Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Myssjö Gård

Off-grid gård på ö nära Stockholm

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Myssjö gård är en off-grid gård som ligger på ön Myssjö i Stockholms län, mitt i naturen, omringad av en av Sveriges renaste insjöar. Här får du vara du, oavsett om du vill koppla av eller koppla upp. Välkommen tillbaka till naturen – välkommen till Myssjö gård!
Läs mer
Myssjö gård ligger på ön Myssjö mellan Nykvarn, Södertälje och Gnesta i Stockholms län. Myssjö är den näst största ön i sjön Yngern, som är en av Sveriges renaste insjöar. Ön är en av två öar i Yngern som är bebodda och som har varit så sedan 1600-talet.

Gården ligger mitt i naturen, omringad av skogssjön Yngern. Här kan du landa, uppleva den magiska kvällssolen, och bara vara. Nuet blir mer levande och nära. Den där känslan att man är en del av något större. Hos oss har du tid att uppleva lite mer och andas lite lättare. Och viktigast av allt – vara dig själv.

Myssjö gård är den enda fastigheten på Myssjö, vilket innebär att vi är helt själva på ön. Gården ligger cirka 100 meter från fastlandet och vi hämtar upp dig med vår eldrivna flotte. Vi kan inte garantera att du blir ensam gäst på ön när du besöker oss, men gården är stor och det finns flera mysiga platser att vara på.

Vi som driver och äger gården heter Sandra och Mattias Vegis. Vi bor på gården under sommarhalvåret, tillsammans med våra tre döttrar och vår katt. Det är vi som välkomnar dig och visar dig runt när du besöker oss.

Grönt är skönt!
Vi blev förälskade i gården första gången vi såg den sommaren 2018. Läget vid vattnet, tystnaden och det lugn som omgav oss, trots att vi befann oss i Stockholms län, var något helt fantastiskt. Tänk om vi kunde få fler att upptäcka och uppskatta naturen här ute?

Vårt mål är att skapa en mötesplats med hållbara och äkta naturupplevelser som berikar människors liv. Därför erbjuder vi boenden och aktiviteter som inspirerar till att uppleva naturen här hos oss.

Vi önskar att Myssjö gård ska vara en plats att koppla av på och fly vardagen för en stund. Vare sig du vill ta det lugnt eller utforska allt som finns här omkring så hoppas vi att det här är platsen för dig att landa på. Vem vet, kanske lär du dig lite mer om dig själv och uppskattar naturen än mer. Då har vi lyckats. Vi ser fram emot att få välkomna er!

Hälsar
Sandra och Mattias

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Sjunda 80
  646 93 Gnesta

  Hitta till boendet
  Ön Myssjö, där vi befinner oss, är den näst största ön i sjön Yngern som ligger inbäddad i ett skogslandskap med liten bebyggelse.

  Vandra hit
  Sörmlandsledens Etapp 13 ligger i anslutning till Myssjö gård. Åk kommunalt från Stockholm till Mölnbo, Järna eller Gnesta. Vandra på Sörmlandsleden och övernatta hos oss på Myssjö. Vandra en längre etapp till Nykvarns centrum och ta fjärrtåget tillbaka till Stockholm. Alternativt vandra tillbaka till Mölnbo, Järna eller Gnesta eller förboka en Sverigetaxi som kör er till Mölnbo eller Gnesta.

  Med bil
  Det tar ca 50 minuter att ta sig med bil från Stockholm central.

  Vi rekommenderar dig att använda Google Maps för vägbeskrivning hit, då flera av de andra kartapparna har visat fel väg. Sväng in från Gnestavägen vid hänvisningsskylten till Stora Envättens naturreservat. Efter cirka 200 meter finns en väg till höger med bom. Koden till bommen får du efter att du gjort din bokning och betalat.

  Följ hänvisningsskyltarna till Myssjö gård. Det finns en skyltad parkeringsyta i anslutning till upphämtningsplatsen. Du ser gården på andra sidan vattnet, cirka 100 meter från fastlandssidan. Tuta, ring eller hojta till när ni i framme så kommer vi och hämtar upp er med vår flotte.

  GPS-koordinater:

  N59.122847257723°, E17.394962310791°

  Kontakt:

  +46 764353501 kontakt@myssjogard.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Öppet vid behov men nås alltid på 076-4353501

  Antal rum

  6

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Myssjö Gård

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Hållbarhet i alla dess former är ett ledord i vår verksamhet. Vår gård är en off-grid gård, vilket betyder att vi inte har någon elanslutning till gården. I stället har vi en egen solenergiförsörjd anläggning. Det innebär att man får vara extra omtänksam om de resurser som finns.

  Våra flottar drivs av elmotorer som laddas med batterier från gårdens solpaneler. På så sätt finns det möjlighet att utan problem samtala på flotturen och det stör heller inte det rika djurliv som finns i och runt sjön Yngern. Vårt Flottell, elförsörjer sig själv tack vare batterier och solpaneler som är monterade taket.

  Det mesta av de material och produkter som vi använder när vi renoverar eller bygger nytt återanvänds eller köps in second hand.

  Avfallet från våra utedass och vårt matavfall komposteras och återanvänds här på gården.

  Några fler exempel på hur vi jobbar med att få en mer miljövänlig, social och ekonomisk verksamhet är att vi erbjuder en frukostbuffé med främst ekologiska och lokala råvaror. Vi köper in tvål, schampo och diskmedel som är snälla mot det rena vattnet, visar var vi slänger och hur vi sorterar våra sopor på gården samt informerar om allemansrätten och vilka skyldigheter och rättigheter som vi alla har när vi vistas ute i naturen.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.