STFs lokalavdelningar

Välkommen till STFs lokalavdelningar! Våra omkring 65 lokalavdelningar finns utspridda över hela Sverige och arrangerar varje vecka hundratals aktiviteter för dig som vill upptäcka ditt närområde på fritiden. STF på hemmaplan, med andra ord.

Upptäck Sverige på hemmaplan

STFs lokalavdelningar hjälper dig att upptäcka mer av Sverige på hemmaplan, oavsett om det är på din fritid eller semester. Lokalavdelningarna arrangerar allt från vandringar, föreläsningar och studiebesök till resor, skidturer och studiecirklar. Många av aktiviteterna ligger på vardagar, eller under några timmar på helgen, för att ge dig möjlighet till nya upptäckter i ditt närområde på fritiden. Häng med!

Se vilken lokalavdelning som ligger nära dig:

Gå med i en lokalavdelning

Som medlem i STF får du gratis gå med i, eller som vi säger – ansluta dig till – vilken lokalavdelning du vill, oavsett var du bor. Du får då information om lokalavdelningens program och möjlighet att vara med på lokala aktiviteter, på vardagar och helger. Du kan lösa STF-medlemskap direkt hos din lokalavdelning.

Om du redan är medlem i STF kan du ansluta dig till en lokalavdelning här på webben. Det gör du under medlemsinloggningen.

Lokala eldsjälar

Lokalavdelningarna drivs av ideellt engagerade medlemmar. Det är eldsjälar som ligger bakom både styrelsearbetet och programutbudet. Varje lokalavdelning sätter ihop sitt eget program. Många lokalavdelningar är också med och påverkar och skapar opinion i lokala frågor som rör natur, kultur, friluftsliv och hållbar turism.

Ge av din tid

Är du en eldsjäl som vill vara med och arrangera aktiviteter i en lokalavdelning? Eller saknar du en lokalavdelning på just din ort och vill starta en? Perfekt! Du är varmt välkommen!

Läs mer

Kontakt

Har du frågor gällande STFs lokala verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Catharina Lindberg och Anna Heimersson
E-post: foreningsverksamheten@stfturist.se

STFs lokalavdelningar samarbetar med Studiefrämjandet, där STF är medlemsorganisation.

Studiefrämjandet

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.