Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kalix Vandrarhem

För midnattssol på sommaren och norrskenssafari på vintern

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Med närhet till älvens möte med havet, ligger STF Kalix Vandrarhem. Här råder lugnet. Välkommen hit och upplev alla årstider, den vackra kusten och naturen. Midnattssol. Fina fiskevatten. Värm dig framför brasan och känn dig som hemma.
Läs mer
Just utanför Kalix möter älven havet. På vägen dit ligger Näsbyn och STF Kalix Vandrarhem. Kalix erbjuder fantastiska stränder och en vacker skärgård med flertalet öar att besöka. Här ligger Bottenvikens nordligaste djuphavshamn och det unika Siknäsfortet. Under vintern erbjuds aktiviteter som hundspannsturer och norrskenssafari. Den som vill kan också åka på ett isbrytaräventyr. Följ med och kryssa över ett stilla vitt fruset hav som är täckt av ändlös solid is så långt ögat når.
 
Här kan du bo året runt i nyrenoverade rum, laga mat i det nya gästköket och umgås med andra som upplevt allt det fina Kalix har att bjuda.
 
Vandrarhemmet är beläget bredvid Kalix Folkhögskola och är en lugn oas 2 km från centrala Kalix. Välj mellan enkelrum, dubbelrum och familjerum för upp till 4 personer, samtliga rum med egen dusch och toalett. Alla rum är utrustade med skrivbord och snabbt wifi som passar både digitalt arbete och streaming.
 
Tillgänglighetsanpassade rum finns, liksom rum där djur är tillåtna. Sängkläder och handduk ingår alltid när du bor hos oss.
 
I de generösa umgängesytorna kan du umgås med andra gäster, äta dina måltider och mysa framför en skön brasa. Värm dig i den vedeldade bastun och den modige rullar sig dessutom i snön utanför om vintern. När ljuset känns för långt borta kan du boka tid i vårt ljusterapirum.
 
Från och med sommaren 2018 kan du hyra cyklar på vandrarhemmet. Kalix Golfklubbs fina golfbana ligger i närheten, och den fiskeintresserade hittar många goda fiskemöjligheter i Kalix med omnejd. Tvärs över gatan från vandrarhemmet ligger en matvarubutik.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Näsbyvägen 16 H
  952 62 Kalix

  Hitta till boendet
  Med bil
  Ta bilen till Näsbyvägen 16.
   
  Med tåg & buss
  Ta tåget till Luleå och därifrån buss med länstrafiken vidare till Kalix ltnbd.se/ Vissa tåg går hela vägen till Kalix, se SJ.se

  GPS-koordinater:

  N65.8422274°, E23.1781452°

  Kontakt:

  +46 761907077 vandrarhemmet@kalixfolkhogskola.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:30

  Öppettider reception

  Vardagar 8-16

  Antal rum

  46

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Kalix Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.