STF Kuskahusen vandrarhem Andrarum

Perfekt för dig som vill upptäcka Österlen

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Kuskahusen ligger rofyllt med naturens stillhet som närmsta granne. Här bor du bekvämt och nära till Österlens rika natur och kulturupplevelser.
Läs mer
I Verkeåns naturreservat på Österlen, omgivet av lummig skånsk natur ligger Kuskahusen. På denna plats bodde förr i tiden Alunbrukets kuskar, idag är det ett fräscht och hållbart boende med hög komfort och personligt värdskap.

Här kan du välja att bo i huvudbyggnadens dubbelrum eller i Jägarstugan med totalt 4 bäddar. Alla rum har dusch och toalett samt eget kylskåp med frysfack för vatten och andra förnödenheter. Du sover gott i sköna sängar. Alla rum är självklart rökfria. Varje rum har en liten uteplats där du kan sitta och njuta naturen. Har du tur och får höra kronhjortens bröl är det en mäktig upplevelse.

Vi har ett fullt utrustat gemensamhetskök samt en mysig matsal. Här finns också tvättmöjligheter. Utomhus finns en stor trädgård, boulebana och små avskilda hörn att sitta och njuta i. Vi vill slå ett extra slag för vår fina grillhydda med plats för ca 20 personer. Denna är försedd med skyddande tak, vilket gör att du kan njuta den året runt och oavsett väder. Här kan du grilla, fika eller bara mysa.

Hela anläggningen är försedd med snabb trådlös WiFi. Sänglinnen/handdukar ingår i rumspriset.

Kuskahusen är den perfekta utgångspunkten oavsett om du bara vill ta det lugnt eller söker upplevelser och aktivitet. Här finns rika möjligheter till omväxlande och vacker vandring, cykling, trailrunning och naturupplevelser . Skåneleden passerar direkt utanför. Vi hjälper dig gärna med kartor och med cykelhyra.

Kivik och havet ligger på kort avstånd liksom Brösarps böljande backar och Österlens övriga små mysiga byar. Alldeles i närheten finns också Christinehofs slott som med sin omväxlande ekopark är ett ”måste” för dig som vill uppleva Skånsk natur- och kulturhistoria.

Efter en innehållsrik dag kan det vara extra skönt att komma hem till lugnet och tystnaden på Kuskahusen.
Incheckning sker mellan kl 17.00 – 19.00. Om du räknar med att komma senare än så ber vi dig ringa oss på 0708-679694.

På vandrarhemmet finns också en liten mikrobutik med olika varor och drycker. Där kan du själv plocka ihop till din frukost, lunchpåse, utflyktsmatsäck eller enklare kvällsmåltid

Hjärtligt välkomna!

Lars & Anette Löfstedt

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Medlemserbjudanden

  • Boka tre nätter och betala bara för två med kampanjkoden "STFMEDLEM"

   Välj datum:

  Se tillgänglighet och boka. Från 270 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kristinehov, Kuskahusen
  27357 Brösarp

  Hitta till boendet
  Med kollektivtrafik
  Skånetrafikens tåg- eller bussförbindelser tar dig till Ystad, Tomelilla eller Simrishamn. Därifrån går sedan buss till Brösarp. Från Brösarp kan du antingen cykla eller vandra till Kuskahusen. Naturligtvis kan vi också ordna så att du blir hämtad med bil.

  Skånetrafiken ansvarar för all kollektivtrafik med tåg och buss i Skåne. Aktuella priser och tidtabeller hittar du på www.skanetrafiken.se

  GPS-koordinater:

  N55.727206°, E13.988557°

  Kontakt:

  +46 708679694 booking@kuskahusen.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 mars – 30 november

  Öppettider reception

  8.00-12.00. 17.00-19.00

  Antal rum

  9

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Kuskahusen vandrarhem Andrarum

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.