Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Sigtuna Vandrarhem

Fint läge uppe på en kulle med utsikt över Mälaren

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Sigtuna vandrarhem och folkhögskola ligger strax utanför den pittoreska medeltida stadskärnan. Här bor du i bekväma enkel-, dubbel- eller trippelrum och har bra utgångspunkt för att upptäcka Sigtunas gränder och caféer, eller ta en tur till Stockholm och Uppsala.
Läs mer
Sigtuna vandrarhem och folkhögskola ligger på en kulle med utsikt över Mälaren strax utanför den medeltida stadskärnan. Upptäck Sigtunas gränder och caféer, bada i Mälaren, utforska skogsstigar och stränder eller ta en tur till Stockholm eller Uppsala.
 
Hos oss bor du i bekväma enkel-, dubbel- eller trippelrum, Det ingår alltid lakan och handdukar i våra rumspriser. Du har tillgång till vårt fullt utrustade vandrarhemskök. Trådlöst internet finns i alla våra byggnader och tv i alla boenderum. Vi har även ett antal barnsängar att låna ut till barn under 3 år. Först till kvarn gäller.
 
Som gäst på vårt vandrarhem har du tillgång till folkhögskolans byggnader som du delar med studenterna. Med lite tur kan ditt besök förgyllas av våra studenter, kurs- och konferensgäster.
 
Miljön hos oss är avslappnad och ger möjlighet till samvaro eller enskildhet. I byggnaden Ansgar finns möjlighet till en stilla stund och egen reflektion. Promenadstigar finns i skogarna som omger skolan och längs Mälarens strand. Det är endast 500 meter till allmän badplats. Sigtuna folkhögskola ligger 15 minuters promenadväg från Sigtuna stad. Det går också att ta sig till oss med buss. Både SL och UL, Stockholms och Upplands respektive lokaltrafik, stannar vid skolan.
 
Se och göra
Badplats, promenadstigar, grillplats, fiske, www.destinationsigtuna.se
 
Obligatorisk förbokning hela året.

Vår service

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Manfred Björkquists allé 20
  193 22 Sigtuna

  Hitta till boendet
  Från Stockholm med kollektivtrafik:
  Pendeltåg till Märsta station byte till buss 575 mot Sigtuna och Hällsboskolan. Kliv av vid hållplats Sigtuna folkhögskola.
   
  Från Stockholm med bil:
  Kör E4:an norrut och sväng av vid Sigtuna/Märsta. Fortsätt i ca 12 kilometer på väg 263. Efter 12 kilometer sväng av vid rondell mot Sigtuna centrum och följ skyltarna Hotellslinga S, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten Sigtuna folkhögskola.
  Vi har kostnadsfri gästparkering.
   
  Från Uppsala med kollektivtrafik:
  Ta Upptåget från Uppsala centralstation till Knivsta station byt till buss 183. Kliv av vid hållplatsen Sigtuna folkhögskola. Beräknad restid ca 45 minuter.
   
  Från Uppsala med bil:
  Kör väg 255, gamla Stockholmsvägen. Vid Skälsta sväng av på väg 263. Efter ca 30 kilometer sväng av vid rondellen mot Sigtuna centrum och följ skyltarna Hotellslinga S, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten Sigtuna folkhögskola. Beräknad restid ca 40 minuter.
  Vi har kostnadsfri gästparkering.

  GPS-koordinater:

  N59.616348°, E17.698235°

  Kontakt:

  +46 859258300 vandrarhem@sigtunafolkhogskola.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  mån-fredag 8.30-16.30

  Antal rum

  38

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Sigtuna Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Upplandsleden

  Vandringsleder i Sverige

  Hållbara vandringstips

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  Sök boende via karta

  Nya boenden

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.