Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kutjaure Fjällstuga

Rofyllt med utsikt och mäktig fors i Padjelanta

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Kutjaure ligger med en dånande strid fors som närmsta granne. Från köksfönstret har du en hänförande utsikt mot Padjelantas böljande vidder. Fjällstugan ligger på Nordkalottleden alldeles vid gränsen till Padjelanta nationalpark.
Läs mer
Fjällstugan ligger alldeles i anslutning till parkgränsen mot Padjelanta nationalpark. Jokken intill stugan utgör parkgräns.
 
Det finns en gäststuga med totalt 20 bäddar
Stugan har två 10-bäddsrum med kök och två sovalkover i varje rum. I ett av rummen får du ha hund med dig. I mittenrummet bor stugvärden. När stugan är stängd finns ett säkerhetsutrymme med två bäddar i anslutning till förrådet. Där finns även hjälptelefonen. Det är inte tillåtet att ha med sig hund in i Padjelanta nationalpark sommartid.
 
Ingen mobiltäckning i området.
 
Upplev
Området är utmärkt för framförallt vinterfiske. Främst fångas röding och öring. Från Kutjaure kan du göra dagsturer till Stipok, som har en säregen flora uppe på kalfjället. Om du följer forsen finns ett flertal imponerande vattenfall uppströms. Besök också gärna Sallohaure sameviste samt de tre långa hängbroarna som finns vid utloppet från Sallohaure och Vastenjaure.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
Över sjön Akkajaure finns regelbunden båttrafik med fasta turer under hela sommarsäsongen mellan Ritsem, Änonjalme och Vaisaluokta. Se sidan sidan www.svenskaturistforeningen.se/batar för aktuell information.
 
Kutjaure ligger en dagsetapp från Vaisaluokta fjällstuga och Akka fjällstuga. Leden från Vaisaluokta är en sommarled, den har inga kryssmarkeringar vintertid. Vintertid är det enklast att nå Kujaure genom att åka vinterleden från Akka mot Kutjauresjön. Sista biten över Kutjauresjön till fjällstugan är inte markerad.
 
Privat båtskjuts över sjön Kutjaure kan korta vandringen till BLTs stuga Kisuris. Se sidan www.svenskaturistforeningen.se/batar för aktuell information.
 
Fjällkarta:
BD7, BD9, BD10

GPS-koordinater:

N67.585362°, E17.032923°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
28 mars - 21 april
5 juli - 1 september

Antal bäddar

11-25

Följ STF Kutjaure Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.