STF Borås Lokalavdelning

Kontaktperson

Ann-Christin Dahlqvist

Telefon: 0703731713

stf.boras@la.stfturist.se

Postadress

STF Borås Lokalavdelning - Yxhammarsgatan 8, 50331 Borås

Våra kommuner

Bollebygd, Borås, Ulricehamn

Anslut dig till vår lokalavdelning

Skicka oss ett e-postmeddelande så får du mer information om vår verksamhet.


Vandrarhem

STF Årås Kvarn i Kölingared, nordost om Ulricehamn.

Följ STF Borås Lokalavdelning

Facebook

Bra att veta

STF Borås är en lokalavdelning inom Svenska Turistföreningen. Avdelningen leds av engagerade medlemmar som på ideell bas tycker om att berika sin egen och andras fritid. Vi ordnar bland annat vandringar, föredrag, studiecirklar och studiebesök. (org.nr 864502–1158)

Att ansluta sig till STF och vår lokalavdelning:

Är man redan STF medlem kostar det inget extra att ansluta sig till vår lokalavdelning. Man bara meddelar oss via mejl.

Lokalmedlemmar får tillgång till de lokala rabatter som föreningen utverkat. Man får även nyhetsbrev via mejl, samt förtur till våra lokala aktiviteter. Vi ger också tips och råd om vandrarhem och vandringsleder.

Om man inte är STF medlem, skickar man ett e-mail till oss som innehåller namn och personnummer, (Gärna också telefonnummer) Är ni en familj räcker det med e-postadressen till en person. Medlemskap kan självklart också lösas på plats på våra aktiviteter. Ni betalar in medlemsavgiften, enligt prislistan nedan, till vårt bankgiro 5327–4403.  Vårt Swish nummer är: 123 262 7404

Org.nr 864502–1158

Medlemsavgift
Vuxen (26 -74) år:       345 kr

Senior (75 – )  år :        225 kr

Ungdom (16 –25) år:  195 kr

Sambo/Familj:              550 kr

Sambo/Familj medlemskap omfattar max 2 vuxna och obegränsat antal barn skrivna på samma bostadsadress.

Medlemskapet gäller i 12 månader från det datum man betalt in medlemsavgiften

Även om man inte bor i någon av de kommuner som ingår i vårt upptagningsområde går det bra att bli medlem i vår lokalavdelning. Det enda kravet är att du är medlem i STF.

Facebook

Förutom vår hemsida och våra aktivitetsfoldrar, som vi lägger ut på bibliotek och andra informationsplatser. använder vi oss av Facebook

Vår Facebook sida heter STF Borås.

Den används för att sprida information och för kommunikation med våra medlemmar och icke medlemmar. Tryck gärna på ”Följer” så får du uppdateringar i ditt flöde när något är på gång. Dela gärna också med dina vänner så informationen sprids.

Det går inte att anmäla sig till någon av våra aktiviteter på vår Facebook sida med knappen ”Kommer” under avsnittet ”Evenemang”. Anmälan måste alltid göras direkt till aktivitetsledaren, när anmälan krävs.

Anmälan till aktivitet:

På vår hemsida kan du hitta aktuella programpunkter, ändringar i programmet etc. Kolla därför alltid vår hemsida före anmälan till en aktivitet.

Deltagaranmälan krävs ibland för våra aktiviteter. Vi behöver ha möjlighet att komma i kontakt med anmälda deltagare när det sker oväntade händelser, t.ex. vid sjukdom hos aktivitetsledaren som gör att aktiviteten måste ställas in. För vissa arrangemang är platserna begränsade, för andra ingår förtäring som måste beställas

I vissa fall beslutar styrelsen om ett första anmälningsdatum. Detta gäller främst för flerdagsresor och större arrangemang.

Turordning:

  • Medlemmar i STF Borås lokalavdelning har förtur till alla aktiviteter. I de fall vi har en gemensam aktivitet med en annan lokalavdelning eller förening har dessa samma prioritet som våra medlemmar om inget annat överenskommits.
    • Övriga STF medlemmar kommer därnäst i mån av plats.
    • Icke STF medlemmar är välkomna i mån av plats. Anmälda till våra aktiviteter skall alltid invänta bekräftelse på sin anmälan från aktivitetsledaren, först då är man garanterad plats på en aktivitet.

De som placerats på reservlista meddelas av aktivitetsledaren om de kommer med eller ej senast på sista anmälningsdagen för aktiviteten.

Kostnad:

För vissa aktiviteter krävs en avgift. Detta framgår av vårt program.

.

Återbud:

Förhinder ska alltid meddelas till aktivitetsledaren så att någon annan kan få platsen om det är en aktivitet med begränsat antal platser, eller så att vi inte behöver stå och vänta.

Vid avgiftsbelagd aktivitet är anmälan bindande dagen efter den sista anmälningsdagen och följande gäller då:

Anmälningsavgiften kan återbetalas under förutsättning att vi, i vår tur, slipper betala denna kostnad.
Del i till exempel bussresa eller guidning återbetalas inte. Skaffa gärna en ersättare

Samåkning till och från aktiviteter:

Vid samåkning i bil rekommenderar vi 10 kr per mil och passagerare.

För längre bilresor bestäms ersättningen vid resp. tillfälle.

 

Svårighetsgrad på vandringar:

Att klassificera svårighetsgrad för vandringar är väldigt svårt. Vi nämner alltid den ungefärliga längden i km för vandringen.

Försäkring:

STF har en olycksfallsförsäkring för alla medlemmar

Ny Aktivitetsledare / Styrelsemedlem:

Du som kan tänka dig att hjälpa till i lokalavdelningen, i styrelse eller som aktivitetsledare hör av dig till någon i styrelsen eller till valberedningen.

Har du platser som du tycker är ”smultronställen” och vill dela med dig, då kan du gärna meddela någon i styrelsen. Kanske du själv vill bli aktivitetsledare för denna aktivitet.

Du har kanske något speciellt intresse, kanske kan du då ordna ett studiebesök eller liknande.

Kanske vill du bara engagera dig i lokalavdelningens arbete.  Alla kan dra ett litet strå till stacken. Vi behöver er alla som vill hjälpa till på ett eller annat vis. Alla krafter som vi kan få behövs för att vi skall utvecklas och finnas kvar i framtiden!

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.