Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Gysinge Wärdshus & Hotell

Historisk bruksmiljö i Gästrikland

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till ett gemytligt boutiquehotell granne med Färnebofjärdens nationalpark. Njut av både aktivitet och avkoppling i idyllisk bruksmiljö.
Läs mer
Gysinge Wärdshus & Hotell är en unik pärla vid Nedre Dalälven i Gästrikland, en historisk anläggning som en gång i tiden tillhörde Gästriklands största järnbruk. I Gysinge befinner du dig i en historisk miljö, där den första gästgivargården med skjutsstation slog upp sina portar 1754. Idag drivs boendet av Karen och Gertjan van Os, som med sin långa erfarenhet inom restaurang och service har skapat en oas i anrik bruksmiljö. I de vackra brukslängorna är hotellrummen renoverade med varsam byggnadsvård och tradition i varje penseldrag. Varje rum är olikt det andra, men alla är genuint och traditionsenligt bevarade.

I själva boendet finns en välrenommerad restaurang, som serverar mat med fokus på traditionell svensk husmanskost. Där njuter du av mat lagad från grunden, med lokalproducerade och ekologiska råvaror.

Närheten till en av Sveriges vackraste Nationalparker – Färnebofjärdens nationalpark – ger dig som gäst möjlighet till en aktiv semester med naturnära upplevelser. Färnebofjärden är känd för sin paddling, vackra vandringsleder, cykelleder och den mycket spännande natur som du kan lära dig mer om på Naturum, endast ett stenkast bort.

Gysinge by är sedan lång tid ett erkänt nav inom byggnadsvård och i området runt Gysinge Wärdshus hittar du centrum där du kan lära dig mer, gå kurser, handla material, besöka inredningsbutik, brandbilsmuseum, loppis, bondgård och mycket mer. Gysinge Wärdshus har samarbetat med Gysinge byggnadsvård genom hela sin renoveringsprocess. Kom och bli inspirerad, Karen och Gertjan med personal berättar gärna mer.

För Gysinge Wärdshus & Hotell står hållbarhet högt på agendan. De använder sig av lokala leverantörer och råvaror i största möjliga mån och med nytänkande och hållbara val genom hela verksamheten arbetar de aktivt för att kontinuerligt minska sitt och sina gästers klimatavtryck.

Hundar är varmt välkomna, men måste bokas i förhand. Uppge djur som tillval vid bokning.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsanpassad

  Boendet uppfyller STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Bland kriterierna ingår allt från god framkomlighet och breda dörrpassager, till vibrerande brandlarm och kontrastmarkering. Vi har valt att prioritera funktionsvariationer utifrån rörelse, hörsel och syn – inklusive ledarhundar och assistanshundar. Undrar du om boendet tillgodoser dina behov kan du läsa våra kriterier för tillgänglighetsanpassning.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 848 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Värdshusvägen 8
  811 97 Gysinge

  Hitta till boendet
  Du tar dig enklast till Gysinge Wärdshus & Hotell med tåg till Gävle och sedan vidare med buss 49 ( X-trafik). Bussen från Gävle tar ca 1 timme.

  Om du åker bil exempelvis via Uppsala, följer du väg 55 till Tärnsjö och sedan vidare på landsväg 56 till Gysinge. Från Uppsala tar bilresan ca en timme.

  Om du kommer via E4, antingen norr eller söderifrån, så tar du in på E16 vid Gävle och sedan vidare väg 56 mot Hedesunda. Från Gävle tar det ca 40 minuter till Gysinge.

  GPS-koordinater:

  N60.289637751086°, E16.881057175417°

  Kontakt:

  +46 8342436 info@gysingewardshus.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 november – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Antal bäddar

  76-100

  Följ STF Gysinge Wärdshus & Hotell

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.