Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Lurö Vandrarhem

På en ö i Vänern hittar du detta hemtrevliga boende

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Till Lurö skärgård, mitt i Vänern, åker du för att njuta av lugnet i en genuin skärgårdsmiljö. Här väntar STF Lurö Vandrarhem med skönt boende och vällagad mat i hemtrevlig miljö. Njut av bad i både bastu och tunna, och vandra på öns fina vandringsleder. Båttransport kan bokas genom vandrarhemmet.

Läs mer

Mitt ute i Vänern, längst söderut i pärlbandet av öar som utgör naturreservatet Lurö skärgård, ligger Lurö, ungefär en timmes båtfärd från Värmlandsnäs i norr och Kållandsö i söder. Här möter himlen havet mitt i inlandet.

Vandrarhemmet ligger på den gamla gården Stenstaka. Här kan du bo i stugor eller i rum i den gamla fyren.

På Logen finns allt du behöver för att stilla din hunger. Laga din egen mat i det välutrustade vandrarhemsköket eller låt dig skämmas bort i vår egen skärgårdskrog Lurö Krog där kockarna jobbar med traktens råvaror. För dig som hellre äter under bar himmel finns ett stort trädäck utanför matsalarna, du kan även låna med grillar eller laga din mat på grillarna ute på klipporna. Väljer du att äta i restaurangen är det klokt att förbeställa plats under sommaren, och det är ett måste under vår och höst.

I västerläge vid egen brygga ligger bastuflotten Mysingen. Där finns bastu, badtunna och grillkåta. Det är en uppskattad anläggning som du bör boka i god tid. Gästhamn finns i anslutning till vandrarhemmet.

På din vandring längs någon av de många stigarna är det aldrig långt till ett uppfriskande bad eller en inbjudande rastplats. Att vandra i sin egen takt, vila blicken i det mäktiga innanhavet Vänern och få möta en praktfull natur i ett av Skandinaviens solrikaste områden ger en livskvalitet som alltfler i vår tid söker. Stillheten på Lurö ger möjlighet till både kreativ samvaro och rofylld ensamhet. Kanske finner du ditt eget smultronställe här, mitt i en ocean av dricksvatten!

Boende
Fyrhuset är en hitflyttad Vänerfyr som rymmer sju sovrum med 14 bäddar. Med möjlighet till en extrabädd i varje rum och ett sovloft erbjuder huset som mest 23 bäddplatser. Gott om plats för umgänge finns i det stora allrummet med braskamin och utsikt över Vänerhavet.

Sjöboden är en mindre byggnad som erbjuder mysig logi med åtta bäddar och braskamin. Här sover ni i våningssängar eller på sovloft med madrass på golvet. Stort bord med bänkar och sittplats för alla finns.

Stugorna Lovart och Vindöga är inredda med sex bäddar i tre olika sovutrymmen vardera. Stugorna har enkla pentryn och sprakande braskamin. Varje stuga är placerad med underbar utsikt över Vänern från den lilla terrassen.

Tvätt- och duschrum för våra gäster finner du i en egen byggnad med fyra multrum-toaletter varav en är handikappanpassad. Här finns också tre duschar och handfat med varmt och kallt vatten.

Du städar själv och tar med egna lakan, precis som på ett vandrarhem. Du kan också köpa set med korttidslakan och handduk hos oss.

Vi tar emot enskilda eller grupper, privat eller företag. Anläggningen lämpar sig väl för fester, bröllop och konferenser.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Lurö
  661 91 Säffle

  Hitta till boendet
  STF Lurö Vandrarhem ligger mitt emellan Ekenäs på Värmlandsnäs, och Spiken på Kållandsö, varifrån båtar kan bokas hos Lurö Gästhärbärge 070-3334655. Under sommarmånaderna går en fast tur från Ekenäs, en gång om dagen. Plats på Luröbåten bokas via telefon 0533 29035.

  GPS-koordinater:

  N58.802619°, E13.219299°

  Kontakt:

  +46 705216733 lurogast@gmail.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 11:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  dagligen 9 - 12

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Lurö Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.