Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kutjaure Fjällstuga

Rofyllt med utsikt och mäktig fors i Padjelanta

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Kutjaure ligger med en dånande strid fors som närmsta granne. Från köksfönstret har du en hänförande utsikt mot Padjelantas böljande vidder. Fjällstugan ligger på Nordkalottleden alldeles vid gränsen till Padjelanta nationalpark.
Läs mer
Fjällstugan ligger alldeles i anslutning till parkgränsen mot Padjelanta nationalpark. Jokken intill stugan utgör parkgräns.
 
Det finns en gäststuga med totalt 20 bäddar
Stugan har två 10-bäddsrum med kök och två sovalkover i varje rum. I mittenrummet bor stugvärden och i hallen finns även en hjälptelefon. Det ena av 10-bäddsrummen används som säkerhetsrum och i detta rum får du även ha med dig hund. Däremot är det inte tillåtet att ha med sig hund in i Padjelanta nationalpark sommartid.
 
Ingen mobiltäckning i området.
Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.
 
Upplev
Området är utmärkt för framförallt vinterfiske. Främst fångas röding och öring. Från Kutjaure kan du göra dagsturer till Stipok, som har en säregen flora uppe på kalfjället. Om du följer forsen finns ett flertal imponerande vattenfall uppströms. Besök också gärna Sallohaure sameviste samt de tre långa hängbroarna som finns vid utloppet från Sallohaure och Vastenjaure.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
För att besöka STF Kutjaure Fjällstuga behöver du ta dig över sjön Akkajaure. Vintertid finns markerad isled från Ritsem till STF Akka Fjällstuga. Från Akkastugan finns en vinterled som går till sjön Kutjaure. De sista kilometrarna, över sjön till STF Kutjaure Fjällstuga saknar ledmarkering.

Sommartid går den närmaste vägen till STF Kutjaure Fjällstuga via Vaisaluokta. Dit kan du ta dig med båt från Ritsem.

För information om båttrafiken från Ritsem till Vaisaluokta se www.svenskaturistforeningen.se/batar

STF Kutjaure Fjällstuga är också en stuga på Padjelantaleden och på Nordkalottleden. Läs mer om Padjelantaleden
www.svenskaturistforeningen.se/padjelantaleden

För information om Nordkalottleden hänvisar vi till en sökmotor på internet.

Till Ritsem kommer du enklast med buss från Gällivare som har dagliga tågförbindelser med Stockholm och andra städer. Tåg och buss bokas med fördel på samma Resplusbiljett. Du som enbart vill boka bussresan gör det på www.roadtoritsem.com

Länstrafiken i Norrbotten trafikerar inte längre linjen mellan Gällivare och Ritsem.

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Sarek & Padjelanta

GPS-koordinater:

N67.585362°, E17.032923°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

STF Kutjaure Fjällstuga

Öppettider

2023:
3 mars – 23 april
7 juli – 3 september
2024:
1 mars – 21 april
5 juli – 1 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.