Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kiruna Hotell & Vandrarhem

Lättillgänglig utgångspunkt för turer i fjällvärlden

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Kiruna Hotell & Vandrahem är en trivsam anläggning med attraktivt läge. En perfekt utgångspunkt för upptäcktsfärder i fjällvärlden. Vi har gäster från hela världen och stor erfarenhet av grupper.

Läs mer

Anläggningen drivs av Malmfältens folkhögskola och ligger 4,3 km från nya Kiruna centrum, dit du kan ta dig med lokaltrafikens bussar.
 
Här har du nära till naturen, direkt inpå knutarna finns mycket fina motionsslingor för skidåkning, promenader och joggingturer.
 
Nu har vi även en vallabod med 3 stationer på vårt område, som du som gäst får nyttja utan kostnad.
 
En liten bit härifrån finns Kirunas stadsberg Luossavaara där du kan åka utför vintertid och med cykel sommartid, då du även kan åka upp med den nya stolliften och njuta av midnattssolen,
Det är bara några mil till Björkliden och Riksgränsen som är Sveriges nordligaste skidorter i Kiruna kommun.
 
Vi erbjuder olika former av boende i enkel- eller dubbelrum. Sänglinne, handdukar samt slutstädning ingår i priset. TV och wc finns i samtliga rum, många rum har även dusch. Fri internetanslutning på området och gratis parkering för våra gäster. Du har tillgång till gemensamt kök/allrum och bastu utan kostnad, inga husdjur accepteras.
 
Vår restaurang som drivs av Ann´s kök har en strålande utsikt över Kebnekaises mäktiga bergsmassiv erbjuder frukost och lunchbuffé, a la carte och take away. Alla dagar i veckan, Du kan även boka frukostpåse om du inte har möjlighet att äta på plats.
 
I Kiruna med omnejd finns det gott om aktiviteter att välja på. Vad sägs om skoteråkning, hundspann, jakt, fiske, forsränning eller kanot? Kanske vill du besöka Ishotellet eller följa med på en intressant rundtur i gruvan. Kirunas vackra kyrka är också väl värt ett besök liksom nya stadshuset.
 
Eller varför inte bara njuta av midnattssolen under sommarnätterna eller vintertid uppleva norrskenet – ett minne för livet!
 
Grupper och Konferens
Vi har stor erfarenhet av att ha grupper boende hos oss och vi moderna konferenslokaler för den lilla gruppen och vår aula som tar upp till 150 personer, hör av dig så berättar vi mer.
 
Varmt välkommen!

Vår service

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Malmfältens Folkhögskola, Campingvägen 3
  981 35 Kiruna

  Hitta till boendet
  Kommer du in till Kiruna söderifrån är det lättast om du svänger av vid första rondellen till höger och därefter direkt till vänster så att du kommer på Hjalmarlundbohmsvägen. Du kör norrut, på högersida passerar du kyrkogården och till vänster om rondellen har du Statoil. Du fortsätter efter samma gata rakt fram och kör så att du även passerar stadshuset på vänstersida.
   
  Efter att du har passerat OKQ8 på vänstersida vid en fyrvägskorsning så är det inte långt kvar till oss. Du svänger av till höger tredje gatan efter korsningen vid OKQ8, då hamnar du på Matojärvigatan och kör upp till höger efter den gatan tills du ser Högalidskolan, strax nedanför denna skola finns Campingvägen på vänstersida, ca 300 meter längre fram har du Malmfältens folkhögskola.

  GPS-koordinater:

  N67.861748°, E20.235069°

  Kontakt:

  +46 980675 00 malmfaltens@kiruna.fhsk.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Vardagar 8-19 och helger 15-19

  Antal rum

  38

  Antal bäddar

  76-100

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Kungsleden Abisko - Nikkaluokta

  I början av 1900-talet skapade Svenska Turistföreningen Kungsleden, en sammanhängande vandringsled i fjällvärlden i svenska Lappland. Leden skulle passera de vackraste platserna svenska fjällen kunde erbjuda, därav fick den namnet – kungen av leder. Den numera världsberömda vandringsleden besöks av vandrare från när och fjärran. Här beskriver vi den norra delen av Kungsleden, från Abisko till Nikkaluokta.

  Kungsleden Nikkaluokta – Saltoluokta

  Den här fina vandringen går huvudsakligen på Kungsleden, som du når vid STFs Singistugor. Redan efter första etappen kommer du fram till Kebnekaise fjällstation. Den fortsatta färden tar dig genom storslaget landskap och kuperad björkskog. Vid sjön Teusajaure finns båttransport under säsong. Från tredje dagen går du på Kungsleden och innan du är framme i Saltoluokta vandrar du genom Stora Sjöfallets nationalpark.

  Nikkaluokta - Ritsem

  Vandringen från byn Nikkaluokta till fjällstugan STF Ritsem passar dig som vill lämna de gängse stråken och uppleva gränsfjällen mot Norge. Den östra och västra delen av turen skiljer sig kraftigt åt till sin karaktär. Du får se dalgången Ladtjovagge i öster och högalpina Kebnekaisemassivet i väster. Under vandringen bor du på STF Kebnekaise Fjällstation och i fjällstugor.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Nya boenden

  STF-familjen växer varje år så att du får mer boenden att välja på när du ska ut och upptäcka Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.