STF Folkunga Lokalavdelning

Kontaktperson

Kjell Knutsson

Telefon: 0730383072

stffolkunga@stfturist.se

Postadress

STF Folkunga Lokalavdelning - Gärdslätt Västergård 3, 59576 Boxholm

Våra kommuner

Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena, Ödeshög

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Folkunga Lokalavdelning

Facebook Instagram

Folkunga är en bygd fylld av historia och naturupplevelser. Vid Vätterns östra strand finns det trollska Omberg med sin magnifika utsikt över den bördiga östgötaslätten. Strax bredvid ligger sjön Tåkern, en riktig dröm för fågelintresserade.
Läs mer

Vid Omberg finns ruinen av Alvastra kloster och här finns också Hästholmen med fina dykningsmöjligheter. Lite längre norrut ligger Vadstena, en riktig sommaridyll med sitt Vasaslott och gamla kvarter med små gränder. Skänninge, mitt på slätten, är en av Sveriges äldsta städer där gatunätet fortfarande är detsamma som på medeltiden.

Några av Sveriges finaste insjöbad finns i Vättern norr om Vadstena och i Motala. Fortsätter man norrut kommer man till den gamla kurorten Medevi. Mellan Väderstad och Gränna går en sevärd turistväg med strålande utsikt över Vättern och den berömda runstenen vid Rök.

Vid sjön Sommens norra ände ligger Boxholm som är en bra utgångspunkt för paddlingsutflykter till sjöns alla små öar och kobbar. Den vandringsintresserade kan också följa Östgötaleden som går genom Folkungabygden.

STF folkunga lokalavdelning ordnar regelbundet aktiviteter av olika slag som präglas av natur, kultur och friluftsliv som är STF:s signum. Lokalavdelningen har cirka 220 medlemmar.

Bli medlem du också, kontakta oss på stffolkunga@stfturist.se

Aktiviteter

 • 31 Okt 2021

  • 31

   Okt

   2021

  Vandring Visjöspåret

  Vandring i Ödeshögs skidklubbs spår i skogsområdet söder om Ödeshög. Lättvandrat i blandad terräng som delvis följer Östgötaleden. längd ca 10 km.

  Läs mer

  Det kan vara blött i vissa partier, kläder efter väder. Längd ca 10 km. Samling kl. 10.00 vid Skönatorpet, Ödeshög. Ta med matsäck!
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 11 Nov 2021

  • 11

   Nov

   2021

  Föreläsning, Pilgrimsleden Santiago de Compostela

  Livet kan berikas och förändras av en längre vandring. Denna gång går resan från St. Jean Pied de Port till Santiago de Compostela, ”El Camino” en 80 mil lång pilgrimsled i norra Spanien. Santiago de...

  Läs mer

  Torsdagen den 11 november kl. 18.00 i Skogssjöns konferenslokal nära Mjölby. Begränsat antal platser.
  Pris

  Medlem: 80 kr

  Icke-medlem: 110 kr

 • 28 Nov 2021

  • 28

   Nov

   2021

  Vandring i Blåvik

  En vandring i natursköna Blåvik när hösten satt sina i spår i sommaridyllen. Rundslinga, ca. 9-10 km, möjlighet till kortar tur som alternativ.

  Läs mer

  Samling vid Blåviks kyrka. (Parkeringen). Lättvandrad terräng. Ta med matsäck.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 02 Dec 2021

  • 02

   Dec

   2021

  Kulturafton med studiebesök, gröt och brasa

  Vi möts i Väderstad, det lilla samhället med stor nybyggaranda och stark attraktion. Vi får ta del av familjen Starks berättelse om bonden som tillverkade ett jordbruksredskap i sin lada till att idag...

  Läs mer

  Samling på parkeringen vid Väderstads kyrka kl. 18.00, (busshållplats finns där för kollektivtrafik). Eftersom vi är ute till stor del så rekommenderas varma kläder.
  Pris

  Medlem: 60 kr

  Icke-medlem: 100 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.