STF Folkunga Lokalavdelning

Kontaktperson

Kjell Knutsson

Telefon: 0730383072

stffolkunga@stfturist.se

Postadress

STF Folkunga Lokalavdelning - Gärdslätt Västergård 3, 59576 Boxholm

Våra kommuner

Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena, Ödeshög

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Folkunga Lokalavdelning

Facebook Instagram

Folkunga är en bygd fylld av historia och naturupplevelser. Vid Vätterns östra strand finns det trollska Omberg med sin magnifika utsikt över den bördiga östgötaslätten. Strax bredvid ligger sjön Tåkern, en riktig dröm för fågelintresserade.
Läs mer

Vid Omberg finns ruinen av Alvastra kloster och här finns också Hästholmen med fina dykningsmöjligheter. Lite längre norrut ligger Vadstena, en riktig sommaridyll med sitt Vasaslott och gamla kvarter med små gränder. Skänninge, mitt på slätten, är en av Sveriges äldsta städer där gatunätet fortfarande är detsamma som på medeltiden.

Några av Sveriges finaste insjöbad finns i Vättern norr om Vadstena och i Motala. Fortsätter man norrut kommer man till den gamla kurorten Medevi. Mellan Väderstad och Gränna går en sevärd turistväg med strålande utsikt över Vättern och den berömda runstenen vid Rök.

Vid sjön Sommens norra ände ligger Boxholm som är en bra utgångspunkt för paddlingsutflykter till sjöns alla små öar och kobbar. Den vandringsintresserade kan också följa Östgötaleden som går genom Folkungabygden.

STF folkunga lokalavdelning ordnar regelbundet aktiviteter av olika slag som präglas av natur, kultur och friluftsliv som är STF:s signum. Lokalavdelningen har cirka 220 medlemmar.

Bli medlem du också, kontakta oss på stffolkunga@stfturist.se

Aktiviteter

 • 13 Feb 2022

  • 13

   Feb

   2022

  Söndagstur med Kalle Bäck som berättare

  Söndagstur - vad är det? En eld i skogen, oftast vid en vacker eller historisk plats, en berättare med en historia att förtälja där vid brasan, det är en Söndagstur! Låt Söndagsturerna vara målet för...

  Läs mer

  Söndagstur med Kalle Bäck som berättare. Tema: Torparlivet i ett helt annat Sverige än idag. Samling i Gärdslätt vid lagårdsplanen vid Skattegårdens lagård. Kalle Bäck tar oss med till 1800-talets Sverige...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 17 Feb 2022

  • 17

   Feb

   2022

  Årsmöte 2022

  Sedvanliga förhandlingar. Thomas Johansson kommer från Länsstyrelsen i Östergötland och berättar om olika naturreservat i västra Östergötland. Varför de finns och vilken tillgång de är för vandring och...

  Läs mer

  Torsdagen den 17 februari kl. 19.00 vid Skogssjöns konferenslokal, Mjölby. Vi bjuder på förtäring!
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.