Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Turistgården Särna Bed and Breakfast

Inbäddad bland granar och blåbärsskog i nordvästra Dalarna

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Turistgården Särna ligger inbäddad bland granar och blåbärsskog i nordvästra Dalarna. Njut av Fulufjället och den vackra naturen häromkring innan du kommer till Turistgården och låter oss ta hand om dig med hemlagad mat, vedeldad bastu och en god natts sömn.

Läs mer

Hjärtligt välkomna hem till oss! Turistgården Särna byggdes på slutet av 1800-talet som sjukstuga och efter att ha varit byns läkarmottagning och läkarbostad blev det ett STF-vandrarhem på 70-talet. Idag håller vi på att lyfta byggnaden till sina gamla glansdagar och vi renoverar huset med respekt för dess historia. Turistgården är ett charmigt hus med stora fönster, högt i tak och gamla detaljer.

Att laga mat efter vad säsongen har att erbjuda har alltid legat i vårt DNA och vi är glada att få ha nära samarbete med lokala matproducenter som förser oss med underbara råvaror. Surdeg- och tunnbröd bakar vi färskt till frukost varje dag och knäckebrödet kommer från briljanta Skedvi Bageri. Våra ostar och andra mejeriprodukter kommer från Hansjö Mejeri och renköttet från Renbiten. Är du nyfiken på kvällens meny är det bara att slå oss en pling!

På sommaren har vi ett trädgårdscafé där du kan fika eller äta lunch, det går även bra att köpa med bröd och andra godsaker hem!

Vi kommer ursprungligen från en liten by utanför Utrecht i Nederländerna, och nu har vi äntligen hittat vårt drömhus här i hjärtat av pittoreska Särna med målet att skapa en hemtrevlig och välkomnande oas för alla som vill komma bort en stund men fortfarande känna sig som hemma. Efter åtta år på Stockholms restaurangscen är vår ambition att komplettera ett hemtrevligt boende med en fantastisk måltid, med fokus på lokala råvaror i säsong.

Varmt välkommen till Turistgården Särna önskar Mieke, Jacco, Olle och Noah!

Välkommen att checka in mellan kl. 16.00 och 22.00. Middag serveras mellan kl. 18.00 och kl. 20.00 och förbokning uppskattas! Utcheckning senast kl. 11.00.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vinterled

  Närmare än 1 km till markerad vinterled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Aktiviteter

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Sjukstugevägen 4
  797 31 Särna

  Hitta till boendet
  Turistgården Särna ligger längs Riksväg 70 och är lätt att hitta. Fulufjällets nationalpark ligger cirka 20 min bort med bil och även Idre ligger drygt 20 minuter bort med bil. Till Grövelsjön i norr och Sälen i söder är det cirka en timme med bil. Mora når du efter 1,5 timme och till Stockholm är det cirka sex timmars bilresa och Göteborg ligger sju timmar bort. Vi har gott om gratis parkering och på fem minuters promenad från huset finns det möjlighet att ladda elbilar.

  Från Mora går det utmärkt att åka till oss med buss 396, en vacker resa med fina vyer som tar cirka två timmar. Samma buss tar er till Idre på cirka 30 minuter. Även från Fulufjället går det bussar till oss vissa dagar – ring oss om du vill ha hjälp att boka bussen!

  Kom gärna till oss på cykel. Cykelleden ”European divide trail” passerar oss. Eftersom vi själva älskar att cykla (det var till och med på cykel som Mieke hamnade i Sverige för många år sedan!) blir vi extra glada när vi får cyklande gäster. Här finns det enkla verktyg och pump, samt möjlighet att rengöra din cykel. Självklart kan du också låsa in din cykel hos oss.

  GPS-koordinater:

  N61.693925178669°, E13.124559355017°

  Kontakt:

  +46 253580333 info@turistgardensarna.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  8.00-11.00 - 16.00-22.00

  Antal rum

  9

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Turistgården Särna Bed and Breakfast

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  STF Grövelsjön Fjällstation

  Grövelsjön, Rogenområdet

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.