STF Lydde Gård

Smakfullt renoverad herrgård mellan Borås och Varberg

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Lydde Gård är en förläggargård med hotellstandard mitt i Tygriket och i den vackra Häggådalen mellan Borås och Varberg. Här stiger du in i ett familjärt och hemtrevligt boende som har fått flera priser för byggnadsvård och miljöarbete.
Läs mer
Lydde Gård en förläggargård av hotellstandard med hållbarhet i fokus. Vi ligger mitt i Tygriket, i den vackra Häggådalen, mellan Borås och Varberg. Här stiger du in i ett familjärt och hemtrevligt boende som har fått flera priser för byggnadsvård och miljöarbete.

Den tidigaste anteckningen om Lydde är från 1493, då som Lyddaström. Verksamheterna har varierat över tid, från jordbruk till förläggarverksamhet, färgeri, tegelbruk och 1900-talets syfabrik för blusar och skjortor. När Familjen Larson tog över 2003 inleddes en varsam totalrenovering, där byggnadsvård, respekt för gårdens historia och hållbarhet var ledord. Idag möter vi ett bekvämt och personligt boende som talar gårdens historia.

Lydde Gård har 39 bäddar fördelade på gårdens fyra boningsbyggnader. Rummen är stora som anstår i en förläggargård, och här sover du i lokalproducerade sängar med ekologiska lakan och kuddar samt täcken av ekologisk ull. Frukost ingår i övernattningen och här serveras eget hembakt bröd, honung från egna bikupor och allt i övrigt med krav- och rättvisemärkt som huvudregel.

Lydde Gård ligger lugnt och omges av en stor trädgård med fruktträd och rabatter. Här finns närhet till sjöar, natur, museum och runt hörnet ligger Marks golfbana. Området bjuder på rika naturupplevelser med möjlighet för vandring, upptäckter med cykel samt ett rikt kulturutbud vad gäller hantverk och historia.

Varmt välkommen till Tygrikets egna gårdshotell.

Vår service

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 548 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Rättarevägen 1
  511 58 Kinna

  Hitta till boendet
  Lydde Gård ligger vid riksväg 41 mellan Borås och Varberg i den vackra Häggådalen ca 1300 meter från Kinna centrum. Reser du kollektivt tar du dig med buss eller tåg till Kinna station, sedan följer du Lyddevägen ca 1300 meter mot Marks Golfklubb.

  Med bil svänger du av riksväg 41 vid trafikplats Kinna och tar Lyddevägen mot Marks Golfklubb. Fri parkering finns i anslutning till fastigheten.

  Från Lydde Gård är det 30 min till Borås, 50 min till Varberg, 50 min till Göteborg och 35 min till Landvetters flygplats.

  GPS-koordinater:

  N57.502798°, E12.710409°

  Kontakt:

  +46 32012110 info@lyddegard.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 13:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Antal rum

  10

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Lydde Gård

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.