STF Borås Lokalavdelning

Kontaktperson

Ann-Christin Dahlqvist

Telefon: 0703731713

stf.boras@la.stfturist.se

Postadress

STF Borås Lokalavdelning - Yxhammarsgatan 8, 50331 Borås

Våra kommuner

Bollebygd, Borås, Ulricehamn

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla oss så får du mer information om vår verksamhet.

Vandrarhem
STF har inget vandrarhem i Borås, närmaste STF-boende är Årås Kvarn, nordost om Ulricehamn.

Följ STF Borås Lokalavdelning

Facebook

Boråstrakten präglas av ett kuperat och sjörikt skogslandskap med knallestaden Borås som nav. Trakten är en av landets mest särpräglade industriregioner, där en omfattande textilindustri helt dominerade bygden fram till mitten av 1900-talet. Idag finns en mångskiftande industriell verksamhet, som bl.a. gynnas av närheten till Göteborg. Textilhögskolan har sitt säte i Borås. Här sker bl.a. forskning och utveckling av nya textilmaterial. Knalletraditionen lever vidare genom olika postorderföretag.
Läs mer

I Borås närhet finns åtskilliga naturreservat. Bland annat Rya åsars naturreservat, som är ett friluftsområde med tjugo kilometer märkta vandringsleder och stigar, spännande naturområden, klippbranter och utsiktsplatser.

Runt om i omgivningarna finns även gott om kulturminnesmärken från tidig medeltid och framåt. Bland intressanta och trevliga utflyktsmål finns Hedareds stavkyrka som är landets enda bevarade medeltida stavkyrka. Sundholmens Slottsruin och Torpa Stenhus är också välbesökta utflyktsmål. Båda är medeltidsborgar med spännande historia.

Lokalavdelningen har varit igång sedan 1980 och har cirka 375 medlemmar. Vi erbjuder ett omväxlande program med stadsvandringar, studiebesök, föreläsningar, bildvisningar och utflykter. Under vår och höst genomförs även veckovisa guidade vandringar i stad och omgivningar.

Aktiviteter

 • 06 Jun 2023

  • 06

   Jun

   2023

  Nationaldagsfirande i Ramnaparken, 2023

  Ceremonin börjar kl 8.00. Därefter brukar man servera kaffe och bulle. Sen har vi möjlighet att tillsammans ta en promenad i området.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 06 Jun 2023

  • 06

   Jun

   2023

  Nationaldagsfirande i Stadsparken, 2023

  Uppträdandet börjar kl 15.00 i Stadsparken. Det blir sång och musik, samt vårtal. Ni är speciellt välkomna att gå med i fanborgen/flaggparaden som avgår 14.45 från kongresshuset.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 07 Jun 2023

  • 07

   Jun

   2023

  Onsdagsvandring VT23

  Detta är vår traditionella veckovisa vandring, där sträckan ligger i spannet 6-8 km. Dagens vandring blir dock bara 4 km varefter vi samlas för vandringsavslutning Ett arr i samarbete med Studiefrämjandet

  Läs mer

  Det är viktigt att ha bra kläder enligt väderlek, speciellt bra skor.
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.