Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Baggå Skola Bed and Breakfast

Njut av tystnad, orörd vildmark och genuint lagad mat i Västmanland

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Baggå Skola BnB ligger i den pastorala Hedströmsdalen i gränslandet mellan Västmanland och Dalarna. Här finns hundratals sjöar för fiske och bad samt orörd vildmark med fina vandringsmöjligheter. Välkommen till lugnet, naturen och den genuina matupplevelsen!
Läs mer
Baggå Skola Bed and Breakfast är ett litet personligt BnB inhyst i en skolbyggnad från 1800-talet, cirka nio kilometer utanför Skinnskatteberg i norra Västmanland, på gränsen till Dalarna. Baggå blev by redan på 1500-talet och hade länge både bruk, smedja, kvarn och mejeri. Nuförtiden får man leta i buskarna efter de gamla industrilämningarna. Lanthandeln och bensinstationen stängde för länge sedan, men det är nära till lilla samhället Skinnskatteberg, där man kan köpa förnödenheter.
 
Amy och Tomas heter vi som driver Baggå Skola BnB & Café sedan många år. Vi blev kära i byggnaden och den trolska omgivningen i Hedströmsdalen när vi flyttade hem från utlandet. Nu har vi förvandlat de gamla salarna till ett BnB & café och i ladan har vi öppnat en liten återbruksbutik. När du bor på Baggå Skola BnB får du starkt kaffe, hemlagad yoghurt och nybakat bröd till frukost året runt. Vår storlek gör oss också till ett populärt val för mindre grupper och familjeträffar – där man kan hyra hela huset för ändamål såsom företagskonferenser, svensexor, familjefester eller annat roligt.
 
Lilla byn Baggå är en samling gårdar i en vacker dalgång med blandad ängs- och skogsmark bredvid en slingrande å. Här finns tystnaden, den friska luften och de härliga naturupplevelserna. På Baggå Skola BnB bor du bekvämt i personligt inredda rum och med ett varmt bemötande. Kom och njut av tystnaden, den omslutande vildmarken och den genuint lagade maten.
 
Varmt välkomna till Baggå Skola!
 
/Amy och Tomas med familj
 
Incheckning sker närhelst efter kl. 15 och utcheckning senast kl. 11.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Skiduthyrning

  Skiduthyrning finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsanpassad

  Boendet uppfyller STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Bland kriterierna ingår allt från god framkomlighet och breda dörrpassager, till vibrerande brandlarm och kontrastmarkering. Vi har valt att prioritera funktionsvariationer utifrån rörelse, hörsel och syn – inklusive ledarhundar och assistanshundar. Undrar du om boendet tillgodoser dina behov kan du läsa våra kriterier för tillgänglighetsanpassning.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 475 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Forsbyn 10
  739 91 Skinnskatteberg

  Hitta till boendet
  Kom till oss med tåg
  Ta tåg eller VL-buss till Skinnskatteberg C. Vi hämtar eller lämnar er på stationen mot en liten avgift.
   
  Kom till oss till fots
  Vandra längs Romboleden (Köping-Trondheim) och stanna i Baggå där du kan bo i något av våra boenderum eller i vindskydd nere vid Hedströmmen. Om du är vandrare på Romboleden så får du gratis kaffe i Baggå Skola Café.
   
  Vandra längs Bruksleden från/till anrika Malingsbo Herrgård och stanna till i Baggå efter Ormdalen som ligger ett stenkast bort. Därefter kan du vandra vidare via Matkullens vackra utsiktspunkt, till Skinnskatteberg och kanske övernatta på Kolarbyn Ecolodge?
   
  Kom till oss med cykel
  Cykla på väg 233 (eller på gamla landsvägen söder om väg 233) tills du ser info skylten om Malingsbo/Kloten. Vi befinner oss tvärs över vägen. Cykelställ finns på framsidan eller på kortsidan. Garage kan även lånas om man vill låsa in sin cykel.

  Kom till oss med bil
  Baggå Skola BnB ligger längs med väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg, ca 5km från väg 68 som går mellan Lindesberg och Gävle. Det tar två timmar att köra från Stockholm, en timme från Västerås, Örebro eller Borlänge. Uttag för el- eller hybridbilar finns på parkeringen intill skolan.

  GPS-koordinater:

  N59.896147912513°, E15.5743028021°

  Kontakt:

  +46 739995461 baggaskola@gmail.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  8-23

  Antal bäddar

  < 10

  Följ STF Baggå Skola Bed and Breakfast

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  På Baggå Skola BnB gör vi vårt bästa för att leva ett enkelt liv och utnyttja närområdet så gott som möjligt. Vi är noga med att inte köpa för mycket nytt utan fokuserar i stället på begagnat och återvunnet. Vi genererar en mycket liten mängd med avfall varje vecka tack vare två komposthögar och fokuserad källsortering, både i gästköket och restaurangköket.

  Vi värmer byggnaden med bergvärme och använder enbart grön el. Dessutom så har vi installerat solpaneler på vårt tak – Baggå Skola Café & BnB är en grön elproducent.

  För några år sedan så öppnade vi vår återbruksbutik i ladan och bad fem hantverkare och konstnärer att bidra med produkter. Sedan dess har produktionen och försäljningen fortsatt och vi hör ofta att våra gäster känner sig inspirerade och hoppfulla när de besökt butiken. Vill man ladda sin elbil så finns eluttag vid parkeringen.

  Vi tittar även på vilken roll vi spelar inom området social hållbarhet och håller öppet för vår omgivning långt efter sommargästerna lämnat oss. Många väljer att anlita oss som festarrangör eller mötesplats – ordet sprids och vi trivs med den varierande rollen vi tar i samhället.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.