Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kolarbyn Eco-Lodge

Kolarkojor med vedeldad kamin mitt i Västmanlands granskog

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bo på Sveriges mest primitiva vandrarhem. Här finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Du somnar gott framför den sprakande eldstaden och vaknar till fågelsång. Tystnad, vildmark och spännande skogsupplevelser bara ett par timmar från storstadens myller.

Läs mer

På STF Kolarbyn finns varken elektricitet eller rinnande vatten.
Vandrarhemmet är en samling kolarkojor mitt i granskogen. Här finns tolv kolarkojor med två britsar för fårskinnsfällar och sovsäckar. Alla kolarkojor har vedeldad kamin och du hugger själv din egen ved.

I området finns goda möjligheter för friluftsliv och fina fiskesjöar (kontakta oss för info om fiskekort), grillplatser och härliga vandringsleder. Vandrarhemmet är en miljöanpassad logianläggning byggd av naturmaterial. Ett besök på vandrarhemmet blir en spännande och mysig naturupplevelse för både stora och små.

Incheckning
Kl 14-15. Kolarbyn har ingen bemannad reception men en värd möter er i receptionen för incheckning. Kontakta oss före bokning, om ni inte kan komma till utsatt tid!

INFORMATION OM ER UPPLEVELSE
Kolarbyn har ingen bemannad reception men en värd möter er i receptionen för incheckning kl 14-15. Kolarbyn är inte bemannad med personal under hela er vistelse. Gäster har tillgång till bokade kolarkojor från kl 14 ankomstdagen till och med kl 10.30 på avresedagen.

DETTA INGÅR SOM BAS I ALLA BOKNINGAR
Guidad rundvandring i Kolarbyn under incheckningen för att få instruktioner om hur allt fungerar och vart man hittar allt, självuppblåsbart liggunderlag & fårskinnsfällar att sova på, ljus, tändstickor, ved att hugga för att elda med, färskvatten att hämta ur källan, tillgång till grillplatser, köksutrustning för matlagning över eld, diskmöjligheter vid bäcken, sopsortering, tillgång till sittplatser i samlingsmilan. Glöm inte meddela om ni har allergier.

BRA ATT TA MED
Kläder: Vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kalla nätter, badkläder, handduk.
Utrustning: Sovsäck, kudde, power bank, kikare, vattenflaska. Sovsäcksutrustning kan hyras (sovsäck, resekudde & istoppslakan) Mat: Ni kan ta med mat själva och låna all köksutrustning av oss för att tillaga maten över öppen eld, Ni kan även boka färdiga matpaket eller lunch och middag från vårt skogsskafferi, som ni själva lagar i över elden. Det finns väldigt begränsad förvaringsmöjlighet av mat i Kolarbyn så vi rekommenderar att ni tar med (hård) kylbox att förvara maten i. (Mat ingår i vissa aktiviteter och upplevelser, detta ser ni i er bekräftelse)

DETTA TILLHANDAHÅLLER VI MED OCH HYR UT
Uthyrning av sovsäcksutrustning (innehåller sovsäck, liten resekudde och istoppslakan. Handduk, kanot, roddbåt, Skogsbad och Privat Bastu (Ingår i vissa aktiviteter och upplevelser, ni er det i er bekräftelse)

Flytande bastu 1,5 timme (delad) ingår i all logi. Vi har även en ”Privat Bastu som du kan boka för 2 timmar, du hugger ved, tänder bastun och städar själv. (Privat Bastu ingår i vissa aktiviteter och upplevelser, detta ser ni i er bekräftelse)

Vi har 6 kanoter och 2 roddbåtar att boka. Kanoterna är ”Kanadensare” med tre och våra roddbåtar har upp till 5 sittplatser. Paddlar/åror, flytvästar och en karta över sjön ingår. (Ingår i vissa aktiviteter och upplevelser, detta ser ni i er bekräftelse)

Toaletter, vi har två fina utedass.

I vårt kök finns köksutrustning för matlagning över elden, murrikka, stekpannor, kastruller, förskärare, skärbrädor, durkslag, slevar, grillverktyg, grillgaller, tallrikar, matbestick, kåsor m.m.

Vi sopsorterar självklart i Kolarbyn och visar er när ni checkar in.

Disk och tvätt sker i anslutning till vår fina bäck, vi tillhandahåller diskmedel och diskborstar till detta. Vi har även ett duschrum där du kan värma vatten och skölja av dig. Du kan även basta och ta ett uppfriskande dopp i sjön.

Hör gärna av er om ni har några frågor angående er bokning, vi vill att detta ska bli ett minnesvärt äventyr för er. Många tillval finns på vår webbsida, det går bra att boka tillvalen för sig om ni kontaktar oss i god till före ankomst.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Skärsjön
  730 30 Skinnskatteberg

  Hitta till boendet
  Med tåg och buss
  Tågstation finns i Skinnskatteberg, ca 4km från boendet. De flesta väljer dock att ta tåg till Köping och sedan buss 550 till Skinnskatteberg.

  Skinnskatteberg kan även nås direkt med tåg (Tåg i Bergslagen) via Örebro/Hallsberg, Avesta-Krylbo eller Fagersta och andra städer. Skinnskattebergs buss- och tågstation ligger ca 4 km från Kolarbyn. Det är enkelt att gå de 4 km som återstår, men har man mycket packning kan det kännas långt. Ni kan beställa en taxi från tågstationen till Kolarbyn om ni behöver detta +46222-10040.

  Till fots
  Om ni kommer med buss 550 på sträckan Köping-Skinnskatteberg kan ni välja att kliva av vid Folkhögskolan (1km) och sedan gå den sista biten, fråga chauffören om ni är osäkra på vart ni ska gå av bussen.

  Med bil
  Kolarbyn ligger ca 4 km sydost om centrala Skinnskatteberg, längs med riksväg 233. Det är skyltat Kolarbyn från väg 233. Gratis parkering finns vid Kolarbyn.

  GPS-koordinater:

  N59.808210389355°, E15.730404853821°

  Kontakt:

  +46 70400 70 53 info@kolarbyn.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 10:30

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Kolarbyn Eco-Lodge

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  • Nature's Best

   Nature's Best

   Boendet uppfyller villkoren för ekoturism och har ett ständigt pågående hållbarhetsarbete vad gäller social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.