Hoppa till innehåll

Mat & dryck

Njut av mat i toppklass på STF Gysinge Wärdshus & Hotell

Upplev en smakrik och hållbar matupplevelse i den anrika bruksmiljön vid Gysinge Wärdshus & Hotell. Här står lokalproducerade och ekologiska råvaror i fokus, och all mat lagas från grunden med omtanke om både smak och hållbarhet. Genom att samarbeta med lokala leverantörer och göra genomtänkta val arbetar vi aktivt för att minska vår och våra gästers klimatpåverkan – utan att kompromissa med kvaliteten.

På Gysinge Wärdshus kan du njuta av frukost, lunch och middag i en mysig och välkomnande miljö. Under sommaren öppnar vi upp vår uteservering i trädgården, där du kan avnjuta våra rätter under bar himmel.

Hundar är välkomna på uteserveringen och i våra separata, bokningsbara matsalar.

Meny

Frukost: Buffé med hembakat bröd, hemkokt marmelad, yoghurt med frö- och nöttopping och mycket mer. Frukosten kostar 150 kr och bokas i formuläret nedan.

Lunch: Dagens lunchmeny finns på vårt Instagram-konto (nytt fönster)

Middag: Se middagsmenyn här (pdf).

Boka bord

Mer om maten på Gysinge Wärdshus

Frukost

Varje morgon dukar vi upp en vällagad frukostbuffé, där vi bland annat erbjuder:
• Hembakat bröd med mjöl från Vinnersjö
• Hemkokt morotsmarmelad
• Yoghurt med frö- och nöttopping
• Ett urval av pålägg

Lunch

Varje vecka uppdateras vår lunchmeny, där vi alltid erbjuder kött, fisk och vegetariska alternativ. Lunchen tillagas med noggrant utvalda, lokalproducerade råvaror för att ge en smakupplevelse i harmoni med säsongen.

Till lunchen ingår alltid salladsbuffé, hembakat bröd, kaffe och kaka. Och det finns alltid barnvänliga alternativ på menyn.

Middag

På kvällen serveras en säsongsanpassad middagsmeny med noggrant utvalda råvaror från lokala producenter. Vi skapar rätter med inspiration från den svenska matkulturen och klassiska smaker i modern tappning.

Exempel på middagsrätter:
Ryggbiff med örtsmör, karamelliserad lökpuré, inlagd steklök, potatiskaka och sherryvinägersky.
Smörstekt torsk med variation på jordärtskocka, inlagd gulbeta och vitvinssås.
Brynt smörglass med äppelkompott, kaksmulor och kolasås.

Under sommaren bjuder vi in till grillkvällar, där vi tillagar säsongens bästa råvaror över öppen eld – en kväll att minnas.

Varmt välkommen till Gysinge Wärdshus & Hotell – där historia möter hållbar matglädje.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka