Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Sälen Torgåsgården Fjällgård

Hemtrevligt och charmigt vid foten av Sälenfjällen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Vid foten av Sälenfjällen hittar du STF Torgåsgården Fjällgård. Här befinner du dig mitt i naturens roligaste lekplats, med skog, fjäll och egen sjö runt knuten. Vi erbjuder guidade äventyr året runt i tillägg till ett mysigt och familjärt boende. Efter en dag utomhus kan du mysa i våra stora soffor och spela spel i vårt härliga allrum och laga din egen middag i vårt kök.

Läs mer

Vi på Torgåsgården och Hike in Dalarna älskar friluftsliv och människor så vår idé är enkel – vi vill erbjuda en trygg och hemtrevlig bas på gården för dig som ska besöka Sälenfjällen och ge skräddarsydda äventyr och upplevelser om du vill ha vår hjälp att hitta ut i naturen. Oavsett om du som kommer är en familj, ett kompisgäng eller en större grupp. För grupper erbjuder vi dessutom helhetslösningar med helpension.

Torgåsgården ligger mitt i ett eldorado av natur och friluftsliv. Visste du att bara vårt hörn av Malung-Sälens kommun är större än hela Öland? Eller att det finns ca 20 naturreservat med allt från fjällens vilda vidder till fäbodens trygga glänta och stora djupa skogar med hundratals fiskevatten runt oss? Välj mellan att följa väl markerade fjälleder eller knappt upptrampade stigar i skogen. Boka in oss som guide eller gå på egen hand. Låt oss visa dig våra smultronställen eller hitta dina egna. Här finns äventyret och naturen precis utanför dörren och vi vill visa sig en annan sida av Sälen.

Torgåsgården ägs och drivs av oss – Moa & Björn Källén. Vi bor på gården tillsammans med vår familj och våra hundar och katten Lilla Gul. Ofta känns det som att gästerna, både nya och gamla kommer ”hem” till oss lika mycket som de kommer till Torgåsgården. Vi har lång erfarenhet av området, turism och service efter många år i norska och svenska fjällen.

Till vår hjälp har vi våra duktiga och omtänksamma kollegor Marie och Johanna som hjälper till med det dagliga arbetet på gården, och fantastiska lokala ungdomar som jobbar extra under högsäsong.

Varmt välkomna!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Torgås 141
  780 67 Sälen

  Hitta till boendet
  Alla vägar leder kanske inte till Torgåsgården men många av dem gör det. Vi ligger 5 min med bil från Kläppen skiresort och 20 min med bil från Sälen.

  Kollektivtrafik
  Flera bussar med anslutning från SJ:s tåg till Borlänge passerar oss. Den närmaste busshållplatsen heter ”Torgås Gamla Affären”. Du kan avtala med oss, så hämtar vi dig gärna, eftersom delar av vägen till oss går längs den bitvis hårt trafikerade riksvägen.
   
  Kanot
  Kommer du med kanot nedströms ska du hålla utkik efter oss när du passerat Torgåsbron i Torgås. Vi finns innanför östra älvbanken, vid Motjärns strand. Vid höga flöden kan du paddla ända fram till sandstranden och bara några meter från gården, genom kanalen till Motjärn. Annars går det bra att bära kanoten över den smala landremsan som delar älven och Motjärn. OBS! På grund av ombyggnad av bron i Torgås går det inte att färdas under bron i dagsläget.
   
  Med bil
  Från söder: följ väg 66 förbi Malung, så kommer du till samhället som heter Lima. Du hittar oss 4 km norr om Lima, på höger sida. Når du fram till bron i Torgås har du åkt för långt.
   
  Från norr: kör du från Vasaloppsvägen eller Sälen ska du fortsätta söder ut vid Fiskarheden. När du kommer fram till Kläppen skiresort är det ungefär 4 km kvar. Du hittar oss på höger sida, strax efter det lilla samhället Torgås.
   
  Från väst: kommer du från Rörbäcksnäs och norska gränsen ska du hålla höger och följa skyltningen i Torgås, eftersom bron är tillfälligt avstängd. Du kommer då fram till Lima, på västra sidan av älven. Kör över bron och sväng sedan norrut på väg 66. Du hittar oss på vänster sida av vägen, 4 km efter Lima, strax söder om Torgås.

  GPS-koordinater:

  N60.9745°, E13.34°

  Kontakt:

  +46 28030022 info@torgasgarden.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  Vi finns tillgängliga hela tiden på telefon och är oftast på Torgåsgården eller i närheten, har ingen reception.

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Sälen Torgåsgården Fjällgård

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Vasaloppsleden

  En av Sveriges mest uppskattade vandringsleder är Vasaloppsleden. Att vara “i fäders spår för framtids segrar” gäller verkligen inte bara skidåkare.

  Vandringsleder i Sverige

  Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

  Hållbara vandringstips

  Det är många som insett att vandring är ett utmärkt sätt att upptäcka Sverige. Här hittar du sex tips om hur du vandrar mer hållbart.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.