Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Sälen Torgåsgården Fjällgård

Hemtrevligt och charmigt vid foten av Sälenfjällen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Vid foten av Sälenfjällen hittar du STF Torgåsgården Fjällgård. Här befinner du dig mitt i naturens roligaste lekplats, med skog, fjäll och egen sjö runt knuten. Efter dina utomhusäventyr kan du mysa framför brasan eller koppla av i bokhörnan.
Läs mer
Torgåsgården fjällgård är ett familjeägt företag som ägs och driv av oss, Moa & Björn Källén och våra två pojkar. Vi har båda lång erfarenhet av fjällen och turism och vår ambition är erbjuda andra en möjlighet att få uppleva det fantastiska med att bo i fjällen med naturen runt husknuten: frisk luft, snö, stjärnklara nätter, en lägereld med kaffe som kokar, norrsken, friluftsliv, djur och natur.
 
Vi vet att det inte alltid är lätt att komma ut och uppleva friluftslivet. Därför hjälper vi dig gärna planera aktiviteter, skickar packlista och tipsar om våra smultronställen. Vi vill att du också ska få känna hur gott maten smakar när den lagas utomhus eller hur gott man sover efter en hel dag till fjälls. Hur håren på armen ställer sig på ända när man kommer nära vilda djur i skogen eller spänningen i att fiska. Kraften i älven som flyter och den rena glädjen i skid & snowboardåkning.
 
Som gäst hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Att du som vår gäst ska använda hela huset och laga mat i köket, se på film i soffan, dricka kaffe på bryggan, njuta av kvällen på verandan och leka i trädgården. Det bästa som finns är när det är liv och rörelse på gården och möten uppstår. Hos oss finns egen sjö med badplats och skog och fjäll väntar precis runt knuten. Vi ligger en bit undan de stora skidanläggningarna, men med skidåkning, längdspår och butik på bekvämt avstånd. Varje årstid har sin charm, och vi har öppet året runt.
 
Sänglinne, duschhandduk och städ av rummet vid avresa ingår alltid. Du har tillgång till kök och kan laga din egen mat. Vill du köpa till frukost går det utmärkt och du beställer den minst 24 h i förväg. Vi fokuserar på hållbarhet och handlar mat lokalt, samt serverar ekologiskt kaffe.
 
Incheckning sker från kl. 17.00 och utcheckning fram till kl. 10.00. Det går bra att checka in senare, på egen hand. Vi skickar på ankomstdagen sms till dig, med information om hur du hittar till ditt boende.
 
Varmt välkommen till oss!

Moa & Björn med familj

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 375 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Torgås 141
  780 67 Sälen

  Hitta till boendet
  Alla vägar leder kanske inte till Torgåsgården men många av dem gör det. Vi ligger 5 min med bil från Kläppen skiresort och 20 min med bil från Sälen.

  Kollektivtrafik
  Flera bussar med anslutning från SJ:s tåg till Borlänge passerar oss. Den närmaste busshållplatsen heter ”Torgås Gamla Affären”. Du kan avtala med oss, så hämtar vi dig gärna, eftersom delar av vägen till oss går längs den bitvis hårt trafikerade riksvägen.
   
  Kanot
  Kommer du med kanot nedströms ska du hålla utkik efter oss när du passerat Torgåsbron i Torgås. Vi finns innanför östra älvbanken, vid Motjärns strand. Vid höga flöden kan du paddla ända fram till sandstranden och bara några meter från gården, genom kanalen till Motjärn. Annars går det bra att bära kanoten över den smala landremsan som delar älven och Motjärn. OBS! På grund av ombyggnad av bron i Torgås går det inte att färdas under bron i dagsläget.
   
  Med bil
  Från söder: följ väg 66 förbi Malung, så kommer du till samhället som heter Lima. Du hittar oss 4 km norr om Lima, på höger sida. Når du fram till bron i Torgås har du åkt för långt.
   
  Från norr: kör du från Vasaloppsvägen eller Sälen ska du fortsätta söder ut vid Fiskarheden. När du kommer fram till Kläppen skiresort är det ungefär 4 km kvar. Du hittar oss på höger sida, strax efter det lilla samhället Torgås.
   
  Från väst: kommer du från Rörbäcksnäs och norska gränsen ska du hålla höger och följa skyltningen i Torgås, eftersom bron är tillfälligt avstängd. Du kommer då fram till Lima, på västra sidan av älven. Kör över bron och sväng sedan norrut på väg 66. Du hittar oss på vänster sida av vägen, 4 km efter Lima, strax söder om Torgås.

  GPS-koordinater:

  N60.9745°, E13.34°

  Kontakt:

  +46 28030022 info@torgasgarden.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  Vi finns tillgängliga hela tiden på telefon och är oftast på Torgåsgården eller i närheten, har ingen reception.

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Sälen Torgåsgården Fjällgård

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.