STF Folkunga Lokalavdelning

Kontaktperson

Kjell Knutsson

Telefon: 0730383072

stffolkunga@stfturist.se

Postadress

STF Folkunga Lokalavdelning - Gärdslätt Västergård 3, 59016 Boxholm

Våra kommuner

Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena, Ödeshög

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Folkunga är en bygd fylld av historia och naturupplevelser. Vid Vätterns östra strand finns det trollska Omberg med sin magnifika utsikt över den bördiga östgötaslätten. Strax bredvid ligger sjön Tåkern, en riktig dröm för fågelintresserade.
Läs mer

Vid Omberg finns ruinen av Alvastra kloster och här finns också Hästholmen med fina dykningsmöjligheter. Lite längre norrut ligger Vadstena, en riktig sommaridyll med sitt Vasaslott och gamla kvarter med små gränder. Skänninge, mitt på slätten, är en av Sveriges äldsta städer där gatunätet fortfarande är detsamma som på medeltiden.

Några av Sveriges finaste insjöbad finns i Vättern norr om Vadstena och i Motala. Fortsätter man norrut kommer man till den gamla kurorten Medevi. Mellan Väderstad och Gränna går en sevärd turistväg med strålande utsikt över Vättern och den berömda runstenen vid Rök.

Vid sjön Sommens norra ände ligger Boxholm som är en bra utgångspunkt för paddlingsutflykter till sjöns alla små öar och kobbar. Den vandringsintresserade kan också följa Östgötaleden som går genom Folkungabygden.

STF folkunga lokalavdelning ordnar regelbundet aktiviteter av olika slag som präglas av natur, kultur och friluftsliv som är STF:s signum. Lokalavdelningen har cirka 120 medlemmar.

Bli medlem du också, kontakta oss på stffolkunga@stfturist.se

Aktiviteter

 • 14 Sep 2019

  • 14

   Sep

   2019

  Vandringens dag - Familjevandring

  Barn- och familjevandring med start vid Sjögarpesjöns badplats vid Boxholm. Äventyr, spänning och kunskap om vandring. Ca kl. 10.00-14.00, uppdaterad info kommer. Inga förkunskaper krävs.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 14 Sep 2019

  • 14

   Sep

   2019

  Vandringens dag - 1000 år av hållbarhet

  Äventyrsvandring vid Stocklycke på Omberg. Start 14.00 STF Folkunga och Naturskyddsföreningen Ödeshög bjuder in till Vandringens dag på Omberg med fokus på vandring, hållbarhet och kulturhistoria. Kom...

  Läs mer

  Start 14:00 Info + Anmälan: Bara att komma till Stocklycke och börja gå!
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 14 Sep 2019

  • 14

   Sep

   2019

  Vandringens dag - Guidad Naturvandring på Omberg

  Guidad naturvandring med Anders Persson och Lars Frölich, kl. 11.00-13.00. Samling: Stocklycke Vandrarhem. (Samarrangemang med Östergötlands natur- och kulturguidningar).

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 14 Sep 2019

  • 14

   Sep

   2019

  Vandringens dag - Signaturled Omberg

  Vandring utmed Vätterns strand från Ödeshögs vandrarhem/hembygdsgård till Stocklycke vandrarhem, 11 km. Sträckan är rik på historiska platser och naturvärden. Leden följer vackra stigar och enkla vägar...

  Läs mer

  Från 09.30 bjuds vi på fika på Ödeshögs vandrarhem. Anmälan till stffolkung@stfturist.se eller till Kjell Knutsson 0730383072
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr