Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

Boende med historisk charm centralt i Stockholm

Visa på kartan

Skeppet Af Chapman är tillsvidare stängt för renovering

Visa mer
Stäng

Under denna period är ni varmt välkomna att bo i Hantverkshuset på land som håller öppet som vanligt. Här finns allt från bädd i sovsal till familjerum och superiorrum. Du bor bekvämt med vacker utsikt samt med gång och cykelavstånd till stadens stora utbud.

Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Centralt beläget med fina omgivningar och utsikt över Gamla stan och Kungliga slottet ligger STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem. Bor gör du bekvämt i det nyrenoverade Hantverkshuset eller på den tremastade fullriggaren af Chapman.

Läs mer

Skeppet af Chapman är tillsvidare stängt för renovering. Under denna period är ni välkomna till Hantverkshuset på land, som håller öppet som vanligt.

Centralt beläget med fina omgivningar och utsikt över Gamla stan och Kungliga slottet ligger STF af Chapman & Skeppsholmen. Bor gör du bekvämt i Hantverkshuset eller på den tremastade fullriggaren af Chapman. Hos oss möts världsresenärer, affärsgäster, backpackers och barnfamiljer av alla nationaliteter. Busshållplatsen ligger 100 meter från vandrarhemmet och tunnelbanan samt skärgårdsbåtar tio minuterspromenad bort. Det ger dig fantastiska möjligheter att upptäcka Stockholmsregionen. Skansen, Gröna Lund, ABBA museet, Vasamuseet och Cirkus når du lätt med Djurgårdsfärjan. Eller varför inte promenera till Gamla stan och upptäcka det kungliga slottet, den pittoreska Västerlånggatan eller varför inte Nobel museet?
På Skeppsholmen hittar du bland annat Moderna Museet, ArkDes och Leksaksmuseet, restauranger och Skeppsholmens unika flora och fauna.

Vårt eget Café Skeppsholmen är öppet året runt mellan kl 12.00 – 20.00 (öppettiderna kan variera vissa säsonger). Här serverar vi mat, god fika och dryck som du kan avnjuta på vår soliga uteservering och vacker utsikt.

Kort om STF af Chapman & Skeppsholmen:
• Receptionen, som har öppet dygnet runt, ligger i Hantverkshuset.
• Frukost serveras i Hantverkshuset vardagar mellan kl. 7.00-10.00 och helger kl. 7.30-10.30 (öppettiderna kan variera vissa säsonger). Frukosten är Kontinental standard och med Veganskt, Glutenfritt eller Laktosfria alternativ.
• Det ingår lakan och handduk, samt slutstäd i alla våra priser.
• För information och bokning av handikappanpassade rum, vänligen ring receptionen.
• Det finns parkeringsplatser utanför och på sidan av fastigheten och kan betalas via ”Mobill”-appen eller via sms. Priset är ungefär 320 kr/dygnet.
• Husdjur är tillåtna på våra superiorrum mot en extra avgift som kan läggas till under bokningstillfället.
• Gratis Wifi på hela boendet

STF af Chapman & Skeppsholmens anläggning är helt kontantfri.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Medlemserbjudanden

  Boka boende

  Boka söndag-torsdag och få 25 % rabatt med koden ”STFMEDLEM” eller annan kampanjkod

  Välj datum: 1 okt – 22 dec 2024

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Flaggmansvägen 8
  111 49 Stockholm

  Hitta till boendet
  Från T-centralen och Cityterminalen tar det cirka 20 minuter att promenera till Skeppsholmen. Det går även fint att åka buss nr 65 hela vägen fram till oss. Kliv av vid busshållplatsen Östasiatiska museet.

  Närmaste tunnelbanestation är Kungsträdgården på den blå linjen. Väl framme väljer du uppgången mot skärgårdsbåtarna och promenerar längs vattnet i ungefär 7 minuter.

  GPS-koordinater:

  N59.3252135°, E18.0811569°

  Kontakt:

  +46 84632280 chapman@stfturist.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Dygnet runt öppen reception i huset

  Antal rum

  82

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Green Key

   Green Key

   Boendet uppfyller strikta hållbarhetskriterier med tyngdpunkt på miljö som granskas årligen och kräver ständig förbättring. Läs mer här.

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi på STF af Chapman & Skeppsholmen är Green Key-certifierade och arbetar aktivt för att du ska kunna resa hållbart. I vårt café och i vår frukostrestaurang finner du många ekologiska och KRAV-märkta produkter. Rummen och lokalerna städas uteslutande med miljömärkta rengöringsmedel.

  Hos oss är samarbetet i personalen grundläggande. Vi hjälps åt att upprätthålla rutiner, uppmuntra varandra och informera er gäster för att synliggöra vårt och det globala miljöarbetet. Det är viktigt för oss att sprida betydelsen av hållbart boende. Vi åtar oss att alltid lägga hållbara grunder att bygga vidare på – så att vi strävar framåt och utvecklas i tiden.

  Vidare är ni, våra gäster, viktiga i vårt miljöarbete. Ni hjälper exempelvis till genom att tillämpa hållbara metoder för självhushåll, vattenhållning och sopsortering. Här är alltså ansvaret på personal och anläggning stort, då vi ska erbjuda lättförståelig information, samt hållbara och lätthanterliga system vad gäller återvinning och liknande. Allt för att underlätta en miljömässig vistelse.

  Vi letar ständigt efter förbättringar inom miljöområdet. Därför uppmuntrar vi er att komma med förslag på vad vi kan förbättra.

  Exempel på vad vi gör för miljön

  • Från oktober 2019 finns vi på Karma för att minska matsvinnet.

  • Sopsortering är en självklarhet för oss och våra gäster.

  • Vi värmer upp hela anläggningen med fjärrvärme och köper endast miljömärkt el.

  • Vårt och ert matavfall blir till biogas och biogödsel.

  • Vi styr våra inköp så för att minimera transporterna.

  • Möbler vi inte längre använder får nytt liv hos andra.

  • Vi samarbetar med leverantörer som är miljömärkta.

  • Vi är engagerade i samhället och samarbetar med både skolor och Arbetsförmedlingens ”Gör plats” för att få ut fler i arbetslivet.

  • Vi sparar vatten genom att installera snålspolande toaletter och duschar.

  • Tvål, toapapper, pappershanddukar, handdiskmedel, maskindiskmedel, torkmedel samt tvättmedel är miljömärkta. Våra städprodukter är alltid miljömärkta.

  • Vår frukost och erbjuder många ekologiska, KRAV-märkta och nyckelhålsmärkta produkter. Vi hyr ut cyklar kostnadsfritt till STF-medlemmar (dock ej vintertid) och uppmanar till miljövänliga transportsätt (exempelvis kollektivtrafik).

  • Ett set linne och handduk används under hela vistelsen.

  • Vattnet i kranen är av mycket hög kvalitet och vi köper inte längre in vatten på flaska.

  • Vi stödjer Naturskyddsföreningens kampanj ”Rädda Bina” och kommer under 2020 att installera ett insektsvandrarhem hos oss.

  Information om Green Key

  • Green Key är en internationell miljömärkning där anläggningen ska uppfylla internationellt fastlagda kriterier, särskilt anpassade till logiverksamheter och konferensanläggningar. Internationellt sköts Green Key av Foundation for Environmental Education där kriterier och arbetssätt regleras av Green Key International Steering Committee.

  • Märkningen finns idag på 2600 anläggningar i 56 länder runt om i världen.

  • Anläggningar med Green Key ska exempelvis ha en miljöpolicy samt använda energibesparande lösningar, ha åtgärder på plats för att minska vattenförbrukningen samt att kemikalieinnehållet i hygienprodukter samt rengöringsmedel följer uppsatta regler. Vidare ställs krav på andel ekologiska, rättvisemärkta och eller lokalproducerade livsmedel. Anläggningen ska regelbundet utbilda/informera sin personal rörande miljöfrågor och det Green Key-arbete som bedrivs

  Vandringstips

  Signaturled Stockholm

  Från sött till salt slingrar sig denna digitalt uppmärkta led genom Nationalstadsparken Stockholm.

  Vandringsleder i Sverige

  Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

  Hållbara vandringstips

  Det är många som insett att vandring är ett utmärkt sätt att upptäcka Sverige. Här hittar du sex tips om hur du vandrar mer hållbart.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.