Upplev mer

Torgåsgården fjällgård hittar du mitt i en av naturens bästa lekplatser! Året runt finns massor av aktiviteter att göra runt omkring i vårt närområde, oavsett om du vill vandra, cykla, paddla, åka utför eller längdåkningsskidor. Hos oss bor du med en perfekt bas för dina stora eller små äventyr. Miljön hos oss inbjuder även den till både aktivitet och vila. Här hittar du en stor trädgård med grill och möjlighet för brännboll, kubbspel och volleyboll. Direkt nedanför oss ligger sjön med möjlighet för bad året runt. Vi är själva en aktiv familj som älskar att vara ute i naturen. Fråga oss gärna om våra bästa tips!

Vandring

Långa flacka fjäll med varierande vandring som passar både stora och små. Följ de gamla fäbodstigarna genom storskog och längs vatten eller gå högst upp på en fjällrygg med utsikt över Fulufjällsplatån. Vi på Torgåsgården tror att det är viktigt att vi sprider ut oss i naturen och vill gärna visa dig en annan sida av Sälen. Häng med oss på en guidad tur till våra favoritplatser eller hitta dina egna. Vandring i Sälen är lätt med markerade leder och varierande terräng som passar alla. Sälenfjällen är också ingången till södra Kungsleden. Härifrån kan du fortsätta över Fulufjället till Grövelsjön och fortsätta norr ut. Torgåsgården ligger nära oavsett.

Bad & Fiske

Vi har en egen strand som inbjuder till bad på sommaren. Eller en paddeltur. Ibland har vi isvak öppen om vintern för den modige!

Med över hundra (100) fiskevatten runt omkring oss finns det goda chanser att få fisk. Lima fiskevårdsförening planterar in i några av put n take dammarna. Älv, å eller sjö. Kasta, meta eller flugfiske. Du väljer själv. I Motjärn (vår egen sjö) finns bland annat gädda och abborre. Under vintertid är vår sjö perfekt för dig som vill prova på isfiske.

Kanot

Du som gäst kan alltid hyra kanot och flytväst för en kortare tur på Motjärnen. Som medlem i STF ingår lån av våra kanoter i sjön utan extra kostnad. Vill ni ut på ett längre äventyr med kanot? Då hyr du av vår samarbetspartner Sälens kanotcentral och att alla våra gäster får ett värdebevis på 15% när de bor hos oss att använda på Kanotcentralen.

Cykling

I Lindvallen hittar du downhillcykling. Ta med egen cykel och utrustning eller hyr på plats. Vi ligger endast 30 min från Rörbäcksnäs kända cykelleder och ca 10 min från Limedsforsens leder. Biking Dalarna står för lederna.

Längdskidor

Torgåsgården fjällgård hittar du 1,5 mil söder om Vasaloppsstarten. Vårt närmsta spår är Älvspåret. Du går på spåret i Torgås som ligger ca 1 km norr om Torgåsgården. Dit kan du antingen gå eller köra. Älvspåret är 13 km och startar vid Välkomstcentret och vänder i Torgås, 7 kilometer söder om Kläppen. Spåret inleder plant, men några kilometer innan Torgås går spåret in i en mer kuperad del. Hela spåret är elbelyst och är tänt mellan 06.00–22.00 alla dagar. 8 kilometer av spåret har konstsnö och så mycket som möjligt av sträckan öppnar redan i november. Denna del är extra populär till vasaloppsträning hos våra gäster. Det är ej tillåtet med hund. Här får du åka både klassisk stil och skate. Torgåsgården ligger också nära Kläppens andra spår som utgår ifrån Kläppens anläggning.

Alpint

För dig som vill kasta dig utför, oavsett om du är nybörjare eller mer avancerad är backarna nära. Torgåsgården fjällgård ligger 5 min från Kläppens skidanläggning som har Sveriges bästa snögaranti. Här finns något för alla med varierad åkning både när det gäller utförsåkning och längd. Det finns 37 pister, 21 liftar samt ca 50 km längdspår. Kläppens snowpark är välkänd för kvalitet och är årligen värd för SM i snowboard och skidor. Du kan prova på att hoppa, trixa, åka på rails och i halfpipe.

Nybörjare? Kläppen erbjuder skidskola för skidor, snowboard och längd. För dig som inte har egen utrustning finns Skidhuset där du kan hyra allt du behöver, det ligger bekvämt på ”andra sidan vägen” från oss.

Destinationer som Trysil, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället ligger bekvämt på en bilturs avstånd.

Djur & Natur

Vi erbjuder guidade turer och upplevelser för både barnfamiljen och kompisgänget. Vad sägs om att gå på snöskor,  laga mat över öppen eld och få hjälp av våra starka huskys att bära maten? Eller följ med på längs de gamla fäbodstigarna och lär dig mer om folktro och lokala sägner. Har du önskemål eller frågor hjälper vi till och anpassar efter grupp och tid på året. Moa är utbildad skogsguide och snart klar med sin fjälledarutbildning samt har jobbat som lärare i flera år.  


För barnfamiljen

STF Sälen Torgåsgården är ett familjevänligt och hemtrevligt vandrarhem där natur, lek och rörelse står i fokus. Hos oss finns egen sjö med badplats, skog och fjäll precis runt knuten. Här väntar aktiviteter sommar såväl som vinter. Inomhus kan du umgås, spela spel, läsa böcker eller se på film. Hos oss ska du som reser med barn känna att det finns plats och möjligheter för lek och äventyr utomhus.

Torgåsgården drivs av oss, Moa och Björn Källén. Vår familj består också av våra barn och våra hundar. Vi tog över gården med visionen att även andra familjer skulle få uppleva fjäll, snö, stjärnklara nätter och friluftsliv tillsammans. Självklart tipsar vi därför gärna om lagom stora eller små äventyr, för unga och gamla och erbjuder guidade äventyr och vandringar. Hör av dig om du har några frågor, så hjälper vi gärna till. Torgåsgården har öppet året runt och vi är nästan alltid i närheten.

Utomhusaktiviteter

Förbered dig på dagar fullspäckade med äventyr i naturens roligaste lekplats i Sälenfjällen. Upplev svensk vildmark när den är som snällast, en härlig minisemester för hela familjen, året runt.

Vi på Torgåsgården erbjuder olika aktiviteter för dig som reser med barn. Vad sägs om en att gå vår naturstig med frågor för barn i olika åldrar? På vägen ser du stora träd, passerar Vallafallet och går på den gamla nedlagda järnvägen som en gång trafikerade Mora-Särna. Vi har även naturbingo och andra kluringar för barn.

En annan kul upplevelse är att paddla med barnen i tjärn. Vi har stora grönytor som är perfekta för kubb, fotboll och grillning. Låna gärna vår studsmatta eller vårt volleybollnät. Vid Motjärnen, som ligger precis bakom Torgåsgården, finns en liten sandstrand och möjlighet till bad.

Du som gäst på Torgåsgården kan alltid hyra kanot och flytväst för en kortare tur på Motjärnen. Är du medlem i STF kan du låna kanot gratis. Vill ni ut på ett längre äventyr med kanot? Då hyr du kanot av vår samarbetspartner Sälens kanotcentral och att alla våra gäster får ett värdebevis på 15% när de bor hos oss som de kan använda på Kanotcentralen.

Inomhusaktiviteter

I vår pyssel och spelhörna hittar du bland annat Yatzy, kortlekar, schack & Uno. För alla barn har vi också leksaker och ritsaker. Här finns böcker för både stora & små. Eller sjunk ner i våra mysiga soffor och koppla av. Här finns också en Smart TV för den som vill se på TV.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.