STF Leopold Boutique Hotel

Hög mysfaktor med kakelugnar och burspråk mitt i Östersund

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Leopold Boutique Hotel är det lilla, personliga hotellet mitt i hjärtat av Östersund. Sekelskiftesfastigheten från 1914 bjuder på svårslagen atmosfär med tidstypiska detaljer och mysiga rum.
Läs mer
Leopold Boutique Hotel är det lilla personliga hotellet mitt i hjärtat av Östersund. Inrymt på andra våningen i en fastighet från 1914, uppförd i klassisk jugendstil och med svårslagen atmosfär. Här har det genom alla tider bedrivits hotellverksamhet. Idag återskapar vi känslan från sekelskiftet genom att fortlöpande inreda i tidstypisk anda. Antika möbler ger en hög mysfaktor och i vår matsal har vi valt att servera frukosten på vackert gammalt porslin och med silverbestick. Detta bidrar både till en fin känsla och en mer hållbar verksamhet.

Den charmiga hissen tar dig upp till andra våningen, där hotellrum, salong och matsal ryms. Här är det högt i tak, stora fönster, kakelugnar och burspråk. Intimt, avslappnad och med en personlig atmosfär. En perfekt utgångspunkt för att må gott, upptäcka den charmiga staden och dess fina omgivningar.

Vi erbjuder sju rymliga och personligt inredda rum, samtliga med riktigt bekväma sängar och eget badrum. Rummen har stora fönster som vetter ut mot gågatan eller takåsarna mot Frösön. I matsalen serveras varje morgon en välsmakande frukostbuffé och i salongen kan du koppla av och känna dig som hemma. Både i matsalen och salongen finns vackra tidstypiska kakelugnar, som förstärker känslan av historiens vingslag.

Vi tog över hotellet 1 jan 2021 och vår ambition är att skapa ett boende med hög mysfaktor som ger dig som gäst en trivsam och fin vistelse i vårt vackra Östersund.

Varmt välkomna till vårt lilla hotell!

Marie och Ingvar Gunnarsson

Vår service

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 600 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Prästgatan 26
  831 31 Östersund

  Hitta till boendet
  Östersund nås enkelt med tåg från hela Sverige. Flygplatsen Östersund/Åre ligger 10 km från centrum med direktflyg till Stockholm/Arlanda och Umeå.

  Leopold Boutique Hotel ligger mitt i Östersund ca 100 m från busshållplats och drygt 1 km till järnvägsstationen. Hållplats för flygbuss finns 150 m från hotellet.

  Med bil kommer du väg E45 norr eller söder ifrån eller E14 väster eller öster ifrån. Båda vägarna passerar Östersund och hotellet ligger centralt på Prästgatan 26 med goda parkeringsmöjligheter i parkeringshus i området. Parkeringsavgift i parkeringsgarage är 100 kr/dygn. Gratis parkering på gatan mellan 18.00-09.00.

  Behöver man ladda sin elbil finns laddenheter i parkeringsgarage, snabbladdare finns nere vid parkeringsplatsen nära Badhusparken.

  GPS-koordinater:

  N63.178391°, E14.636541°

  Kontakt:

  +46 6322333 boka@leopoldbb.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  7.00-17.00. Kan vara obemannat vissa tider under dagtid och då nås receptionen via telefon 063-22 333 (fram till kl. 24.00).

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Leopold Boutique Hotel

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.