Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Klockargården Öregrund

Mitt i Öregrund ligger detta pittoreska gårdshotell

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Mitt i pittoreska trästaden Öregrund finner ni mysiga gårdshotellet Klockargården Öregrund. Hotellet, med röda små trähus och vita knutar, härstammar från 1700-talet och är uppbyggd i olika terrasser och nivåer som ramar in den lummiga innergården..
Läs mer
Jag som äger och driver Klockargården heter Jennifer Grahn. Min pappa, motorsportsikonen Olle Leufven, grundade hotellet 1998 och det har drivits av familjen sedan dess. Långt innan jag och min man fick barn, kom vi hit för att njuta av solen som gick ner i havet, restaurangerna vid hamnen, musiken, båtarna, de pastellfärgade gamla fina trähusen, de snirkliga gränderna, stigarna och den pittoreska känslan av en svunnen tid. Vi gifte oss här, vi hade restaurang och café här, vi hälsade på pappa här som startade Klockargården för 20 år sedan och köpte sommarhus. Sedan kom barnen. Då upptäckte vi smultronställen som klipporna, badplatserna, glass-affärerna med de vansinnigt många olika strösselsorterna, lekplatserna, skogen med blåbär, grodorna, ödlorna, tennisen för alla åldrar, kajakerna, seglarlägret, ridskolan, de bästa pannkakorna, vart man kan hänga utan att vara rädd för vatten eller bilar, fiskeplatserna mm. Nu vill vi visa våra gäster alla dessa smultronställen.
 
Klockargården ligger centralt i hamn- och havspärlan Öregrund. Anläggningen med röda små trähus och vita knutar härstammar från 1700 talet och är uppbyggd i olika terrasser och nivåer. Här får ni ett charmigt, individuellt inrett rum med egen uteplats. Någon minut bort finns en badstege ner i havet från klipporna att ta ett uppfriskande morgondopp vid.
 
Här kan du med fördel ta med datorn om du vill jobba ostört då varje rum har eget wi-fi. I vår matsal finns alla typer av sällskapspel att låna. Frukost ingår och sommartid står vi utomhus och gräddar våfflor åt våra gäster.
 
Allmän information: Incheckning sker kl. 15.00 – 18.00. Kontakta oss om annan incheckningstid önskas. Utcheckning sker senast kl. 11.00. Fri parkering finns på Långgatan, utanför hotellet.
 
Vårt mål är att ni ska ha en härlig vistelse på Klockargården och komma hem berikade med frisk luft av skog och hav, smaker från goda middagar i hamnen och med bilder av vackra kulturminnen.
 
Varmt välkomna att själva upptäcka denna fantastiska hamn & havspärla där solen går ner i havet. Kom och skapa egna minnen! 

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Långgatan 33
  742 42 Öregrund

  Hitta till boendet
  Klockargården Öregrund ligger på Långgatan 33 i centrala Öregrund. Till Öregrund reser du antingen med bil eller med buss 811 från Uppsala.
   
  Från Klockargården tar det ca 1 timme och 15 minuter att köra till såväl Uppsala som Norrtälje. Till Stockholm tar det ca 2 timmar och Arlanda flygplats ligger 1,5 timme bort.
   
  Buss 811 från Uppsala tar ca 1 timme och 40 minuter till Öregrund.
   
  Parkering finns på Långgatan, direkt utanför hotellet.

  GPS-koordinater:

  N60.33649°, E18.4332°

  Kontakt:

  +46 17330065 info@klockargarden.nu

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00 - 00:00
  Utcheckning (senast): 00:00 - 11:00

  Öppettider reception

  07.00-11.00 & 15.00-18.00

  Antal rum

  11

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Klockargården Öregrund

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.