STF Falköping Tidaholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Inga Maj Enequist

Telefon: 070-3752162

stf.falkoping-tidaholm@la.stfturist.se

Postadress

STF Falköping Tidaholm Lokalavdelning - Dalavägen 8, 52162 Stenstorp

Våra kommuner

Falköping, Tidaholm

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Välkommen till STF Falköping Tidaholm. Vi innefattar kommunerna Tidaholm och Falköping. Inom regionen finns många vandringsleder, särskilt pilgrimsleder. Dessa går bland annat mellan klosterruinen i Gudhem till Varnhems klosterkyrka.
Läs mer

Hökensås utanför Tidaholm är ett paradis för alla fiskeentusiaster, men även bär- och svampplockning är attraktiva upplevelser. Runt Falköping finns de flesta megalitgravarna inom Västra Götaland. De är lätta att beskåda eftersom det finns flera stycken inom Falköping stad med gångavstånd från varandra. Falköpings kommun har flera vackra platåberg, varav mest kända är Mösse- och Ålleberg. Mösseberg är skidentusiasternas berg med flera nedfarter, men även olika motionsspår att använda på sommaren. Ålleberg har blivit känt för sin segelflygskola, särskilt sedan filmen med Alice Babs spelades in där.

Lokalavdelningen har många olika programpunkter både höst och vår med bland annat vandringar. Har en liten tävling varje år som kallas triplettvandring och den som har gått tre gånger är med och delar på olika priser. Företagsbesök och kulturaktiviteter ingår också i lokalavdelningens aktiviteter.

Varje vinter läser vi om ett speciellt område, nu senast Åland, vilket vi under sommaren gjorde en resa till och undersökte vad vi har läst om. Lokalavdelningen har cirka 100 medlemmar.

Aktiviteter

 • 13 Maj

  • 13

   Maj

   2023

  Vistorps kyrka och G:a kyrkogård

  På Vistorps gamla kyrkogård möter Kent Strängby upp för att berätta om gravplatser för släkterna Lilliehök och Brunskog, ägare till gården Slättered på 1600- och 1800-talen. Vi besöker även Vistorps kyrka...

  Läs mer

  Lördagen den 13 maj kl.10.00 Egen fikakorg/matsäck eftersom dagen kan bli lång. Gemensam avresa från Medborgarhuset Falköping kl. 9.15 Ansvariga och anmälan senast 10 maj till Inga-Lill 070-3023649 och...
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 03 Jun

  • 03

   Jun

   2023

  Grillträff vid Koloni Klockaregården

  Samling vid ingången till Koloni Klockargården. Koloniträdgård där stad möter landsbygd

  Läs mer

  Lördagen den 3 Juni kl 14.00 Ta med det du vill grilla och dricka. Vi ser till att grillarna är tända. Ansvarig Inga-Maj 0703752162
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 20 Jul

  • 20

   Jul

   2023

  Besök i Leffe Larssons trädgård Måbärsgärde i Borgunda

  Vi får titta på trädgården i sin finaste prakt med flera sorters rosor och många andra blommor.

  Läs mer

  Torsdagen den 20 juli kl 18.00. Avfärd från Medborgarhuset Falköping kl. 17.30 Egen fikakorg. Ansvarig och anmälan senast 16 juli till Inga-Maj 0703752162.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 04 Sep

  • 04

   Sep

   2023

  Stenbrottets Gårdsbutik

  Läs mer

  Måndagen den 4 september kl. 17.00 Besöker vi Stenbrottets gårdsbutik Mer information kompletteras i höstprogrammet. Ansvarig: Berit 072 7040995
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.