Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Anaris Fjällstuga

Rustik fjällstuga i Vålådalens naturreservat

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor
STF Anaris Fjällstuga kommer att påverkas av den nya markupplåtelsen i Jämtland och Härjedalen från och med 2024. Läs mer här

Om boendet

Anarisstugan ligger strax utanför östra delen av Vålådalens naturreservat i ett lågfjällsområde med blockrik terräng. Trakten är rik på mindre myrstråk, sjöar och tjärnar som inbjuder till fjällfiske. Här finns även gott om hjortron och blåbär.

Läs mer

Rustik stuga uppförd 1930. 10 bäddar i ett 4-bäddsrum och ett 6-bäddsrum. Stugvärdsstuga. Fiskekort, hjälptelefon, säkerhetsrum. I 4-bäddsrummet, som även är säkerhetsrum med nödtelefon, är hundar tillåtna och här finns även en hopfällbar hundbur för användning vid behov.
 
Du har god täckning med Telias mobilnät. Signalstyrkan är vanligen god men kan variera ibland.
 
I stugan kan du betala med kort och kontanter, Swish kan fungera beroende på abonnemang.
 
Upplev STF Anaris
Fjällstugan omges av ett särpräglat landskap med Rogenmorän, rikligt med sjöar och vattendrag. Anaris är ett populärt område för vinter- och sommarfiske.
 
Från fjällstugan kan du bestiga Stora Anahögen, 1433 m ö h, som är den närmaste högfjällstoppen. Vinterleden mot Vallbo går över ett högt fjällpass med fin utsikt över Vattensjöarna och Ottfjället. En sommarled går genom Hällådalen till Issjödalen, Lunndörren och Vallbo. Mellan Höglekardalen och Anaris finns levande samekultur i Hosjöbottnarnas sameviste, med möjlighet till privat logi och transportmöjlighet 13 km från Höglekardalen. Ett annat sameviste fanns tidigare 1,5 km från fjällstugan och ett par torvkåtor, Anariskåtorna, finns fortfarande bevarade. Här finns även spår av rengärden, byggda av sammanflätade björkstammar.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Anaris Fjällstuga ligger i den östra delen av Vålådalens fjällområde. Enklast är att utgå från Vallbo, ca 8 km öster om Vålådalen på vägen mellan Undersåker och Vålådalen. Från Vallbo är det 18 km vandring eller skidåkning till Anaris fjällstuga.

För dig som vill göra en längre fjälltur går det att fortsätta från Anaris till STF Lunndörren Fjällstuga och vidare till övriga STF Fjällstugor i Vålådalens fjällområde.

Bilparkering finns i Vallbo och i Vålådalen. Det går också att åka tåg till Undersåker och därifrån med buss. Se www.valadalen.se/sv/transport för mer information.

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Vålådalen, Lunndörren & Oviksfjällen

GPS-koordinater:

N63.089921°, E13.34027°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
23 februari - 19 april
1 juli - 22 september

2025:
21 februari - 19 april
1 juli - 21 september

Antal rum

2

Antal bäddar

< 10

Följ STF Anaris Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

Bli medlem idag

Upptäck fler boenden

Boka boende
Boka boende

STF Höglekardalen

Jämtlandsfjällen
Boka boende

STF Arådalen Fjällstuga

Jämtlandsfjällen
Boka boende

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att övernatta i någon av våra fjällstugor är ett perfekt för dig som vill komma lite längre ut på fjället.

Besökskalender

Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

Bo till medlemspris

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.