Gruppbokning

Boendets huvudsida: STF Sigtuna Vandrarhem

Sigtuna folkhögskola och vandrarhem har lokaler som passar både för den mindre släktträffen, födelsedagsfesten eller konferensen. Våra klassrum lämpar sig för föreningar som önskar sovsal och uppleva härliga dagar i våra naturområden.

Vår största lokal Västersalen rymmer upp mot 150 personer sittande och är rymlig och ger ett luftigt intryck med högt i tak och modern teknik. Projektor, whiteboard, mygga och mic finns i lokalen och annan konferensteknik går att beställa. Det före detta kapellet Ingegerd har ljusrosa väggar och tak och är populärt för bland annat körer att öva i eller hålla konsert.

Under sommarperioden mitten på juni till mitten på augusti erbjuder vi boende med totalt 120 bäddar fördelat på två hus och olika typer av rum. Det finns ett fullt utrustat gästkök samt tillgång till bastu. Resten av året har vi 30 rum fördelat på 18 enkelrum och tolv dubbelrum varav sex kan göras om till trippelrum.

Det går bra att hyra cykel för en tur längs några av alla naturleder som finns runt om Sigtuna eller ta cykeln ner till Sigtuna stad och besök våra mysiga caféer eller restauranger som ligger längs Stora gatan.

Vi ligger bara några hundra meter i från Mälaren. Där kan man bada från brygga eller strand. Kanot finns att hyra för den som önskar ge sig ut på en paddeltur på Mälaren. Vintertid samlas många långfärdsskridskoåkare och tar turer på de plogade banorna. Nere i stadskärnan kan du besöka Sveriges äldsta rådhus, som ligger mitt på torget och har öppet de flesta dagar året om. Eller besöka vackra Mariakyrkan som är stod klar redan på 1200-talet.

Tycker du om att vandra rekommenderar vi Ingegerdsleden, uppkallad efter Sveriges första helgon. Den 11 mil långa leden är lättvandrad och sträcker sig från Storkyrkan i Stockholm via Mariakyrkan i Sigtuna till Domkyrkan i Uppsala. Den del av leden som går genom Sigtuna är markerad med Ingegerdsskyltar och startar vid Rosersbergs slott och går utmed Mälaren via Steninge slott till i Mariakyrkan i Sigtuna Stad. Passar även bra för cyklister eller barnvagn.

Kontakta oss för prisförslag

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 365 kr

  Sök & boka

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.