö slott är det en riktig oas endast en kort bit från Stockholms brus.

Läs mer

Prinsvillan ligger mitt i den vackra slottsparken, bredvid den gamla kyrkan och det pampiga Tyresö slott. Slottet, med anor från 1630-talet är en del av Nordiska museet. De tre byggnaderna som utgör Prinsvillan har bland annat varit tjänstebostad, handelsbod och semesterbostad för Prins Eugen. Prinsen inspirerades av den omväxlande naturen och här blev flera av hans kända konstverk till.

Här väntar både lugn och många härliga aktiviteter att fylla dagarna med. Naturupplevelser i hav och skog, kultur i vackra slottsparken och avkoppling med strand och stillhet. Koppla av, umgås med vänner, vandra i naturen, cykla, bada i havet, ta en tur på kajak eller besök slottet och den engelska parken. På promenadavstånd i området runt slottet finns flera caféer och en restaurang.

Våra nio mysiga rum, bäddade med härliga linnelakan och alla olika till sin karaktär, är inrymda i den tidigare Handelsboden. På morgonen väntar en stärkande frukostkorg. Avnjut den i vår fina matsal, eller till fågelsång i den härliga trädgården.

Varmt välkommen till Tyresö och till Prinsvillan!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kyrkvägen 5
  135 60 Tyresö

  Hitta till boendet
  Prinsvillans adress är Kyrkvägen 5 i Tyresö. Tyresö ingår i Stockholms län och är beläget cirka 20 km sydöst om Stockholm.

  Enklast tar du dig till Stockholm med kollektiva färdmedel från olika delar av landet. Från Stockholm tar du sedan enkelt buss 875 från Gullmarsplan mot Tyresö kyrka eller buss 815 från Gullmarsplan mot Tyresö slott. Båda bussarnas ändhållplats stannar en kort promenad från Prinsvillan.

  Kommer du med egen bil rekommenderar vi att du ställer din gps för bästa körrutt beroende på varifrån du kommer. Vi ligger alldeles i närheten av kyrkan och parkering finns efter den lilla bron till höger.

  GPS-koordinater:

  N59.2351944°, E18.2991889°

  Kontakt:

  +46 8 41093762 info@prinsvillan.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  9-16

  Antal rum

  9

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Prinsvillan

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Prinsvillan ägs och förvaltas av Svenska kyrkan. Därför karaktäriseras vår verksamhet av ett hållbarhetsperspektiv som innebär utveckling, långsiktighet och professionalitet. Med omtanke och respekt för både miljö och människa.

  På Prinsvillan är våra rum är bäddade med härliga linnelakan och städas med miljövänliga rengöringsmedel.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Sök boende via karta

  Nya boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.