Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Regna Vandrarhem

Rött trähus omgivet av lummig trädgård i söt östgötsk by

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Regnagården vandrarhem erbjuder hemtrevligt boende i Regna kyrkby, en gammaldags by i lantliga omgivningar vid sjön Regnaren mellan Finspång och Vingåker i norra Östergötland. I Regna du uppleva natur, vandra i skog och mark, bada i insjöar och cykla längs slingriga småvägar.

Läs mer

Östgötaledens nordligaste sträcka passerar, i öst-västlig riktning Rejmyre-Älgsjön och här finns även den natursköna vandringsleden Regnamilen. Regnamilen går genom naturreservatet Regnaholms lövskogar och förbi Regnaholms slott. Djurlivet i trakten är rikt, och kanske får du syn på tranor, dovhjort, älg eller räv. I kyrkbyn ligger flera välbevarade byggnader från mitten av 1800-talet och en aktiv hembygdsförening som sommartid arrangerar konserter, torpvandringar och årlig marknad. Populära utflyktsmål i vår närhet är den välbevarade bruksorten Brevens bruk, bruksmiljön i Hävla och Rejmyre glasbruk, Sveriges enda glasbruk i drift.

Regnagården är beläget mittemot den vackra kyrkan och är ett stort, rött trähus omgivet av en lummig trädgård. Byggnaden uppfördes som fattighus i mitten av 1800-talet och fick sitt nuvarande utseende omkring 1930. Vi renoverar huset i långsam takt och med traditionella material för att bevara så mycket som möjligt. Vårt vandrarhem har tio mysiga rum med enkel standard, alla olika i storlek och inredning. De flesta rummen är dubbelrum eller tvåbäddsrum, men vi har också ett trebäddsrum, ett fyrbäddsrum och ett rum med sex bäddar. Duschar och toalettrum finns i korridor och delas med andra gäster. I ett av våra rum är det möjligt att ha med sin hund eller katt mot en extra avgift. Vänligen observera att du måste kontakta oss direkt om du skulle vilja boka just detta.

Som gäst har du tillgång till ett kök för självhushåll och två trevliga matsalar. Fina dagar dukar du upp i trädgården, där grillar och trädgårdsmöbler väntar. Här kan du koppla av, umgås och ha trevligt tillsammans med familj och vänner. Under vis del av sommaren erbjuder vi även möjlighet att köpa till frukost. Det är bra att känna till att närmsta livsmedelsbutik ligger i Igelfors några kilometer bort och har begränsade öppettider. Fler butiker finns i Högsjö, Vingåker och Finspång.

Regnagården passar även utmärkt för släktträffar, födelsedagsfirande och liknande. Hos oss kan ni hyra hela huset, ett trevligt sätt att samlas. Som komplement finns även Bygdegården i Regna att hyra som separat festlokal. Kontakta oss så berättar vi mer.

Varmt välkommen!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Regna Kyrkby, Regnagården 47
  643 99 Högsjö

  Hitta till boendet
  Regna ligger mitt emellan Örebro och Norrköping och mellan Finspång och Vingåker. Regna tillhör Finspångs kommun och det är knappt 25 km till tätorten. Det är ungefär lika långt till Vingåker. Närmaste tågstation ligger i Vingåker. Tyvärr saknas idag kollektiva färdmedel därifrån till Regna. Däremot kan man ta buss från Finspång till Igelfors som ligger ca 5 km från Regna, om man exempelvis kan tänka sig att ta sig till fots eller med cykel dessa sista kilometrar.

  Kommer du med bil så ligger Regna cirka 200 km från Stockholm och det tar cirka två timmar med bil om du åker E4:an ner till Norrköping och sedan svänger av mot Finspång. Du kan också åka via Gnesta och Katrineholm, vilket är en något kortare sträcka och mycket vackrare, men den tar längre tid. Om du kommer från Västerås eller Eskilstuna är det bästa att åka via Julita och Vingåker. Från Örebro åker du via Pålsboda och Bo - sista biten mycket slingrig - eller via Kilsmo och Brevens bruk. Söderifrån kör du enklast via Skärblacka och Finspång.
  Vi har gratis obevakad parkering direkt utanför huset. Vänligen observera att det i Regna saknas möjlighet att ladda elbil.

  GPS-koordinater:

  N58.892515°, E15.69514°

  Kontakt:

  +46 705543773 info@regnagarden.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  Sommartid 8.00-11.00, 16.00-20.00

  Antal rum

  10

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Regna Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  Sök boende via karta

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.