Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. STF drabbas precis som hela samhället av coronakrisen. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Kind Lokalavdelning

Kontaktperson

Bernt Kärrdin

Telefon: 0793337071

stfkind@stfturist.se

Postadress

STF Kind Lokalavdelning - Hedegatan 25, 51254 Svenljunga

Våra kommuner

Svenljunga, Tranemo

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Kind Härad ligger i Södra Västergötland. Lokalavdelningen STF Kind utgörs av Svenljunga och Tranemo, som är Västergötlands sydligaste kommuner. Området gränsar till Småland och Halland. Kindbygden präglas av ett omväxlande landskap av kuperad mark, rik på sjöar och skogslandskap.
Läs mer

Ätran rinner genom bygden och för med sig rik historia samt vackra naturupplevelser. Kindbygden har varit bebodd sedan äldre stenålder och har en rik forntidshistoria, med såväl medeltidshistoria såsom Danskkrigen. Kindbygdens trakter har befunnit sig i Dansk ägo ett antal gånger i historien. Den välkända medeltida borgen från sent 1200-tal, Torpa stenhus, är Sveriges bäst bevarade borg och utgjorde en av många befästningar vid landgränserna.

I vår natursköna bygd har du möjlighet att på vackra stigar och smala vägar vandra utmed två stycken vandringsleder. Du kan välja på en som är 5 km eller 8 km med start och mål vid Moga Fritid. Utmed lederna finns rastbord uppställda där du kan njuta av medhavd fika. Det finns även möjlighet att grilla på därför avsedda platser.

Våra program passar alla och erbjuder vandringar, utflykter, företagsbesök, föreläsningar och historiska vandringar och studiecirklar.

Välkommen att bli medlem!
/Styrelsen STF Kind

Aktiviteter

 • 25 Apr 2020

  • 25

   Apr

   2020

  Hyltèns Industrimuseum (Inställt!)

  Det är ett levande museum som visas av kunniga guider. Hylténs industrimuseum är en intakt bevarad metallindustri med maskiner, verktyg, kontor med mera i drift. Det finns till och med kvar ett lager...

  Läs mer

  INSTÄLLT! Studiebesöket på Hylténs Industrimuseum ställs in på grund av Coronavirus. Aktiviteten återkommer senare i höst.
  Pris

  Medlem: 60 kr

  Icke-medlem: 110 kr

 • 17 Maj 2020

  • 17

   Maj

   2020

  Vandring i Limmared

  Vi vandrar runt Fåle hinderbana och kollar på hindren samt avslutar med skogspromenad. Vandringen är ca. 6 km delvis kuperat, medtag fika.

  Läs mer

  Samlingsplats: Fåle fritidsanläggning Limmared. Vägbeskrivning: Från Tranemo, Rosenlund sväng höger innan järnvägen.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 24 Jun 2020

  • 24

   Jun

   2020

  Blomstervandring

  Vi går en blomstervandring i en mångfald av dofter och färger under ledning av blomsterkännaren Lars Johansson. Under denna vandring med midsommartema får vi lära oss om de olika blommorna på ängen,...

  Läs mer

  Samlingsplats: Svenljunga torg 18.00 Willys Tranemo 18.30 Samtliga utgår från Willys i Tranemo.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 08 Aug - 15 Aug 2020

  • 08

   Aug

   2020

  • 15

   Aug

   2020

  Fjällvandring i Grövelsjöfjällen, Dalarna.

  Vi samåker i minibuss till Grövelsjön, där vi hyr en stuga tillsammans. Vi gör dagsutflykter till olika mål, som vi gemensamt bestämmer. Förläggning i stuga. Till utflykterna ansvarar du själv för egen...

  Läs mer

  Lördag 8 augusti - 15 augusti. Avresa från Svenljunga 07.00 Samlingsplats: Förgätmigejvägen 5, Svenljunga. Pris beslutas på planeringsmötet 22 april.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.