Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Stora Fjäderägg Vandrarhem

Fyrvaktarliv i Holmö skärgård med havet som närmsta granne

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bo som en fyrvaktare och njut av den speciella naturen med havet runtomkring. Stora Fjäderägg brukar kallas för en fjällvidd mitt i havet och ett besök på denna unika plats ger dig ro och avkoppling som räcker länge efter ditt besök.

Läs mer

Ett besök på Stora Fjäderägg sitter kvar länge i kropp och själ. Känslan att vara på en ö tillsammans med ett fåtal andra människor och leva nära naturens krafter är en upplevelse som är svår att beskriva.

Hit kommer du för att känna lugnet, men på ett aktivt sätt. Vandringen från båten upp till fyrplatsen är en svårslagen känsla och naturens skiftningar gör den olika för varje gång du kommer hit.

Här har du tid att bara vara. En dag på Fjäderägg kan se ut så här: Du vaknar när du är utsövd och ordnar din frukost i lugn och ro. Äter den ute om vädret är bra. Sedan en promenad i valfritt väderstreck, kanske ser du sälar eller fåglar, kanske hittar du kantareller eller bär om det är på hösten du besöker ön. Du kan hitta din ostörda plats och titta på havet eller läsa din bok. Du kanske pratar med ornitologerna och har du tur så får du se en riktigt ovanlig fågel ringmärkas.
Du kan ta ett uppfriskande havsbad, en löptur eller beundra den nyrenoverade fyren. Det finns ofta chans att träffa fyrägaren som gärna visar fyren, när han är på plats.

Fjäderägg passar dig som älskar att vara nära naturen men ändå vill ha möjlighet till bekvämligheter som en skön säng, ett kök med elspis och värme under kallare tider på säsongen. Det passar utmärkt för den aktiva barnfamiljen som tar sig tid att upptäcka strandfynd, spana efter sälar eller hitta vackra stenar. Du kan ha med din hund, men den bör hållas kopplad på grund av att det är ett naturreservat.

Stora Fjäderägg ligger nästan två mil ut i havet, så väder och vind kan påverka resan. Men det är oftast bättre väder långt ut i havsbandet än vad prognosen förutspår. Från ön ser du ofta lågtrycken på fastlandet passera medan du är torrskodd. Vi anpassar alltid våra transporter efter rådande väder. Om resan blir påverkad hör vi av oss i så god tid som möjligt.

Varmt välkomna!
Anna och Anders

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Box 1
  918 03 Holmön

  Hitta till boendet
  Ditt besök på Fjäderägg börjar med att du tar Trafikverkets gratisfärja från Norrfjärden, en dryg mil norr om Umeå. Hit tar du dig med bil eller kollektivtrafik(sök på hållplats Norrfjärden Umeå). Sedan fortsätter resan med båt från Holmön enligt turlista. Enda sättet att ta sig dit på annat sätt är egen båt eller kajak.

  För buss: www.tabussen.nu/
  För färja: www.trafikverket.se/resa-och-trafik/farjetrafik/holmoleden/

  Beroende på vilken färja du tar väntar sedan några sköna timmar på mysiga Holmön innan båten går ut till Fjäderägg klockan 15.00. Båtresan bokar du samtidigt som du bokar ditt boende här på hemsidan. Du kan även boka båtresa via e-post logi@storafjaderagg.se eller på telefon 070-69 17 220.

  Egen båt – Kommer du med egen båt är du självklart välkommen att boka rum i vandrarhemmet men meddela att du kommer med egen båt och om du vill bli mött i hamnen av våra vandrarhemsvärdar.

  Kajak – är du en van paddlare kan du paddla ut till Fjäderägg från fastlandet eller ta kajaken på färjan och paddla sista biten. Du bör dock ha erfarenhet av paddling innan du ger dig ut på detta äventyr. Men en eller ett par nätter på vandrarhemmet ger dig belöning för mödan.

  GPS-koordinater:

  N63.806894°, E20.999851°

  Kontakt:

  +46 705175053 logi@storafjaderagg.se

  Antal rum

  5

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Stora Fjäderägg Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi arbetar i samarbete med Västerbotten Experience (VX) för en hållbar besöksnäring. Metoden är utformad efter Global Sustainable Tourism Councils (GSTM) hållbarhetskriterier.

  Ett VX-företag förbinder sig att arbeta för en mer hållbar besöksnäring bl.a genom att:
  ● Ha en policy för långsiktig hållbarhet anpassad till företagets förutsättningar.
  ● Ha en skriftlig miljöplan som innehåller rimliga åtgärder för att hushålla med resurser, minska utsläpp och för att värna biologisk mångfald.
  ● Vid köp av varor och tjänster prioritera lokala leverantörer, ekologiska- och rättvisemärkta produkter och råvaror.
  ● Ha rutiner för hur man marknadsför och samarbetar med lokalbefolkningen för att motverka negativ påverkan på kulturarv, levande kultur och historiskt sårbara miljöer.
  ● Värna om den biologiska mångfalden och känner till regler för naturskyddade områden och skydd för biologisk mångfald i sitt verksamhetsområde.
  ● Använda lokala råvaror och matprodukter för att gynna matproducenter, jordbruk, rennäring, fiske mm.
  ● Ta med i planering och i åtgärder hur mycket turism och vilken typ av turism som området tål. Ta hänsyn till områdets och lokalbefolkningens integritet och livskvalitet.
  ● Erbjuda och informera om tillgänglighet för personer med särskilda behov då detta är relevant och rimligt.
  ● Säkerställa att de inte bidrar till smittspridning i någon av de produkter man tillhandahåller genom hela vistelsen. Detta avser varje moment under transporter, aktiviteter, måltider och övernattning. Policy för smittskyddshantering finns och kommuniceras tydligt.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.