Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Lydde Gård

Smakfullt renoverad herrgård mellan Borås och Varberg

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Lydde Gård är en förläggargård med hotellstandard mitt i Tygriket och i den vackra Häggådalen mellan Borås och Varberg. Här stiger du in i ett familjärt och hemtrevligt boende som har fått flera priser för byggnadsvård och miljöarbete.

Läs mer

Lydde Gård en förläggargård av hotellstandard med hållbarhet i fokus. Vi ligger mitt i Tygriket, i den vackra Häggådalen, mellan Borås och Varberg. Här stiger du in i ett familjärt och hemtrevligt boende som har fått flera priser för byggnadsvård och miljöarbete.
 
Den tidigaste anteckningen om Lydde är från 1493, då som Lyddaström. Verksamheterna har varierat över tid, från jordbruk till förläggarverksamhet, färgeri, tegelbruk och 1900-talets syfabrik för blusar och skjortor. När Familjen Larson tog över 2003 inleddes en varsam totalrenovering, där byggnadsvård, respekt för gårdens historia och hållbarhet var ledord. Idag möter vi ett bekvämt och personligt boende som talar gårdens historia.
 
Lydde Gård har 39 bäddar fördelade på gårdens fyra boningsbyggnader. Rummen är stora som anstår i en förläggargård, och här sover du i lokalproducerade sängar med ekologiska lakan och kuddar samt täcken av ekologisk ull. Frukost ingår i övernattningen och här serveras eget hembakt bröd, honung från egna bikupor och allt i övrigt med krav- och rättvisemärkt som huvudregel.
 
Lydde Gård ligger lugnt och omges av en stor trädgård med fruktträd och rabatter. Här finns närhet till sjöar, natur, museum och runt hörnet ligger Marks golfbana. Området bjuder på rika naturupplevelser med möjlighet för vandring, upptäckter med cykel samt ett rikt kulturutbud vad gäller hantverk och historia.
 
Varmt välkommen till Tygrikets egna gårdshotell.

Vår service

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Rättarevägen 1
  511 58 Kinna

  Hitta till boendet
  Lydde Gård ligger vid riksväg 41 mellan Borås och Varberg i den vackra Häggådalen ca 1300 meter från Kinna centrum. Reser du kollektivt tar du dig med buss eller tåg till Kinna station, sedan följer du Lyddevägen ca 1300 meter mot Marks Golfklubb.
   
  Med bil svänger du av riksväg 41 vid trafikplats Kinna och tar Lyddevägen mot Marks Golfklubb. Fri parkering finns i anslutning till fastigheten.

  Från Lydde Gård är det 30 min till Borås, 50 min till Varberg, 50 min till Göteborg och 35 min till Landvetters flygplats.

  GPS-koordinater:

  N57.502798°, E12.710409°

  Kontakt:

  +46 32012110 info@lyddegard.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 13:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Antal rum

  10

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Lydde Gård

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  När familjen Larson tog över gården 2003 hade den fått förfalla under många år och var i behov av en totalrenovering. Siv och Lars Larsons stora intresse för byggnadsvård kom nu väl till användning. Så långt som det gick användes gamla metoder. Men samtidigt som gårdens charm har bevarats fanns behov av modernisering. All nyinstallation har skett med respekt för gårdens historia och med hållbarhet i fokus.

  Med naturen som drivkraft
  På STF Lydde Gård värmer solfångare duschvattnet. Solceller ger hela verksamhetens årliga förbrukning av elektricitet. Fjärrvärme från ett miljöcertifierat värmekraftverk värmer husen. En återvinningsanläggning för regnvatten har installerats för att förse både toaletter och tvättmaskiner med vatten. Här finns också en laddstation ifall du kommer med elbil.

  På STF Lydde Gård sover du i ekologiska lakan och i lokalproducerade sängar utan lacker eller andra främmande material. Kuddar och täcken är av ekologisk ull. Frukost ingår i övernattningen och här serveras eget hembakt bröd, honung från egna bikupor och allt i övrigt med krav- och rättvisemärkt som huvudregel. Förbrukningsvaror som tvättmedel och rengöringsmedel väljs också noggrant bland hållbara alternativ.

  Återbruk
  Under den omfattande restaureringen av förläggargården har gammal teknik och återbruk varit viktiga komponenter. Till exempel brandskyddades innerväggarna på gammalt sätt med lera från trädgården. Ett golv som behövde bytas ut fick bli konferensmöbler och när en enkelstuga från 1700-talet i grannbyn skulle rivas kompletterades gården med ytterligare en kulturbyggnad.

  Istället för att bli skräp plockades stugan ner, transporterades och återuppfördes på gården. Nu kompletterar stugan anläggningen med åtta bäddar och är fint inredd med golvvärme, dusch, toaletter och ett litet pentry.

  Ett hyllat boende
  STF Lydde Gård är ett hyllat boende och har fått flera priser för kultur- och byggnadsvårdsarbete samt flera priser för miljöarbete och hållbar utveckling.

  Siv och Lars Larsons nogsamma renovering av Lydde Gård har inspirerat till boken ”Från förfall till pensionat”. Här finns att läsa om hur renoveringen genomförts med gammal teknik och med omtanke om husens kulturella värden samt gårdens historia.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Nya boenden

  STF-familjen växer varje år så att du får mer boenden att välja på när du ska ut och upptäcka Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.