Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Willa Armas Bed & Breakfast

Bo i en gammal skola och upptäck Tornedalen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Upptäck Tornedalens magi och spännande historia längs Armasjärvis strand. Inte långt från Övertorneå, ligger mysiga Bed and Breakfast Willa Armas. Hanna och Kimmo bor på gården i huset bredvid den gamla skolan, som de sedan 2021 driver som Bed and Breakfast.

Läs mer

Den stilla dalgången längs sjön Armasjärvis strand, inger lugn och fridfull kontemplation. Att ta sitt fiskespö och njuta av lugnet är så norrländskt det kan bli. För dig som vill upptäcka naturen runt omkring, finns det fina vandringsleder precis inpå knuten. Om du vandrar en stund genom skogen kommer du fram till Tornedalens kanske mest berömda berg – Luppioberget. Vintertid åker man gärna längdskidor på sjön, ta en tur med snöskorna i den sagolika skogen, pimpla eller varför inte prova på en slädtur med hund? Den riktigt äventyrslystne kan hänga med på is-rally på Armasjärvi sjön eller köra Gokart i närheten. Fråga värdarna Hanna och Kimmo så får du tips och kontaktuppgifter till aktiviteter i närheten. På boendet kan du hyra snöskor på vintern och SUP-brädor på sommaren

Tornedalen har en unik kultur. Blandningen mellan Finland och Sverige har format en helt egen Tornedalskultur, med minoritetsspråket Meänkieli som pratas i byarna runt Armasjärvi. En stor kulturskatt med stark hantverkstradition och skapandekraft är mycket närvarande i hela Tornedalen. Inte långt från Willa Armas ligger Övertorneå, där du kan besöka Hembygdsmuseet Aunesgården och NKFC – Nordkalottens kultur- och forskningscentrum.

Många är de gäster som kommer till B&B Willa Armas för att få en hemtrevlig bas, för att sedan göra dagsutflykter och utforska den Tornedalska kultur- och naturskatten i närområdet. Att få njuta av den mysiga och hemtrevliga atmosfären hos Hanna och Kimmo, gör att man gärna stannar längre och gärna kommer tillbaka.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till markerad vinterled

  Närmare än 1 km till markerad vinterled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • <1 km till skidbacke

  Närmare än 1 km till skidbacke.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Armasjärvi 55
  957 96 Övertorneå

  Hitta till boendet
  Med buss söderifrån, tar du exempelvis buss 20 från Luleå till Haparanda. Från Haparanda tar du buss 54 till Risudden, där du sedan behöver boka buss 997 som är efterfrågestyrd och tar dig vidare till Armasjärvi. För att beställa buss 997, tar du kontakt på Länstrafiken i Norrbotten.
   
  Med bil söderifrån åker du från Haparanda väg 99 med riktning mot Övertorneå. Strax efter Luppio tar du västerut in mot Armasjärvi.
   
  Närmaste flygplats är Kemi-Torneå flygplats, 90 km från boendet.

  GPS-koordinater:

  N66.314869375083°, E23.547405768134°

  Kontakt:

  +46 768372914 bbwilla.armas@gmail.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Antal bäddar

  < 10

  Följ STF Willa Armas Bed & Breakfast

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende
  Boka boende

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.