STF Folkunga Lokalavdelning

Kontaktperson

Kjell Knutsson

Telefon: 0730383072

stffolkunga@stfturist.se

Postadress

STF Folkunga Lokalavdelning - Gärdslätt Västergård 3, 59576 Boxholm

Våra kommuner

Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena, Ödeshög

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Folkunga Lokalavdelning

Facebook Instagram

Folkunga är en bygd fylld av historia och naturupplevelser. Vid Vätterns östra strand finns det trollska Omberg med sin magnifika utsikt över den bördiga östgötaslätten. Strax bredvid ligger sjön Tåkern, en riktig dröm för fågelintresserade.
Läs mer

Vid Omberg finns ruinen av Alvastra kloster och här finns också Hästholmen med fina dykningsmöjligheter. Lite längre norrut ligger Vadstena, en riktig sommaridyll med sitt Vasaslott och gamla kvarter med små gränder. Skänninge, mitt på slätten, är en av Sveriges äldsta städer där gatunätet fortfarande är detsamma som på medeltiden.

Några av Sveriges finaste insjöbad finns i Vättern norr om Vadstena och i Motala. Fortsätter man norrut kommer man till den gamla kurorten Medevi. Mellan Väderstad och Gränna går en sevärd turistväg med strålande utsikt över Vättern och den berömda runstenen vid Rök.

Vid sjön Sommens norra ände ligger Boxholm som är en bra utgångspunkt för paddlingsutflykter till sjöns alla små öar och kobbar. Den vandringsintresserade kan också följa Östgötaleden som går genom Folkungabygden.

STF folkunga lokalavdelning ordnar regelbundet aktiviteter av olika slag som präglas av natur, kultur och friluftsliv som är STF:s signum. Lokalavdelningen har cirka 220 medlemmar.

Bli medlem du också, kontakta oss på stffolkunga@stfturist.se

Aktiviteter

 • 28 Aug 2022

  • 28

   Aug

   2022

  Vandring i Ydre

  En vandring i den vackra trakten söder om sjön Sommen. Rundan är kuperad med ett par kraftiga uppförsbackar men vi blir rikt belönade med vackra utsiktsplatser. Vi passerar naturreservatet Vassviksberget...

  Läs mer

  Vandringen är ca 9 km, beräknad tid, 4 timmar. Medtag matsäck. Under turen gör vi flera stopp för matsäck och vila. Ordentliga skor och viss kondition krävs.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 10 Sep 2022

  • 10

   Sep

   2022

  Vandringens dag 2022

  Vandringens dag arrangeras varje år den andra lördagen i september runt om i hela Sverige. I vårt område är det i år en vandring i tätortsnära miljö, i Motala. Vi går en del på Östgötaleden längs Göta...

  Läs mer

  Vandringen går i lätt terräng på stigar, grus- och asfaltsvägar. Sträckan är 11 km, beräknad tid ca 4 timmar. Ta med matsäck.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 05 Okt 2022

  • 05

   Okt

   2022

  Studiebesök Väderstad

  Vi får ta del av hur den första jordbruksmaskinen kom till i Väderstad och historiken fram till idag som ett världsledande företag inom jordbruksmaskiner. Ett företag som har miljö och natur i fokus eftersom...

  Läs mer

  Samling kl. 18.00 vid parkeringen till Väderstadverken. Vi får en visning av någon i företagsledningen. Företaget bjuder på kvällsfika.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.