STF Kind Lokalavdelning

Kontaktperson

Bernt Kärrdin

Telefon: 0793337071

stfkind@stfturist.se

Postadress

STF Kind Lokalavdelning - Hedegatan 25, 51254 Svenljunga

Våra kommuner

Svenljunga, Tranemo

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Kind Härad ligger i Södra Västergötland. Lokalavdelningen STF Kind utgörs av Svenljunga och Tranemo, som är Västergötlands sydligaste kommuner. Området gränsar till Småland och Halland. Kindbygden präglas av ett omväxlande landskap av kuperad mark, rik på sjöar och skogslandskap.
Läs mer

Ätran rinner genom bygden och för med sig rik historia samt vackra naturupplevelser. Kindbygden har varit bebodd sedan äldre stenålder och har en rik forntidshistoria, med såväl medeltidshistoria såsom Danskkrigen. Kindbygdens trakter har befunnit sig i Dansk ägo ett antal gånger i historien. Den välkända medeltida borgen från sent 1200-tal, Torpa stenhus, är Sveriges bäst bevarade borg och utgjorde en av många befästningar vid landgränserna.

I vår natursköna bygd har du möjlighet att på vackra stigar och smala vägar vandra utmed två stycken vandringsleder. Du kan välja på en som är 5 km eller 8 km med start och mål vid Moga Fritid. Utmed lederna finns rastbord uppställda där du kan njuta av medhavd fika. Det finns även möjlighet att grilla på därför avsedda platser.

Våra program passar alla och erbjuder vandringar, utflykter, företagsbesök, föreläsningar och historiska vandringar och studiecirklar.

Välkommen att bli medlem!
/Styrelsen STF Kind

Aktiviteter

 • 28 Okt 2021

  • 28

   Okt

   2021

  Lights in Alingsås

  Lights skiljer sig från andra ljusevenemang runt om i världen. Bara ett tema och en slinga är förutbestämt av Alingsås Energi. Vilka installationer som skapas och hur de ska se ut tas istället fram under...

  Läs mer

  Veckodag: torsdag Datum: 28 oktober Klockan: 16,00 Samlingsplats: Borås, rastplats Transås, vid tavernan. Vägbeskrivning: Från Borås tag väg 180. Anmälan senast: 21 oktober. Kontaktperson: Bernt 0793337071
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 25 kr

 • 16 Nov 2021

  • 16

   Nov

   2021

  Kåseri om fågelskådning

  Fågel- och naturfotograf Anders Bolmgren kåserar och visar bilder om fåglar i vår omgivning. Kaffe och fika finns att köpa till självkostnadspris.

  Läs mer

  Veckodag: tisdag Datum: 16 nov. Klockan: 18,30 Samlingsplats: Medborgarhuset, Sexdrega
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 08 Dec 2021

  • 08

   Dec

   2021

  Medlemsmöte i Adventstid

  Vi börjar kvällen med glöggmingel för att sedan avnjuta julens delikatesser. Därefter visar vi bilder från våren och sommarens aktiviteter. Vi avslutar med utlottning av julklapparna till kaffet och där...

  Läs mer

  Veckodag: onsdag. Datum: 8 december, klockan: 18,30 Samlingsplats: Uddebo Fritidsgård Vägbeskrivning: Mitt i Uddebo längs med väg 156 Anmälan senast: 1 december. Kontaktperson: Börje Persson 070 654...
  Pris

  Medlem: 125 kr

  Icke-medlem: 150 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.