Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Södra Ljunga Vandrarhem

Trivsamt boende på småländsk prästgård mitt i Sagobygden

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Mitt i Smålands Sagobygd mellan Ljungby och Älmhult hittar du denna vackra småländska prästgård med anor från 1800-talet. Omgiven av ängar, skogar och sjöar är det en lantlig idyll med närhet till rika natur- och kulturupplevelser.

Läs mer

Prästgården som idag rymmer ett trivsamt och familjärt boende ligger i den lilla byn Södra Ljunga i Småland. Här växte den svenska gymnastikens fader Per Henrik Ling upp, och i hans barndomshem, beläget strax intill prästgården, finner du idag ett litet museum. Trakten präglas av livet mitt i en levande landsbygd och möjligheterna till natur- och kulturupplevelser är många.

Här väntar fridfulla skogar, glittrande sjöar samt lättvandrade stigar och leder. Flertalet naturreservat bjuder året runt på fina naturupplevelser och här finns ett rikt djur- och fågelliv, inte minst runt våtmarkerna vid Ljungasjön och naturreservatet Gölsjömyren. Trakten är samtidigt naturhistoriskt intressant, och här befinner du dig mitt i Sagobygden, en bygd med stark berättartradition och ett helt magiskt sagomuseum. För mer nutida historia väntar på kort avstånd Älmhult med sitt IKEA Museum.

På Södra Ljunga Vandrarhem bor du i en genuin miljö omgiven av lugn och tystnad. Här kan du året runt andas ut och koppla av, oavsett om du är på väg eller stannar några dagar för att uppleva de vackra omgivningarna. Trädgården med stora grönytor och sköna sittplatser är en plats för både avkoppling och lek. Under sommartid bjuder de höga lummiga träden på skön skugga vid morgonkaffet och under vintern är det rofyllt att titta ut över landskapet utanför. Södra Ljunga vandrarhem är öppet och välkomnar gäster året runt. Varmt välkommen!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Lingvägen
  341 91 Ljungby

  Hitta till boendet
  Södra Ljunga ligger centralt mellan Jönköping, Halmstad och Växjö, och strax söder om Ljungby som är närmsta större ort. Att resa kollektivt till Södra Ljunga kräver en del planering eftersom byn saknar ordinarie linjetrafik. Närmsta orter med kollektivtrafik är Ljungby (ca 14 km), Älmhult (ca 29 km) och Alvesta (ca 49 km). Alvesta och Älmhult har tågstation med förbindelser till resten av landet, sök via SJ för tidtabell. Från Alvesta går det att åka buss till Ljungby (Länstrafiken Kronoberg). För anslutning vidare till Södra Ljunga finns det vanligtvis ingen förbindelse, men hör med Länstrafiken Kronoberg kring möjligheten för kompletteringstrafik. I annat fall är det möjligt att från Ljungby ta taxi eller kanske hyra bil.

  Kommer du med egen bil på E4:an tar du av vid avfarten Hamneda och kör väg 595 i nordostlig riktning, följ skyltning. Kommer du riksväg 23 kan du antingen ta väg 124 västerut från Liatorp, eller väg 591/592 via Pjätteryd från Älmhult, följ skyltning.

  Det finns gratis parkeringsplatser i anslutning till boendet.

  GPS-koordinater:

  N56.739558°, E13.968172°

  Kontakt:

  +46 37216011 info@sodraljunga.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Enligt överenskommelse

  Antal rum

  10

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Södra Ljunga Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Nya boenden

  STF-familjen växer varje år så att du får mer boenden att välja på när du ska ut och upptäcka Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.