STF Kind Lokalavdelning

Kontaktperson

Bernt Kärrdin

Telefon: 0793337071

stf.kind@la.stfturist.se

Postadress

STF Kind Lokalavdelning - Hedegatan 25, 51254 Svenljunga

Våra kommuner

Svenljunga, Tranemo

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Kind Härad ligger i Södra Västergötland. Lokalavdelningen STF Kind utgörs av Svenljunga och Tranemo, som är Västergötlands sydligaste kommuner. Området gränsar till Småland och Halland. Kindbygden präglas av ett omväxlande landskap av kuperad mark, rik på sjöar och skogslandskap.
Våra regler för att förhindra spridning av covid-19. Vi hoppas att alla som deltar i våra aktiviteter är fullvaccinerade mot covid-19 men uppmanar ändå till fortsatt försiktighet vid våra aktiviteter. Detta är inte bara med tanke på covid-19 – förkylningar, influensa och sånt vill vi också undvika. Detta gäller vid aktiviteter inom STF Kind: Vid någon form av sjukdomssymptom – stanna hemma! Vi håller avstånd, både under vandring och vid fikapauser. Vi samlar in kontaktuppgifter till samtliga deltagare med tanke på eventuella behov av smittspårning.
Läs mer

Ätran rinner genom bygden och för med sig rik historia samt vackra naturupplevelser. Kindbygden har varit bebodd sedan äldre stenålder och har en rik forntidshistoria, med såväl medeltidshistoria såsom Danskkrigen. Kindbygdens trakter har befunnit sig i Dansk ägo ett antal gånger i historien. Den välkända medeltida borgen från sent 1200-tal, Torpa stenhus, är Sveriges bäst bevarade borg och utgjorde en av många befästningar vid landgränserna.

I vår natursköna bygd har du möjlighet att på vackra stigar och smala vägar vandra utmed två stycken vandringsleder. Du kan välja på en som är 5 km eller 8 km med start och mål vid Moga Fritid. Utmed lederna finns rastbord uppställda där du kan njuta av medhavd fika. Det finns även möjlighet att grilla på därför avsedda platser.

Våra program passar alla och erbjuder vandringar, utflykter, företagsbesök, föreläsningar och historiska vandringar och studiecirklar.

Välkommen att bli medlem!
/Styrelsen STF Kind

Aktiviteter

 • 14 Dec 2022

  • 14

   Dec

   2022

  Medlemsmöte i advent

  Vi avslutar året med vår tradition, glöggmingel, gröt med tillbehör samt fika. Medlemsinformation. Utvärdering av årets aktiviteter. Vårens program. Därefter visar vi bilder från vårens - sommarens och...

  Läs mer

  Torsdagen den 8 december 2022 Uddebo Fritidsgård klockan 18,00 Anmälan senast Torsdagen den 1 december 2022 till Börje Persson 070 654 21 91
  Pris

  Medlem: 150 kr

  Icke-medlem: 175 kr

 • 08 Feb 2023

  • 08

   Feb

   2023

  Årsmöte 2023

  Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Alla val är gjorda. Vi gör ett besök i utställningshallen och Christer Johansson berättar om Star Trading och om framtidens Gräne gruva. Efter årsmötet bjuder vi på...

  Läs mer

  Kallelse till årsmöte 2023 på Star Trading den 8 februari klockan 18,00 OBS! TIDEN!
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.