STF Karlskrona Kronohäktet

Fängslande boende precis vid havet

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Förbered dig på en fängslande upplevelse! STF Karlskrona Kronohäktet ligger i det tidigare militärhäktet från 1910, idag förvandlat till ett bekvämt och unikt boende. Här bor du precis vid vattnet och mitt i världsarvet på vackra Stumholmen i Karlskrona.
Läs mer
Kronohäktet byggdes 1910–1911 som ett cellfängelse efter den så kallade Philadelphiamodellen. I häktet satt främst vapenvägrande militärer och civila i väntan på rättegång. Cellerna var då utrustade med potta, fjädersäng med madrass och ett litet skrivbord. Nu för tiden är byggnaden ett byggnadsminne som ingår i Världsarvet Karlskrona. Under 2018 restaurerades häktet och är idag ett bekvämt och unikt boende i form av ett hostel, beläget på vackra Stumholmen. Från oss är det bara några meter till Marinmuseum och ytterligare ett par hundra meter till stadens kärna, vilket innebär att du bor på bästa läge för att kunna uppleva Karlskrona med omnejd.

Renoveringen är varsamt gjord och rummen är inrymda i de gamla cellerna. Cellerna är ljusa och fräscha med fönster. Även om ytan är liten, är den effektivt utnyttjad för att göra vistelsen bekväm. Varje rum innehåller sköna sängar och ett litet skrivbord, TV och kyl.

Stora, fräscha gemensamma toaletter och duschrum finns i anslutning till rummen på varje våningsplan. Här återfinns även receptionen och ett trevlig gästkök. Det finns bokningsbara tvättmöjligheter och givetvis fritt wifi.

När du bor hos oss kan du enkelt fixa din frukost i vårt välutrustade gäst kök. Du har även ett större kylskåp och frys i det gemensamma köket samt mindre kyl i din cell. Under sommaren serverar vi även frukostbuffé som du enkelt kan lägga till i din bokning. Övrig tid på året erbjuds ej frukost. Under sommaren erbjuder vi även lunch vissa dagar i veckan.

Receptionen öppen mån-fre 8-16. Incheckning möjlig från 12.00. Under helger har receptionen varierande öppettider, vänligen kontakta oss i god tid för överenskommelse om ankomsttid.
Incheckning möjlig från kl. 12.00. Vänligen meddela oss önskad ankomsttid. Utcheckning alla dagar senast kl 10.00

Varmt välkomna till oss – vi lovar att du kommer få en spännande vistelse!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 500 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Bastionsgatan 14
  37132 Karlskrona

  Hitta till boendet
  Till Karlskrona tar du dig enkelt med tåg eller buss. STF Karlskrona Kronohäktet ligger på Stumholmen vid Marinmuseum i centrala Karlskrona.

  Kommer du med bil är det enkelt att hitta fram. Parkering finns inte i direkt anslutning utan en bit bort på närliggande gator.

  GPS-koordinater:

  N56.160429°, E15.598054°

  Kontakt:

  +46 701408919 info@kronohaktethostel.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 12:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Antal rum

  32

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Karlskrona Kronohäktet

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.