STF Borås Lokalavdelning

Kontaktperson

Ann-Christin Dahlqvist

Telefon: 0703731713

stf.boras@la.stfturist.se

Postadress

STF Borås Lokalavdelning - Yxhammarsgatan 8, 50331 Borås

Våra kommuner

Bollebygd, Borås, Ulricehamn

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet.

Vandrarhem
STF har inget vandrarhem i Borås, närmaste STF-boende är Årås Kvarn, nordost om Ulricehamn.

Följ STF Borås Lokalavdelning

Facebook

Boråstrakten präglas av ett kuperat och sjörikt skogslandskap med knallestaden Borås som nav. Trakten är en av landets mest särpräglade industriregioner, där en omfattande textilindustri helt dominerade bygden fram till mitten av 1900-talet. Idag finns en mångskiftande industriell verksamhet, som bl.a. gynnas av närheten till Göteborg. Textilhögskolan har sitt säte i Borås. Här sker bl.a. forskning och utveckling av nya textilmaterial. Knalletraditionen lever vidare genom olika postorderföretag.
Läs mer

I Borås närhet finns åtskilliga naturreservat. Bland annat Rya åsars naturreservat, som är ett friluftsområde med tjugo kilometer märkta vandringsleder och stigar, spännande naturområden, klippbranter och utsiktsplatser.

Runt om i omgivningarna finns även gott om kulturminnesmärken från tidig medeltid och framåt. Bland intressanta och trevliga utflyktsmål finns Hedareds stavkyrka som är landets enda bevarade medeltida stavkyrka. Sundholmens Slottsruin och Torpa Stenhus är också välbesökta utflyktsmål. Båda är medeltidsborgar med spännande historia.

Lokalavdelningen har varit igång sedan 1980 och har cirka 375 medlemmar. Vi erbjuder ett omväxlande program med stadsvandringar, studiebesök, föreläsningar, bildvisningar och utflykter. Under vår och höst genomförs även veckovisa guidade vandringar i stad och omgivningar.

Aktiviteter

 • 06 Dec 2023

  • 06

   Dec

   2023

  Vandringsavslutning HT23

  Vandringsavslutning gemensam för alla STF Borås vandringsgrupper onsdagen den 6 december. Det blir fackelvandring runt Pickesjön så tag med pannlampa. Tänk på att det kan vara halt och eventuellt behov av broddar. Ta även med egen dryck, STF Borås bjuder på grillad korv.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 07 Dec 2023

  • 07

   Dec

   2023

  Stadsteatern, Euphoria

  Det blir ett besök på Stadsteatern, som framför Euphoria, en annorlunda föreställning med cirkuskänsla

  Läs mer

  Anmälan till Gunnel S. senast 1 nov. gunnel.svantesson@gmail.com
  Pris

  Medlem: 100 kr

 • 15 Feb 2024

  • 15

   Feb

   2024

  Årsmöte 2024

  Årsmötesförhandlingar, fika och Ann-Sofie Johanssons bildvisning.

  Läs mer

  Anmälan senast 8 februari till Ann-Christin Dahlqvist telefon/sms 0703-731713 eller e-post: annchristin.hoglund@gmail.com. Meddela ev. specialkost. Frågor till årsmötet skall inlämnas till styrelsen senast 1 febr.
  Pris

  Medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.