STFs styrelse

STFs styrelse väljs vartannat år på föreningens riksstämma. Styrelsen fattar övergripande strategiska beslut, förbereder ärenden inför riksstämman och är ytterst ansvarig för föreningens verksamhet. STFs styrelse är oavlönad.

stfs styrelse
Saknas i bild: Andreas Aronsson och Ina Engelbrektson.Pia Jönson Rajgård, ordförande, Österlen
Pia Jönson Rajgård är nytillträdd som ordförande men har varit ledamot sedan 2016. Pia är VD på Tourism in Skåne AB. Hon har en bred erfarenhet arbete med turism- och besöksnäringsfrågor, både nationellt och internationellt. Pia har haft en rad styrelseuppdrag i både offentliga och privata aktiebolag samt organisationer.
pia.jonson.rajgard@stfturist.se


Peter Fredman, vice ordförande, Östersund
Peter Fredman är Professor i naturturism och delar sin tid mellan Mittuniversitetet, turismforskningsinstitutet ETOUR i Östersund, och Norges miljö- och biovetenskapliga universitet i Oslo. Peter forskar, undervisar och har gjort flera omfattande utredningsuppdrag inom naturturism och friluftsliv. Han ansvarar sedan 2014 för en 2-årig masterutbildning i naturturism.
peter.fredman@stfturist.se


Ingrid Petersson, Stockholm
Ingrid Petersson är generaldirektör för forskningsrådet Formas som finansierar forskning för hållbar utveckling. Hon har också arbetat med samhällskontakter inom AstraZeneca och haft ett flertal styrelseuppdrag både i statliga myndigheter och i aktiebolag.
ingrid.petersson@stfturist.se


Putte Eby, Jämtland
2003–2010 var Putte platschef på Abisko Turiststation, som kom att bli världens bästa plats att se norrsken på. Putte har nu titeln Event- och besöksnäringsstrateg på Östersund kommun med ansvar för allt från Melodifestivalen till kälkhockey-VM. Under tiden i Jämtland har Putte återskapat den tusenåriga S:t Olavsleden, som drar till sig vandrare från över 20 länder. Putte har genom åren varit engagerad i destinationsutvecklingen i Åre, Kiruna/Lappland och Östersund. I eget företag föreläser han om allt från ”när kulturen är resans mål” till värdskap.
putte.eby@stfturist.se


Andreas Aronsson, Falun
På grund av sitt jordbruksintresse flyttade Andreas till Vassbo, från Falun 2007 för att driva ett elevhem knutet till ett gymnasium med trädgårdsutbildning samtidigt som han öppnade sitt  första STF-vandrarhem. År 2010 köpte han Falun STF Vandrarhem och senare Hotel Falun AB. Han driver även STF Falun Vassbo, Falun Hotell och Falun Hälsinggården. Tillsammans med fastighetsägaren har byggnaden totalrenoverats för 13 miljoner kr och rumsantalet ökats till 39 i olika kategorier i ljus, nordisk, modern stil.
andreas.aronsson@stfturist.se


Martin Sundin, Nacka
Martin Sundin är chef för myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Utbildad internationell ekonom och har i många år arbetat med kulturfrågor både nationellt och internationellt. Dessutom har jag ett antal styrelse- och förtroendeuppdrag inom kultur- och museisektorn.
martin.sundin@stfturist.se


Britt-Marie Ahrnell, Täby
Britt-Marie Ahrnell har jobbat många vintrar som stugvärd i Lapplandsfjällen. Hon har många års erfarenhet som styrelseledamot och konsult för tjänsteorganisationer med komplexa uppdrag. Huvudfokus har alltid varit kommunikation, mötet med ”kund” och goda dialoger människor emellan.
britt-marie.ahrnell@stfturist.se


Linda Bengtsson, Luleå
Linda Bengtsson har 20 års erfarenhet inom kommunikation och kommer närmast från rollen som Press- och PR-Manager för det snabbväxande vårdbolaget KRY. Dessförinnan har hon haft roller som presschef vid SOS Alarm, presschef vid Försvarets materielverk (FMV) och haft uppdrag som pressekreterare i riksdagen för ett politiskt parti.
linda.bengtsson@stfturist.se


Ina Engelbrektson

Ina Engelbrektson har lång erfarenhet av strategisk marknadsföring och kommunikation. Med många år inom IT-branschen, bland annat IBM och TietoEVRY, men även i tidiga år inom rese- och upplevelsebranschen, har givit henne god insikt i digitaliseringen av samhället och nyttan med nya teknologier. Hon har vana av både ledningsgrupps- och styrelsearbete från såväl affärslivet som välgörenhetsbranschen, däribland Röda Korset.
ina.engelbrektson@stfturist.se

Johanna Murray, personalrepresentant
johanna.murray@stfturist.se

Cia Åhlén Karlin, personalrepresentant
cia.ahlen.karlin@stfturist.se

» STFs valberedning

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.