Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Saxnäsgården Hotell och Vandrarhem

Smultronställe i Marsfjällen mellan sjö, skog och fjäll

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Saxnäsgården ligger vackert inbäddat mellan sjö, skog och fjäll. Här bor du på en komplett fjällanläggning med bastu, sporthall, gym, butik, restaurang, kanot/kajak- och mountainbikeuthyrning. Med Marsfjällen och Kultsjön utanför dörren finns möjlighet till en mängd aktiviteter för hela familjen.
Läs mer
Välkommen till ett smultronställe i fjällen, med ett utmärkt läge för boende och äventyr. STF Saxnäsgården ligger perfekt mellan vatten, skog och fjäll och är en given plats för aktiviteter i Saxnäs, Marsfjällen och Södra Lappland.
 
Den pittoreska fjällbyn Saxnäs (sydsamiska: Saadteskenjuana) ligger intill Kultsjöns strand, strax söder om Marsfjällen. Det var här i Saxnäs som Emma Ricklund tillsammans med sin familj i början av 1900-talet öppnade gästgiveriet Saxnäsgården. Det gjorde att fler kunde ta del av denna inspirerande miljö. Dalgången har precis som övriga fjällvärlden alltid präglats av samerna, genom sedvänjor, språk, näring och levnadssätt. Området har ett rikt historiskt- och kulturellt arv.
 
Du som kommer hit idag får uppleva en tillvaro som ännu kretsar kring naturen. Skidor, vandring, bär, svamp, jakt, fiske och bad i fjällsjöar, vattenfall och åar – allt detta väntar dig som kommer på besök.
 
Hotell
Hos oss väljer hotellgäster bland 38 dubbelrum och 1 svit. Här väntar trivsamma rum med smakfull inredning. Från rummen högst upp har du storslagen utsikt mot Satsfjället eller Marsfjällen.
 
Vandrarhem
Vandrarhemsgäster kan boka något av våra 22 dubbelrum och 6 flerbäddsrum, som alla har toalett och dusch. Dubbelrummen är utrustade med två enkelsängar. I flerbäddsrummet finns två våningssängar med en bredare nedre bädd. På varje våning hittar du sju rum och ett allrum med TV, soffor och kök för självhushåll. Självklart har du tillgång till foajén i hotellet. Här kan du mysa framför brasan, spela sällskapsspel, möta andra resenärer och dricka något gott efter en dag på fjället.
 
Öppettider
Hotell inklusive restaurang är öppet under högsäsong, alla helger i januari och februari samt vid gruppbokningar. Vandrarhem med självhushåll, lunchservering samt bastu, gym och sporthall är öppet året runt. Vid lågsäsong måste du förboka ditt boende. Frukost och middag kan förbeställas vissa delar av året. För exakta öppettider kan du kontakta oss.
 
Restaurang
Saxnäsgårdens restaurang och bar ligger med hänförande utsikt över Marsfjällen. Frukost, fika, lunch och kvällens middag erbjuds under högsäsong. Hos oss fokuserar vi på hållbarhet och hämtar ofta inspiration och råvaror från närområdet.
 
I närheten av oss kan du ägna dig åt fjällvandring eller fiske, ge dig av i rodd- eller motorbåt, paddla kanot eller kajak, prova mountainbike, åka längdskidor eller susa iväg i skoter. Varje årstid lockar med sina speciella upplevelser.
 
Varmt välkommen!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Boka

  Maila: info@saxnas.se

  Ring: +46 94037700

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Axel Arons Väg 4
  910 88 Marsfjäll

  Hitta till boendet
  Med kollektivtrafik
  Tåg till Storuman, därefter buss med Länstrafiken i Västerbotten till Saxnäs.
   
  Med bil och eller flyg
  Från Vilhelmina/Åre Östersund
  Sväng av E45 vid Lövliden norr om Vilhelmina och följ vägen till Saxnäs, ca 87 km. Sväng in till höger på Axel Arons väg där Saxnäsgården ligger.
   
  Från Umeå
  Kör E12 i norrgående riktning, följ hela vägen till Lycksele. Tag sedan väg 360 i norrgående riktning, följ hela vägen till Vilhelmina. Efter Vilhelmina sväng vänster vid Lövliden, följ vägen till Saxnäs, cirka 87 km. Sväng in till höger på Axel Arons väg där Saxnäsgården ligger.
   
  Från Trondheim
  Kör E14 från Trondheim, följ hela vägen till Krokom för att sedan ta in på väg 339. Följ väg 339 hela vägen till Strömsund. I Strömsund tag in på väg E45, följ hela vägen till Vilhelmina. Efter Vilhelmina sväng vänster vid Lövliden, följ vägen till Saxnäs, cirka 87 km. Sväng in till höger på Axel Arons väg där Saxnäsgården ligger.

  GPS-koordinater:

  N64.971227°, E15.358591°

  Kontakt:

  +46 94037700 info@saxnas.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 12:00

  Öppettider reception

  10-16

  Antal bäddar

  76-100

  Följ STF Saxnäsgården Hotell och Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Sök boende via karta

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.