Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Klockargården Öregrund

Öregrund är en pittoresk hamnstad i Norra Roslagens skärgård. I den promenadvänliga byn finns pastellfärgade trähus, trånga gränder och storslagen natur. Här finns också butiker och restauranger öppna året om. Den vackra skärgården står alltid redo att utforskas och enklast är att gå promenadstigar just utanför Klockargården, längs med havet eller i skogen men man kan också hyra vattenaktiviteter som kajak, sup eller utforska området med en cykeltur. Ett minne för livet är att se solnedgången i havet från klipporna.

Här är några tips på smultronställen att upptäcka när du bor hos oss:

  • Kulturhistorisk stadsvandring. Att gå omkring i Öregrunds Hamnstad är en upplevelse i sig bland vackra trähus och trånga gränder. Det finns en mässingskyltkarta där man har en egen stadsvandring med guidning från skyltarna. Går du den prickar du in alla kulturella smultronställen i Öregrund.
  • Societetshuset. På yttersta spetsen av udden i gamla Öregrund, ligger Societetshuset. Den vackra lokalen kan man fortfarande hyra för bröllop, fest eller annan tillställning. Det är en fantastisk plats att se solen gå ner i havet på och ni måste gå ut på klipporna. Där har par, för över hundra år sedan, ristat in namn och datum när de gifte sig. Prins Bertil har också ristat in sitt namn. Läs på informationsskylten varför det finns en staty med en säl…
  • Naturpromenaden till Röda Bron börjar just utanför vårt vita plank. Den är underbar att gå alla tider på året, för både stora och små! Det tar ca 20 minuter att hitta till ”den hemliga sjön Hummelfjärden”. Promenaden tar en över stock och sten och man traskar emellanåt på fin grusgång, kanske hoppar på klipporna en bit, går förbi Tallparksbadet, in på en liten stig i skogen tills man kommer fram till detta ljuvliga smultronställe. Vill man förlänga turen, kan man ha med sig korv med bröd och grilla på den nya grillplatsen där det finns ved.
  • Vandring eller cykling på Gräsö. Natursköna Gräsö måste man besöka. Hit kan man med fördel cykla men köra bil går också bra. Ring turistbyrån för mer information om Gräsö eller fråga oss om kartan över Gräsös alla smultronställen. Gräsö ligger fem minuters gratis bilfärja från Öregrund.
  • Dagsutflykt till Örskärs fyr på Gräsö. Äventyret börjar på Gräsö och måste bokas i förväg precis som lunchen man intar på ön. Det är en heldagsutflykt som skapar minnen för livet! Det börjar med en kort båt från yttersta spetsen på Norra Gräsö till Örskär. Därefter går man en dryg km genom naturreservatet för att sedan komma fram till Örskärs Fyr, klipporna och havet. Obs! Man kommer inte upp i fyren via trappor, utan det är platt cementerat vilket är skönare för knäna. Små som stora kan göra denna utflykt!​​​​​​​ Ta med baddräkt och boka den goda hemlagade lunchen vid fyren i förväg.
    Bokas på Örskärs fyrs hemsida: www.orskarsfyr.se
  • Paddling. Paddling är en avkopplande och naturnära upplevelse oavsett om du är erfaren eller om du provar på för första gången. Har du aldrig paddlat förut så får du hjälp att komma i gång. Öregrunds vattensport erbjuder uthyrning av kajaker och kanoter, flytvästar (ingår vid hyra av SUP/kajaker), våtdräkter och annan vattensportutrustning. Som gäst hos oss får du dessutom rabatt på Öregrunds Vattensport. För priser och bokning se: www.oregrundsvattensport.se

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.