STFs styrelse

STFs styrelse väljs vartannat år på föreningens riksstämma. Styrelsen fattar övergripande strategiska beslut, förbereder ärenden inför riksstämman och är ytterst ansvarig för föreningens verksamhet. STFs styrelse är oavlönad.


Pia Jönson Rajgård, ordförande, Österlen
Pia Jönson Rajgård är nytillträdd som ordförande men har varit ledamot sedan 2016. Pia är VD på Tourism in Skåne AB. Hon har en bred erfarenhet arbete med turism- och besöksnäringsfrågor, både nationellt och internationellt. Pia har haft en rad styrelseuppdrag i både offentliga och privata aktiebolag samt organisationer.
pia.jonson.rajgard@stfturist.se


Peter Fredman, vice ordförande, Östersund
Peter Fredman är Professor i naturturism och delar sin tid mellan Mittuniversitetet, turismforskningsinstitutet ETOUR i Östersund, och Norges miljö- och biovetenskapliga universitet i Oslo. Peter forskar, undervisar och har gjort flera omfattande utredningsuppdrag inom naturturism och friluftsliv. Han ansvarar sedan 2014 för en 2-årig masterutbildning i naturturism.
peter.fredman@stfturist.se


Putte Eby, Jämtland
2003–2010 var Putte platschef på Abisko Turiststation, som kom att bli världens bästa plats att se norrsken på. Putte har nu titeln Event- och besöksnäringsstrateg på Östersund kommun med ansvar för allt från Melodifestivalen till kälkhockey-VM. Under tiden i Jämtland har Putte återskapat den tusenåriga S:t Olavsleden, som drar till sig vandrare från över 20 länder. Putte har genom åren varit engagerad i destinationsutvecklingen i Åre, Kiruna/Lappland och Östersund. I eget företag föreläser han om allt från ”när kulturen är resans mål” till värdskap.
putte.eby@stfturist.se


Martin Sundin, Nacka
Martin Sundin är chef för myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Utbildad internationell ekonom och har i många år arbetat med kulturfrågor både nationellt och internationellt. Dessutom har jag ett antal styrelse- och förtroendeuppdrag inom kultur- och museisektorn.
martin.sundin@stfturist.se


Britt-Marie Ahrnell, Täby
Britt-Marie Ahrnell har jobbat många vintrar som stugvärd i Lapplandsfjällen. Hon har många års erfarenhet som styrelseledamot och konsult för tjänsteorganisationer med komplexa uppdrag. Huvudfokus har alltid varit kommunikation, mötet med ”kund” och goda dialoger människor emellan.
britt-marie.ahrnell@stfturist.se


Linda Bengtsson, Luleå
Linda Bengtsson har 20 års erfarenhet inom kommunikation och kommer närmast från rollen som Press- och PR-Manager för det snabbväxande vårdbolaget KRY. Dessförinnan har hon haft roller som presschef vid SOS Alarm, presschef vid Försvarets materielverk (FMV) och haft uppdrag som pressekreterare i riksdagen för ett politiskt parti.
linda.bengtsson@stfturist.se


Ina Engelbrektson, Stockholm

Ina Engelbrektson har lång erfarenhet av strategisk marknadsföring och kommunikation. Med många år inom IT-branschen, bland annat IBM och TietoEVRY, men även i tidiga år inom rese- och upplevelsebranschen, har givit henne god insikt i digitaliseringen av samhället och nyttan med nya teknologier. Hon har vana av både ledningsgrupps- och styrelsearbete från såväl affärslivet som välgörenhetsbranschen, däribland Röda Korset.
ina.engelbrektson@stfturist.se


Mats Andersson, Bromma

Mats har arbetat inom den finansiella sektorn under ca 35 år. Han har innehaft ett antal chef/VD-positioner genom åren och har lång erfarenhet av att leda, utveckla och förändra verksamheter. Jämte det, har han lång erfarenhet av styrelsearbete inom både affärsverksamhet och ideell/insamlings-verksamhet.
mats.andersson@stfturist.se


Adam Bergsveen, Stockholm
Adam är expert på kommunikation och starkt engagerad i samers rättigheter. Två områden som är viktiga för STF.
De senaste 20 åren har han haft en mängd olika roller inom civilsamhället, lokalt, nationellt och internationellt. Han har jobbat i riksdagen och regeringen för Miljöpartiet, på några kommunikationsbyråer och som kommunikationschef på Friluftsfrämjandet.
adam.bergsveen@stfturist.se

Barbara Frilund-Ekberg, personalrepresentant
barbara.frilund-ekberg@stfturist.se

Anna Heimersson, personalrepresentant
anna.heimersson@stfturist.se

» STFs valberedning

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.