Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Fågelsjö/Gästis Vandrarhem

Här bor du mitt i natursköna Orsa Finnmark

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fågelsjö vandrarhem, även kallat Gästis, är ett vandrarhem beläget i natursköna Orsa Finnmark. Vandrarhemmet ligger en kilometer från Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa och knappa tre kilometer från vägskälet vid väg E45.

Läs mer

Vandrarhem | Fågelsjö vandrarhem, även kallat Gästis, är ett vandrarhem beläget i natursköna Orsa Finnmark. Vandrarhemmet ligger en kilometer från Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa och knappa tre kilometer från vägskälet vid väg E45.
 
Till vandrarhemmet hör även byns övernattningsrum och sovstugor i anslutning till Bygdegården. Dessa ligger några hundra meter från Vandrarhemmet Gästis och har en något enklare standard utan tillgång till kök samt med toalett och dusch i separat byggnad.
 
Vandrarhemmet Gästis drivs idag av Fågelsjö Hembygdsförening men byggnaden är inte obekant med denna form av verksamhet. Byggnaden i sig har en lång historia både som gästgiveri men också som diverse/lanthandel där en hel del förändringar ägt rum under årens gång. Rummen har idag renoverats samtidigt som man försökt behålla den äldre stilen genom hela huset.
 
I området finns flera olika sevärdheter, bland annat Världsarvet Fågelsjö Gammelgård.
Bortom Åa, där det äldre boningshuset och dess inventarier lämnades år 1910 för det nya ”Amerikahuset” som byggdes på andra sidan gårdsplanen.
Andra upplevelser i närområdet, väl värda att uppleva är Hamra Nationalpark, Börningsbergets skogsmuseum och fantastiskt vackra sjöar och åar som kan upptäckas med båt eller kanot som hyrs ut vid Världsarvsgården.
 
Incheckning
 
Incheckning görs genom självincheckning och kan ske efter 14.00 om inte annat avtalats.
Utcheckning sker innan 10.00. Observera att vi är ett obemannat vandrarhem!

Nycklarna finner ni vid ankomst i en postlåda på vandrarhemmets högra gavel eller på Bygdegårdens högra gavel vid bokning av stugor och övernattningsrum. Vi nås på angivna telefonnummer om det skulle finnas frågor. Under sommarhalvåret så finns vi tillgängliga dagligen nere vid Världsarvsgården i butiken.
 
Som gäst hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Att du som vår gäst ska använda hela huset och laga mat i köket, se på film i soffan, njuta av kvällen på verandan och leka i trädgården. Hos oss finns en badbrygga nere vid världsarvsgården. Varje årstid har sin charm, och vi har öppet året runt.
 
Städning av rummet.
 
Vid avresa ingår alltid men vi uppskattar om ni drar ur lakan och tar ut soporna vi avfärd. Ni har tillgång till kök och kan laga er egen mat. Vill ni köpa frukost under sommarsäsongen så är caféet på Världsarvsgården öppet mellan 10-17. Närmaste matbutik finns 3 mil bort i Los eller 3.5 mil bort i Sveg.
 
Husdjur
Vid önskan att boka ett husdjurstillåtet rum ber vi er vänligen kolla om ett husdjurstillåtet rum finns tillgängligt vid genomförande av bokning. Om så inte är fallet ber vi er att vända er direkt till oss för att via telefon eller mejl se tillgängligheten på ett sådant boende.
Det är inte tillåtet att ha med husdjur i andra rum än det som är tillägnat detta. Våra sovstugor och övernattningsrum är öppna för husdjur och är ett alternativ när husdjursrummet på vandrarhemmet Gästis är bokat.
 
Varmt välkomna till natursköna Orsa Finnmark!
Vi önskar er en trevlig vistelse hos oss!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Fågelsjövägen 239
  827 70 Los

  Hitta till boendet
  Fågelsjö ligger i Orsa Finnmark, i gränstrakterna mellan Hälsingland, Dalarna och Härjedalen.
   
  Europaväg 45 – Inlandsvägen – passerar ca 3 km från byn.
   
  Tågtrafik dagligen på Inlandsbanan under sommaren. Inlandsbussen trafikerar E45 hela året. Knappt 3 km till busshållplatsen resp. Inlandsbanans hållplats.
   
  Fågelsjö ligger i direkt anslutning av Nordic areas betalledsystem med över 100 mil preparerade skoterleder.

  GPS-koordinater:

  N61.796121°, E14.635399°

  Kontakt:

  +46 65730030 logi@fagelsjo.nu

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Antal rum

  16

  Följ STF Fågelsjö/Gästis Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Nya boenden

  STF-familjen växer varje år så att du får mer boenden att välja på när du ska ut och upptäcka Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.