Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Myssjö Gård

På Myssjö gård bor du alltid sjönära och med skogen in på husknuten. Vi hämtar upp dig på fastlandet med flotte, cirka 100 meter från ön, och visar dig runt på gården så att du känner dig hemmastadd och vet vad som finns och hur saker fungerar på gården. 

Du kan välja mellan att övernatta i trädtält, vårt glampiga safaritält, det flytande Flottellet, i gårdens charmiga vedeldade timmerstuga eller i Magasinet precis intill sjön. Här är det nästan som hemma fast ute i naturen. Kanske hör du ugglan hoa eller vargen yla långt där borta i natten? På morgonen vaknar du upp till fåglarnas kvittrande och humlornas surrande.   

En del grupper som kommer till oss väljer att hyra hela gården, det är ett härligt sätt att samla gänget och ni får hela gården för er själva. Vi finns i närheten och hjälper såklart till vid behov. Gården passar utmärkt för läger, bröllopsgäster, födelsedagsfirande, mindre konferenser och kurser. I vår nyrenoverade fina lada finns det möjlighet att duka upp till möten och festligheter för upp till 70 personer eller en mindre konferens i gårdens magasin med plats för upp till 14 sittande gäster. Våra flottar kan ta er med på natursafari, utomhuskonferens eller grillkväll med bad i sjön. 

Bekvämligheter på gården

Myssjö gård är en off-grid gård, vilket betyder att vi inte har någon elanslutning till gården. I stället har vi en egen solenergiförsörjd anläggning. Mobiler och båtmotorer laddas med el från batterier och solpaneler. Ladduttag finns på flera platser på gården. Vi har flera uteplatser med utomhusmöbler som vid behov kan flyttas runt på gårdens grönområden eller verandor vid sjön.  

Gemensamt kök

På gården finns ett gemensamt ute- och innekök, trots att de flesta av våra boenden har egna köksmöjligheter. Här finns kylskåp, kokplattor, grill och stekhäll (muurikka) som drivs av gasol. Där finns även all köksutrustning och kryddor som du behöver när du gästar oss. Gårdens dricksvatten tas från kommunala vattensystemet och transporteras ut till ön. Vi har en egen sopstation där vi, och du som gäst, sorterar våra sopor och komposterar matavfall. Vatten värms upp separat i bastun för dusch och diskning. 

Frukost

På morgonen dukar vi upp till frukost i gårdens gemensamma kök. Väljer du att övernatta på Flottellet så paddlar vi ut med frukosten till dig på morgonen. Frukosten är en buffé som i möjligaste mån består av säsongsbaserade och närproducerade produkter. Vi handlar de flesta ekologiska varor direkt från Saltå kvarn, som finns i Järna, inte långt ifrån Myssjö. Sedan kan en och annan överraskning från gårdens egna små odlingar dyka upp beroende på säsong. 

Lunch och middag

Vi erbjuder dricksvatten, så annan dryck som du vill dricka under din vistelse hos oss får du själv ta med dig. Du får gärna ta med egen mat hemifrån och tillaga på plats. Mat och dryck förvaras kyld under din vistelse hos oss. Här finns även kokplattor, ugn, muurrikka och grill att låna samt all köksutrustning och kryddor du behöver. Se till att planera väl inför ditt besök, då vi befinner oss på en ö och närmaste mataffär eller Systembolag ligger i Gnesta, Järna eller Nykvarn, beroende på varifrån du kommer. 

Om du hellre vill tillaga något enkelt och snabbt, så samarbetar vi med experter på vällagad färdigmat. Färdigmaten tillagas sous-vide. En tillagningsmetod som försäkrar jämn och hög kvalitet, samtidigt som processen tar fram maximal smak ur varje ingrediens, utan tillsatta konserveringsmedel. Vi sätter ihop en måltid samt efterrätt för två personer utifrån era matpreferenser. Måltidspaket finns som bokningsbara tillval när du bokar ditt boende. 

Tillhör du en större grupp som vill äta så samarbetar vi med experter på utomhusmatlagning som kan bokas direkt via oss. Ange i så fall det som önskemål vid en eventuell gruppförfrågan.  

Toalett och duschmöjligheter

Det finns två torrtoaletter på gården. Båda är så kallade separett-toaletter som separerar urin och fast avfall. Toaletterna är utrustade med en fläkt som drar ut fukt och luft; vilket gör det helt luktfritt i utrymmet där toaletten står och minskar volymen på det avfall som måste tas om hand och komposteras på gården.  
 
Det finns duschmöjligheter inne i gårdens bastu. Annars har du hela sjön att doppa dig i. Det finns badstegar från våra flottar och för den mer våghalsige – en hopptrampolin. Du får tvål, schampo och diskmedel som är snälla mot vattnet när du övernattar hos oss. 

Aktiviteter hos oss

Som övernattande gäst hos oss får du använda gårdens lilla relax-avdelning med tillhörande bastu och ved. Du får också låna gårdens SUP:ar, kanadensare och fiskekajaker för en tur på sjön. Det finns även kikare, vattenkikare, håv, böcker, pingisbord och olika utomhus- och sällskapsspel att använda under vistelsen på gården.  

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.