STF Mjölby Vandrarhem

Idyllisk kulturskatt mitt på Östgötaslätten

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Bo i idyllisk och historisk miljö. Vandrarhemmet är en del av Mjölby Hembygdsgård, en kulturskatt på en holme i Svartån mitt i centrala Mjölby. På holmen samsas ett stort antal stugor från 1700- och 1800-talet och fem av husen fungerar idag som boende.
Läs mer
Mjölby ligger vackert och strategiskt mitt på den vackra Östgötaslätten. En perfekt utgångspunkt för upplevelser i trakten där du på korta avstånd kan ta del av såväl fantastisk natur som historiska platser, fornlämningar och runstenar. Besök Birger Jarls födelseort Bjälbo, Vadstena, historiska Skänninge och Tåkern. Njut av vandring på Östgötaleden och Signaturled Omberg. Möjligheterna är många med Mjölby som knutpunkt.
 
Att bo hos oss är en resa i sig. Beläget på en holme i Svartån mitt i centrala Mjölby möts du av en helt unik miljö. Här finns inte mindre än 25 äldre byggnader, varav de flesta är hitflyttade och trivsamt utplacerade i en grönskande parkliknande miljö. Hembygdsföreningen arrangerar här sommartid olika evenemang samt driver museum ett sommaröppet café. Detta bidrar till att Norrgårdsholme är en välbesökt och omtyckt plats för såväl Mjölbys invånare som besökare. Holmen når du enkelt via en bro.
 
Boendet är inrymt i fem olika hus. Huvudbyggnaden är från 1800-talet. Här hittar du receptionen för incheckning och här ryms ett antal rum med lite olika antal bäddplatser. Rummen är enkelt inredda och har tvättfat samt våningssängar. I det gamla källarvalvet, där förr i tiden brännvinstunnorna lagrades, finns idag ett gästkök. Du kan även välja att boka något av de pittoreska stugorna från 1800-talet; Svaltorpet, Stugan Back eller Heddastugan. De charmiga stugorna har detaljer från förr, och här kan du verkligen koppla av vardagens stress och njuta enkelheten. Stugorna har elektricitet och enkla kök med rinnande vatten. Övriga faciliteter finns i anslutning. Sänglinne finns att hyra. Vänligen observera att sovsäckar inte är tillåtet i någon av husen. Under sommaren serverar vi frukost mot förbeställning. Boka samtidigt som du reserverar ditt rum.
 
Incheckning sker alltid efter överenskommelse med oss! Vid onlinebokning skriv din beräknade ankomsttid i fältet ”Meddelande eller önskemål” eller ring eller maila oss i god tid.
 
Hjärtligt välkomna!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till skidbacke

  Närmare än 1 km till skidbacke.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 285 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Norrgårdsgatan 14
  595 41 Mjölby

  Hitta till boendet
  Mjölby är en knutpunkt som enkelt nås via såväl buss som tåg. Mjölby ligger längst stambanan och från tågstationen är det endast en kort promenad till Mjölby vandrarhem.
   
  Kommer du med bil ligger Mjölby längst E4, men nås även via vackra småvägar via närliggande städer och byar. Det finns ett mindre antal parkeringar i anslutning till boendet.
   
  Laddplatser för elbil saknas inne i centrum, men finns vid vissa platser vid infarterna.

  GPS-koordinater:

  N58.328772°, E15.129478°

  Kontakt:

  +46 14210016 mjolbyvandrarhem@live.se

  In- och utcheckningstider:

  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  10 januari – 22 december

  Öppettider reception

  Incheckning enligt överenskommelse. Telefontid: 1/6-31/8 varje dag 9- 10, övrig tid vardagar 09-10

  Antal rum

  14

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Mjölby Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.