STF Folkunga Lokalavdelning

Kontaktperson

Kjell Knutsson

Telefon: 0730383072

stffolkunga@stfturist.se

Postadress

STF Folkunga Lokalavdelning - Gärdslätt Västergård 3, 59016 Boxholm

Våra kommuner

Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena, Ödeshög

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Folkunga är en bygd fylld av historia och naturupplevelser. Vid Vätterns östra strand finns det trollska Omberg med sin magnifika utsikt över den bördiga östgötaslätten. Strax bredvid ligger sjön Tåkern, en riktig dröm för fågelintresserade.
Läs mer

Vid Omberg finns ruinen av Alvastra kloster och här finns också Hästholmen med fina dykningsmöjligheter. Lite längre norrut ligger Vadstena, en riktig sommaridyll med sitt Vasaslott och gamla kvarter med små gränder. Skänninge, mitt på slätten, är en av Sveriges äldsta städer där gatunätet fortfarande är detsamma som på medeltiden.

Några av Sveriges finaste insjöbad finns i Vättern norr om Vadstena och i Motala. Fortsätter man norrut kommer man till den gamla kurorten Medevi. Mellan Väderstad och Gränna går en sevärd turistväg med strålande utsikt över Vättern och den berömda runstenen vid Rök.

Vid sjön Sommens norra ände ligger Boxholm som är en bra utgångspunkt för paddlingsutflykter till sjöns alla små öar och kobbar. Den vandringsintresserade kan också följa Östgötaleden som går genom Folkungabygden.

STF folkunga lokalavdelning ordnar regelbundet aktiviteter av olika slag som präglas av natur, kultur och friluftsliv som är STF:s signum. Lokalavdelningen har cirka 120 medlemmar.

Bli medlem du också, kontakta oss på stffolkunga@stfturist.se

Aktiviteter

 • 24 Sep 2019

  • 24

   Sep

   2019

  STF Folkunga firar 30 år

  Tisdagen den 24 september kl. 19.00 firar vi på Vadstena folkhögskola, platsen där det hela startade för 30 år sedan, 1989. Det blir mat, underhållning och andra trevligheter.

  Läs mer

  Program: Måltidsbuffé med efterrätt och kaffe Underhållning av elever från Vadstena sång- och pianoakademi Kåseri med Johan Birath Tal, bl.a. av representant från den första styrelsen Medverkan...
  Pris

  Medlem: 150 kr

 • 20 Okt 2019

  • 20

   Okt

   2019

  Vandring på Skönnarboleden (Östgötaleden)

  Vandring på Skönnarboleden nära Tjällmod, vi passerar fall och hålldammar, minnesmärken från järnhanteringen och den efterföljande sågverksindustrin. Områdets historia går ända tillbaka till 1382. Uppe...

  Läs mer

  Start vid Christinefors. Längd ca 10 km. Ta med matsäck. Kostnad 40 kr (icke medlemmar 60 kr). Anmälan till stffolkunga@stfturist.se eller till Monica 0708529803
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr