Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Leopold Boutique Hotel

Som Jämtlands huvudstad är Östersund en stad väl värd att besöka. Kontrasten mellan stad och fjäll är två av ingredienserna som gör staden unik och till en fantastisk destination. Vare sig du kommer för att uppleva stadens puls, lugnet i naturen, för maten eller evenemangen så kommer du att upptäcka att Östersund har massor att erbjuda. Kanske är det också för att det är en universitetsstad som den kan bjuda på ett rikligt utbud av små fina butiker, trevliga caféer och restauranger med lokala råvaror på menyn. Östersund har också närheten till naturen och ett rikligt utbud av aktiviteter och upplevelser året runt.

Vinteraktiviteter

Under vintern kan du åka slalom och längd nära stadens centrum, åka skridskor eller umgås en hel dag i Vinterparken, belägen strax nedanför hotellet. En populär 10 km isväg – med utsikt mot fjällen – plogas på Storsjöns is vintertid för skridskoåkning och promenader. Parallellt med isvägen finns även preparerade skidspår. Ta en skidlektion eller prova på skidskytte på National Swedish Biathlon Arena. Vinterbada, vintercykla, spana norrsken, fiska, åka spark eller pulka. Ja, möjligheterna är många och på kort avstånd väntar sedan hela den jämtländska fjällvärlden.

Vandring, löpning och cykling

Frösön är Storsjöns pärla med fina utflyktsmål både sommar som vinter. Vandring, löpning och cykling är populärt och här finns leder och spår som bjuder på olika grader av utmaningar. Bynäset på Frösön är ett populärt besöksmål för promenader och cykling utefter hela halvöns strandområden med vyer över Oviksfjällen och Storsjön. Det är ett naturområde med vindpinade tallar på västra sidan där även badmöjligheter finns när vädret tillåter. Tycker man om golf finns på Frösön en av de vackrast belägna golfbanorna i Sverige.
Andersön är ett annat fint naturområde som ligger på andra sidan av Vallsundet västerut.

Kultur

Östersund har givetvis även ett rikt kulturutbud och möjlighet att ta del av den jämtländska och samiska kulturen. Nationalmuseum Jamtli – satellitverksamheten till Nationalmuseum i Stockholm är en arena för konstupplevelser med måleri, skulptur och design ur Nationalmuseums samlingar.

Frösö kyrka som är från slutet av 1100-talet är värt ett besök, vid kyrkan kan man beskåda en hänförande vy över Storsjön med Oviksfjällen i bakgrunden. Den kända kompositören Peterson Bergers hem är att annat vackert resmål att besöka.

Välkommen att uppleva vårt Östersund!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.