STF Kind Lokalavdelning

Kontaktperson

Bernt Kärrdin

Telefon: 0793337071

stfkind@stfturist.se

Postadress

STF Kind Lokalavdelning - Hedegatan 25, 51254 Svenljunga

Våra kommuner

Svenljunga, Tranemo

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Kind Härad ligger i Södra Västergötland. Lokalavdelningen STF Kind utgörs av Svenljunga och Tranemo, som är Västergötlands sydligaste kommuner. Området gränsar till Småland och Halland. Kindbygden präglas av ett omväxlande landskap av kuperad mark, rik på sjöar och skogslandskap.
Läs mer

Ätran rinner genom bygden och för med sig rik historia samt vackra naturupplevelser. Kindbygden har varit bebodd sedan äldre stenålder och har en rik forntidshistoria, med såväl medeltidshistoria såsom Danskkrigen. Kindbygdens trakter har befunnit sig i Dansk ägo ett antal gånger i historien. Den välkända medeltida borgen från sent 1200-tal, Torpa stenhus, är Sveriges bäst bevarade borg och utgjorde en av många befästningar vid landgränserna.

I vår natursköna bygd har du möjlighet att på vackra stigar och smala vägar vandra utmed två stycken vandringsleder. Du kan välja på en som är 5 km eller 8 km med start och mål vid Moga Fritid. Utmed lederna finns rastbord uppställda där du kan njuta av medhavd fika. Det finns även möjlighet att grilla på därför avsedda platser.

Våra program passar alla och erbjuder vandringar, utflykter, företagsbesök, föreläsningar och historiska vandringar och studiecirklar.

Välkommen att bli medlem!
/Styrelsen STF Kind

Aktiviteter

 • 23 Jun 2021

  • 23

   Jun

   2021

  Vandring Dalstorpasjön runt

  Vi går runt Dalstorpasjön och njuter av den vackra naturen som delvis går genom åkerlandskap och genom skogar. Vandringen är medelsvår så ta på bra skor/kängor. Medtag egen fika som vi avnjuter med utsikt...

  Läs mer

  Onsdag 23 juni. Samling klockan 09,00 vid Dalstorp kyrka.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 25 kr

 • 03 Jul 2021

  • 03

   Jul

   2021

  Vandring Solstigen Uddebo

  Solstigen ligger på södra sidan av ån och är 4,4 km. Vi passeraren ravin med fin utsiktsplats. Medtag fika.

  Läs mer

  Lördag 3 juli 2021 klockan 10,00. Samling Bygdegården Uddebo
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 25 kr

 • 17 Jul - 18 Jul 2021

  • 17

   Jul

   2021

  • 18

   Jul

   2021

  Sommarvandring i Tiveden

  Trehörningsrundan 9,5 km, ca 6 timmar. Vi börjar vandringen med att förflytta oss till övernattningsplatsen där vi slår upp våra tält och lastar av det vi inte behöver under själva vandringen. Det finns...

  Läs mer

  Lördag - Söndag 17 - 18 juli. Samling 07,00 Svenljunga torg.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.