Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Stora Fjäderägg Vandrarhem

Fyrvaktarliv i Holmö skärgård med havet som närmsta granne

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

På Stora Fjäderäggs fyrplats i Holmö skärgård lever du med havet runt dig alla dygnets timmar. Vandrarhemmet ligger i öns gamla fyrvaktarbostäder, med havet och den gamla fyren som enda grannar. Här sover hela familjen gott i vackert inredda rum.
Läs mer
Stora Fjäderägg ingår i Holmöarnas naturreservat och öns karga landskap, med klapperstensfält, krypgranar och ljunghedar brukar liknas vid en fjällvidd, fast mitt i havet.

Här kan du följa fartygens färd från Bottenhavet upp i Bottniska viken, ströva över ljunghedar och solvarma klapperstensfält, leta strandfynd och förundras över labyrinter, kompassrosor och 1000-åriga hyddbottnar. Den morgonpigga kan upptäcka säl på grynnorna ute till havs eller vara med när ornitologerna i fågelstationen ringmärker fågel.

Vårt familjevänliga boende möjliggör mycket tid för umgänge som familj. Låt barnen få i uppgift att hämta vatten i utomhuskranen, eller ge er ut på en gemensam strandfynds-promenad. Strax intill fyrplatsen finns en grillplats där ni kan grilla marshmallows på kvällen och titta på stjärnorna. Här finns möjlighet att springa av sig, fokusera på naturens förunderligheter eller måla på stenar. Det är helt enkelt en perfekt plats för barn!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 250 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Box 1
  918 03 Holmön

  Hitta till boendet
  Från Umeå reser du norrut med buss 118/119via Sävar. Du som åker i egen bil tar E4:an norrut, svänger höger i höjd med Sävar, vid skylten "Passbåt Holmön". Parkera bilen vid färjeläget. Bilresan från Umeå tar 30-40 minuter.
   
  I Norrfjärden ligger Vägverkets färja som gratis för dig till Holmön. Tidtabell hittar du på www.trafikverket.se/holmoleden

  Från Byviken på Holmön åker du vidare med vandrarhemmets båt ut till Stora Fjäderägg. Båten bokas i samband med bokning av logi.

  GPS-koordinater:

  N63.806894°, E20.999851°

  Kontakt:

  +46 706917220 logi@storafjaderagg.se

  Öppettider

  2023:
  31 maj – 18 september
  2024:
  31 maj – 18 september

  Antal rum

  5

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Stora Fjäderägg Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi arbetar i samarbete med Västerbotten Experience (VX) för en hållbar besöksnäring. Metoden är utformad efter Global Sustainable Tourism Councils (GSTM) hållbarhetskriterier.

  Ett VX-företag förbinder sig att arbeta för en mer hållbar besöksnäring bl.a genom att:
  ● Ha en policy för långsiktig hållbarhet anpassad till företagets förutsättningar.
  ● Ha en skriftlig miljöplan som innehåller rimliga åtgärder för att hushålla med resurser, minska utsläpp och för att värna biologisk mångfald.
  ● Vid köp av varor och tjänster prioritera lokala leverantörer, ekologiska- och rättvisemärkta produkter och råvaror.
  ● Ha rutiner för hur man marknadsför och samarbetar med lokalbefolkningen för att motverka negativ påverkan på kulturarv, levande kultur och historiskt sårbara miljöer.
  ● Värna om den biologiska mångfalden och känner till regler för naturskyddade områden och skydd för biologisk mångfald i sitt verksamhetsområde.
  ● Använda lokala råvaror och matprodukter för att gynna matproducenter, jordbruk, rennäring, fiske mm.
  ● Ta med i planering och i åtgärder hur mycket turism och vilken typ av turism som området tål. Ta hänsyn till områdets och lokalbefolkningens integritet och livskvalitet.
  ● Erbjuda och informera om tillgänglighet för personer med särskilda behov då detta är relevant och rimligt.
  ● Säkerställa att de inte bidrar till smittspridning i någon av de produkter man tillhandahåller genom hela vistelsen. Detta avser varje moment under transporter, aktiviteter, måltider och övernattning. Policy för smittskyddshantering finns och kommuniceras tydligt.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.