STF Jämtland-Härjedalen Lokalavdelning

Kontaktperson

Linn Bäckman

Telefon: 070-2248767

stf.jamtland-harjedalen@la.stfturist.se

Postadress

STF Jämtland-Härjedalen Lokalavdelning - Hållsta 315, 83497 Brunflo

Våra kommuner

Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre, Östersund

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet.

Lokalavdelningen STF Jämtland-Härjedalen är mycket stor och omfattar åtta kommuner. Naturen och kulturen är skiftande i detta stora område men förenande är den storslagna fjällnaturen, de djupa skogarna och de rika sjöarna.
Läs mer

Vi har nära till storslagen fjällnatur, djupa skogar och vackra sjöar. STF Jämtland-Härjedalen arbetar för att så många som möjligt skall få möjlighet att uppleva vår natur men också kultur och intressanta besöksmål i närområdet. Till lokalavdelningen STF Jämtland-Härjedalen är alla välkomna!

STF Östersund grundades 1973 och omvandlades till lokalavdelningen STF Jämtland-Härjedalen 2013. Lokalavdelningen är öppen för alla STF-medlemmar i Jämtland och Härjedalen, och även för långväga STF-medlemmar som vill ta del av vår verksamhet. Avdelningen leds av medlemmar som jobbar ideellt med att berika sin egen och andras fritid.

Har du idéer och tips om bra lokal verksamhet eller ett specialintresse som kan ge upphov till en aktivitet? Vill du vara med och påverka i lokala natur-, kultur-, frilufts- och turismfrågor. Hör av dig till någon i styrelsen om du vill engagera dig!

Din belöning blir trevliga upplevelser, nya vänner och möjlighet påverka.

Aktiviteter

 • 31 Aug 2024

  • 31

   Aug

   2024

  Vandring i Arådalen.

  Vi vandrar från fjällstugan till Östra Arådalens fäbodvall, via ”Tirenstigen” som tar oss till leden som går utefter Hundhögens fjällfot. Vandringen tillbaka mot Fjällstugan går vi i skogsterräng och kommer fram vid Angelicasjön som ligger i anknytning till Fjällstugan. Vandringen är ca 8 km.

  Läs mer

  För samåkning samlas vi vid STF Persåsens parkering kl.09.00. Ta med matsäck. Det kan bitvis vara vått i skogsterrängen. Beroende på hur mycket det har regnat under sommaren.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 75 kr

 • 07 Sep

  • 07

   Sep

   2024

  Historik i och kring Jänsmässholmen

  Vi gör ett besök i kapellet där vi får historiken om kapellet och dess omgivning berättad för oss. Besök på fjällhotellet, där det är möjlighet till en lunch samt deras berättelse om sin verksamhet.

  Läs mer

  Ta med fika. Kläder efter väderlek
  Pris

  Medlem: 75 kr

  Icke-medlem: 100 kr

 • 14 Sep

  • 14

   Sep

   2024

  Topptur Getryggen

  Vi vandrar blomsterstigen från Storulvån uppåt och fortsätter oledat sista biten upp till toppen av Getryggen 1382 möh. Det är ca 7 km vandring tur och retur och en stigning på drygt 650 meter.

  Läs mer

  Vandringen är delvis krävande och god kondition behövs, det krävs också att du har bra balans, är lite uthållig och har ett gott humör att plocka fram när det känns lite jobbigt.
  Pris

  Medlem: 150 kr

  Icke-medlem: 175 kr

 • 21 Sep - 22 Sep 2024

  • 21

   Sep

   2024

  • 22

   Sep

   2024

  Ett dygn i Storulvån med vandringar, middag och trevlig häng.

  Lördag: Vi träffas utanför fjällstationen i Storulvån och beger oss tillsammans iväg på en dagstur, vi har med oss egen lunch och packning för dagen. Halvvägs delar vi på oss, de som vill går samma väg tillbaka till fjällstationen (grupp 1) och de som vill tar en tuffare väg (grupp 2) över en fjälltopp tillbaka till stationen. Grupp 1 går mellan 8-12 km ( ca 4 timmar + pauser), grupp 2 går ca 12-13 km och många höjdmeter (tid ca 5 timmar + pauser) kan ändras beroende på väder. Tillbaka på stationen får ni lite egen tid för dusch, bastu och vila innan vi tillsammans äter en 2-rätters middag i restaurangen. Söndag: Här kan du välja att sova lite längre eller kliva upp och väcka kroppen med lite Tai Chi-känsla innan frukost. Efter frukosten packar vi ihop och checkar ut från våra rum innan vi ger oss iväg på en kortare gemensam vandring, ca 2-3 km enkel väg, vi njuter en stund av fjälluften och tar en fikapaus innan vi går tillbaka till fjällstationen och säger hej då.

  Läs mer

  I priset ingår: Guidade vandringar, 2-rätters middag, frukost och logi i delade 4-bäddsrum. (lunch ingår ej men går att köpa till på fjällstationen om man inte tar med sig egen, kylskåp finns att förvara ev kylvaror i) Anmälan: senast 15 augusti, betalning görs vid anmälan och är bindande, om avanmälan görs efter sista anmälningsdatum sker ingen återbetalning.
  Pris

  Medlem: 1900 kr

  Icke-medlem: 2100 kr

 • 06 Dec - 08 Dec 2024

  • 06

   Dec

   2024

  • 08

   Dec

   2024

  Besök oss i Sylhyddan under julmarknaden

  Besök oss i Sylhyddan, och känn historiens vingslag vid "Ugglekaminens". värme.

  Läs mer

  För att komma in på Jamtli betalar du, som vanligt, inträdesavgift.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.