Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Vilhelmina Kyrkstaden

Genuint med spännande kultur och vacker natur i Lappland

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Vilhelmina ligger vackert i södra Lappland. Kyrkstadens pittoreska gränder minner om livet för många hundra år sedan. Här kan du köpa hantverk från orten, besöka Hembygdsmuseet och bo i en genuin miljö som omges av spännande kultur och vacker natur.

Läs mer

Det vackra lilla samhället Vilhelmina ligger vid Volgsjön i södra Lappland. Det främsta kännetecknet för Vilhelmina är den storslagna naturen, de många sjöarna och framför allt kulturen. Det är en plats som många besökare blir förälskade i och återkommer till.
 
Vilhelmina kan också erbjuda bra restauranger, konst och hantverk. Här kan du vandra och uppleva tystnad och naturreservat. Fisket är i världsklass med strömmande vatten och sjöar. Helt enkelt en fantastisk plats väl värd att stanna lite längre på. I Vilhelmina kyrkstads pittoreska kvarter med sina små gränder finns även hembygdsmuseum, hantverkshus, samegalleri, konstateljé och lanthandel.
 
Du bor i de vackra 1800-tals stugorna, de flesta med öppna spisar och med den så kallade Vilhelminatapeten på väggarna. Varje stuga har sin egen speciella karaktär, och är varsamt renoverade i äldre stil.
 
Vi ber dig observera att receptionen finns på Turistbyrån, Storgatan 9 A. För incheckning på helger och efter kl. 16:00, kontakta receptionen i god tid på telefon 0940-39886.
 
Ta vara på din stund här, ta dig tid att andas och ta in vad dagen har att erbjuda. Välkommen till det vackra samhället Vilhelmina!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Storgatan 9A
  912 33 Vilhelmina

  Hitta till boendet
  Vår adress är Storgatan, 912 33 Vilhelmina. Receptionen finns på Turistbyrån i Tingshuset på Tingsgatan 1.
   
  Med tåg:
  Du kan ta tåget hela vägen till Vilhelmina. Det går även nattåg så du kan komma fram utvilad. Sommartid kan man åka med klassiska Inlandsbanan till Vilhelmina. En upplevelse i sig!
   
  Med bil:

  Norrifrån
  E45, Sagavägen, Vildmarksvägen. Vid norra infarten efter kyrkan svänger ni av till vänster. Kyrkstaden kommer efter ca 150 meter. Receptionen på Turistbyrån, Tingsgatan 1 (Tingshuset).

  Söderifrån
  E45 in i Samhället. Receptionen: sväng första höger efter ICA. Det är skyltat Turistinformation. Sväng sen första vänster bakom ett rött hus. Receptionen är i den stora vackra byggnaden, Tingshuset.
   
  Med buss:
  Fråga chauffören om det gr bli avsläppt utanför Posten/Bil och Fritid (korsningen E45/Postgatan). Från busstation följ vägen mot centrum. Därifrån tar du till vänster uppåt ca 400m på högersida ligger turistbyrån och reception i det vackra Tingshuset.
   
  Med flyg:
  Vilhelmina har sin egen flygplats, South Lapland Airport med flyg från Stockholm.

  GPS-koordinater:

  N64.626561°, E16.653631°

  Kontakt:

  +46 94039886 turist@vilhelmina.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Mån-tor 12.00-16-00, fre 12.00-15.00

  Antal rum

  50

  Antal bäddar

  76-100

  Följ STF Vilhelmina Kyrkstaden

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Sök boende via karta

  Nya boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.