Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Vassbo Logi & Event Falun

Lantligt boende mellan Falun och Borlänge

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bo i rofylld lantlig miljö, mellan ängar och sjö. STF Vassbo Logi & Event ligger vackert beläget vid sjön Lilla Aspan, mitt emellan Falun och Borlänge och med natur och friluftsliv runt knuten. Hos oss hittar du även utmärkta lokaler för bröllop, fest och konferens.
Läs mer
Vassbo har ett naturskönt och lantligt läge i hjärtat av Dalarna, mittemellan världsarvsstaden Falun och Dalarnas shoppingmecka Borlänge. Vassbo är verkligen en oas där du finner ro i själen. Närheten till naturen och friluftsliv finns såväl sommar som vinter.

På Vassbo har det bedrivits vandrarhem i över 15 års tid. Men det som Vassbo är mest känt för är åren då det var aktivt som skola. Mellan åren 1856-1956 var det Lantmannaskola och efter det har det varit Lantbruksskola och Naturbruksgymnasium fram till år 1996 då skoldriften på Vassbo upphörde. Lärare och personal som arbetade på skolan bodde i hus runt om på Vassbo och eleverna bodde i huset som idag är vårt vandrarhem. Om du kommer och bor hos oss idag får du sova i ett av dem gamla elevrummen. Huset kallas Kryddgården och namngavs av en av skolklasserna under 80-talet.

Vi som idag driver Vassbo Logi & Event är syskonen Linnea och Erik. Vår farfar var lärare på Vassbo mellan åren 1960-1976 och bodde i ett av husen på Vassbo där vår pappa också växte upp. Så våra hjärtan klappar lite extra för denna plats och vill därför bidra till att våra gäster ska få en härlig och inspirerande vistelse hos oss.

Vår önskan är att du som gäst hos oss ska ut så mycket som möjligt av er vistelse. Vill du hyra hela stället för att fira examen, födelsedag eller bröllop ställer vi gärna upp med lokaler och planering för att göra det till en helg att minnas. Ska du bo hos oss en natt eller över en hel vecka finns det allt från vandring, fiske, skidåkning och bad till mer kulturella aktiviteter som du kan förgylla dina dagar med.

Närheten till Dalarnas två största städer gör Vassbo till ett smart alternativ för både småbarnsfamiljen som semestrar genom Sverige såväl som företaget som vill ha ett kreativt ställe för en konferens. Läs gärna mer under fliken Upplev mer eller Gruppbokning för att se vad ni kan göra och upptäcka hos oss.

Varmt välkomna till oss på Vassbo Logi & Event!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Vassbo 30
  791 93 Falun/Vassbo

  Hitta till boendet
  Från Faluns centrum kan du åka buss direkt till Vassbo. Det går även buss från både Falun och Borlänge till Lilla Ornäs där det sedan tar ungefär 25 min att gå till vandrahemmet.

  Annars kan du ta egen bil. Vassbo ligger 14 minuter från Falun och 13 minuter från Borlänge.
  Kör E16 och sväng av mot Aspeboda/Ornäs. Följ skyltning mot Aspeboda under stora vägen in på Vassbovägen. Efter ca 1,5 km, sväng av höger ner genom Vassbo och följ skyltning till vandrarhemmet.

  Parkering är gratis och finns i direkt anslutning till boendet. Skulle parkeringen vara fullbelagd finns det en större parkering med gångavstånd till boendet och även den är gratis.

  GPS-koordinater:

  N60.526824304822°, E15.528252124786°

  Kontakt:

  +46 243223600 info@vassbo.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  Vänligen ring för information om incheckningstider

  Antal rum

  17

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Vassbo Logi & Event Falun

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.