STF Gotland Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Lekander

Telefon: 070-2160657

stfgotland@stfturist.se

Postadress

STF Gotland Lokalavdelning - Lummelundsväg 24, 62141 Visby

Våra kommuner

Gotland

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Gotland är något av en sagoö och ett av Sveriges främsta turistmål. Orörda sandstränder, dramatiska klintsträckor, raukområden, fossilrika stenstränder, pittoreska fiskelägen, gotländska lövängen och orkidémarker lockar varje år hundratusentals besökare.
Läs mer

Gotlands isolerade läge mitt i Östersjön har bidragit till att bevara dess säregna kultur och språk, gutamålet, samt unika miljöer. Här hittar du både karga stenstränder och långsträckta badstränder där du känner sanden mellan tårna. Förutom otaliga lämningar från forn- och medeltid har Gotland hela 92 medeltida kyrkor, de flesta med bevarade kalkmålningar. Det mytomspunna Visby med sin stadsmur, kyrkoruiner och medeltida gatunät är utnämnt till världsarv.

Det nutida Gotland sjuder av liv med bland annat den uppmärksammade Almedalsveckan, medeltidsveckan, Bergmanveckan på Fårö och ett rikt utbud av kultur året runt. Många konstnärer, konsthantverkare, filmskapare och författare dras till Gotland.

Genom naturvandringar och kulturmöten i gemenskap vill STF Gotland förmedla den mångfald och rikedom Gotlands natur och kultur erbjuder. Du hittar våra aktiviteter i menyn till vänster, välkommen att följa med!

Aktiviteter

 • 18 Aug 2019

  • 18

   Aug

   2019

  Anna Kajsa Hallgard och Solänget

  I trakterna av Solänget i Levide kan man njuta av träd, växter och fåglar. I det vackra änget får vi höra mer om socknens stora berätterska Anna Kajsa Hallgård och hennes böcker som beskrev gårdarna och...

  Läs mer

  Samling vid Levide kyrka
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 08 Sep 2019

  • 08

   Sep

   2019

  Sevärdheter i Lau

  Stefan Haase leder och berättar om några av sevärdheterna i Lau. Bl a ser vi på Lau kyrka - en av öns märkligaste, Stefans egen gamla gotlandsgård samt intressanta fornlämningar i närheten som vårdkasen...

  Läs mer

  Samling vid Lau kyrka
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 15 Sep 2019

  • 15

   Sep

   2019

  Konstresa

  Vi besöker några gotländska konstnärer och deras ateljéer, ser deras konst och får träffa konstnärerna. På vägen besöker vi även några kyrkor.

  Läs mer

  Samling vid Tofta kyrka
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 29 Sep 2019

  • 29

   Sep

   2019

  Etelhems fornborg, myr och kulturstig

  Vi besöker en av öns intressantaste fornborgar vid en myr/ tidigare sjö i anslutning till en möjlig forntida vattenled tvärs över ön. Vi följer också den kulturstig som under senare år anlagts vid borgan.

  Läs mer

  Samling vid Etelhems kyrka
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 13 Okt 2019

  • 13

   Okt

   2019

  Bäste träsk och Ojnareskogen

  Vi gör en långvandring i området, känt för sin konflikt mellan områdets stora naturvärden och kalkbrytningens behov. Vandringen är cirka 10 km.

  Läs mer

  Samling vid forskningsstationen i Ar
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr