STF Borås Lokalavdelning

Kontaktperson

Christian Jensen

Telefon: 0705-248945

stfboras@stfturist.se

Postadress

STF Borås Lokalavdelning - Yxhammarsgatan 8, 50331 Borås

Våra kommuner

Bollebygd, Borås, Ulricehamn

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla oss så får du mer information om vår verksamhet.

Vandrarhem
STF har inget vandrarhem i Borås, närmaste STF-boende finns i Alingsås.

Följ STF Borås Lokalavdelning

Facebook

Boråstrakten präglas av ett kuperat och sjörikt skogslandskap med knallestaden Borås som nav. Lokalavdelningen erbjuder ett omväxlande program med stadsvandringar, studiebesök, föreläsningar, bildvisningar och trevliga bussresor. Under vår och höst genomförs även veckovisa vandringar i stad och omgivningar.
Läs mer

I Borås närhet finns åtskilliga naturreservat. Bland annat Rya åsars naturreservat, som är ett friluftsområde med tjugo kilometer märkta vandringsleder och stigar, spännande naturområden, klippbranter och utsiktsplatser. Runt om i omgivningarna finns även gott om kulturminnesmärken från tidig medeltid och framåt. Bland intressanta och trevliga utflyktsmål finns Hedareds stavkyrka som är landets enda bevarade medeltida stavkyrka. Sundholmens Slottsruin och Torpa Stenhus är också välbesökta utflyktsmål. Båda är medeltidsborgar med spännande historia.

Trakten är också en av landets mest särpräglade industriregioner, där en omfattande textilindustri helt dominerade bygden fram till mitten av 1900-talet. Idag finns en mångskiftande industriell verksamhet, som bland annat gynnas av närheten till Göteborg. Textilhögskolan har sitt säte i Borås. Här sker bland annat forskning och utveckling av nya textilmaterial. Knalletraditionen lever vidare genom olika postorderföretag.

Lokalavdelningen har varit igång sedan 1980 och har cirka 375 medlemmar.

Aktiviteter

 • 27 Okt 2020

  • 27

   Okt

   2020

  Tisdagslunken HT20

  Vandringar för oss som vill gå i lugnare takt och njuta av vår hembygds fina omgivningar. Vandringarna är 3-4 km. Plats bestäms från gång till gång och läggs in här på hemsidan.

  Läs mer

  Känner du dig lite sjuk eller krasslig, stanna hemma. Tänk på att hålla avstånd till varandra.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 28 Okt 2020

  • 28

   Okt

   2020

  Onsdagsvandringar HT20

  Vandringarna är 5-8 km. Svårighetsgraden varierar. Ha alltid rejäla kläder tillhands. Den som har behov av samåkning ombedes ta kontakt med någon inom sitt kontaktnät. Ett fika stopp görs. För info:...

  Läs mer

  Varje vandrare har ett personligt ansvar att hindra smittspridning. Håll avstånd och stanna hemma vid minsta symptom
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 05 Nov 2020

  • 05

   Nov

   2020

  Textile Fashion Center, studiebesök

  Vi får en inblick i vad som pågår i detta center där man sysslar med hållbar utveckling och innovation inom textil och mode

  Läs mer

  Max 20 pers. Anmälan till Peter Thorsell krävs
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 16 Nov 2020

  • 16

   Nov

   2020

  Besök av en kommunbiolog

  Vi får besök av en kommunbiolog som kommer att beskriva ekosystemen och vikten av biologisk mångfald. Det blir en koppling till naturhistorien i Sverige och varför vissa arter är hotade i dagens landskap...

  Läs mer

  Max 50 personer. Anmälan krävs.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 100 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.