Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Fulufjällsgården

Vid Fulufjällets Nationalpark och nära vattenfallet Njupeskär

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fulufjällsgården gränsar till Fulufjällets Nationalpark med gångavstånd till Naturum och vattenfallet Njupeskär. Starta dagen med en god frukost, upptäck fjället med omgivningar innan du återvänder till vandrarhemmet för en trevlig kväll och en god natts sömn.

Läs mer

Vi erbjuder dig som gäst ett genuint och trivsamt boende i direkt anslutning till Fulufjällets fina naturupplevelser. Fulufjällsgården gränsar till Fulufjällets Nationalpark, på gångavstånd hittar du parkens huvudentré med Naturum. Här kan du få vandringstips, titta på utställningar om Fulufjället, delta i guidade turer och mycket mer.
 
Fulufjället erbjuder en fjällupplevelse utöver det vanliga samtidigt som det är ett enkelt tillgängligt fjäll som kan upptäckas fritt eller längs vandringsleder om sommaren eller på turskidor och snöskor på vintern. Fjället uppskattas av såväl erfarna som nya vandrare eller skidåkare. Vi på Fulufjällsgården tipsar dig gärna om våra favoritplatser och smultronställen. Fulufjällsgården är en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka denna fantastiska plats. Även utanför nationalparken finns det smultronställen att utforska. Stenvallens fäbod och Fulufallen med sina 8 forsar och vattenfall med en total fallhöjd av 80 meter är utmärkta exempel.
 
På Fulufjällsgården sover du gott i nyrenoverade och trevligt möblerade rum. Starta din dag med vår gedigna frukost från vilken du också kan göra ditt eget lunchpaket att ta med upp på fjället. Övriga måltider kan vi oftast erbjuda efter överenskommelse, det finns också ett fullt utrustat gästkök att tillgå. Vi har även en liten butik där ni kan köpa enklare mat att laga till middag. Hör av er för aktuellt sortiment eller för att beställa övriga måltider.
 
På Fulufjällsgården finns också en bastu, som bokas på plats. Vi har även ett trevligt allrum där ni kan äta er middag eller bara ta igen er i soffan framför den sprakande brasan, bläddra i en bok och dela era upplevelser från dagen eller helt enkelt bara koppla av med något sällskapsspel.

Varmt välkomna till Norra Dalarna och Fulufjällsgården!
 
/Ulf med personal

Incheckning sker närhelst efter kl. 14 och utcheckning senast kl. 11.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till markerad vinterled

  Närmare än 1 km till markerad vinterled.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Mörkret 67A
  797 91 Särna

  Hitta till boendet
  Fulufjällsgården gränsar till Fulufjällets nationalpark, drygt två mil väster om Särna. I Särna finns också närmaste livsmedelsbutik, bensinstation och restauranger. Till Fulufjällsgården är det cirka 40 minuter bilväg från Idre och en dryg timme från Sälen. Från Stockholm tar det ca sex timmar att köra och från Göteborg ungefär sju timmar. Vi har fri parkering och erbjuder även laddning av din el- eller hybridbil.
   
  Reser ni kollektivt är det rätt enkelt att ta sig till Särna som är närmaste samhälle. Till Särna går det buss från Mora dit man kommer med tåg eller buss. Väl i Särna går det en buss varje torsdag och måndag till byn Mörkret där Fulufjällsgården ligger. Busshållplats i anslutning till gården. Passar inte den lokala bussen hämtar vi er gärna i Särna. Ring oss gärna för mer information.
   
  Kommer ni vandrande längs Södra Kungsleden finns ledskyltar mot byn Mörkret utanför Naturum. Det är lite drygt 2 km innan ni når Fulufjällsgården.

  GPS-koordinater:

  N61.648692°, E12.742381°

  Kontakt:

  +46 25317003 info@fulufjallsgarden.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  08.00 - 18.00

  Antal bäddar

  < 10

  Följ STF Fulufjällsgården

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi arbetar enträget för att minska vårt avtryck på miljön. Vi värmer byggnaden och varmvattnet med bergvärme, vi har installerat ett nytt biologiskt reningsverk, vi erbjuder våra kunder att ladda sina el- eller hybridbilar över natten. All el vi köper är grön. Självklart återvinner vi. Vi använder också bara miljömärkta rengöringsmedel och försöker köpa lokalt producerade produkter i den utsträckning det är rimligt. Vi är också partner till Fulufjällets Naturreservat vilket innebär att vi delar samma värderingar och arbetar för att utveckla parken.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Allt om fjällen

  Det finns mycket att upptäcka i den svenska fjällvärlden och ju mer du vet, desto roligare blir det.

  Besökskalender

  Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.