STF Karlskoga-Degerfors Lokalavdelning

Kontaktperson

Ingvar Eriksson

Telefon: 070-3787095

stfkarlskogadegerfors@stfturist.se

Postadress

STF Karlskoga-Degerfors Lokalavdelning - Knektåsvägen 15, 69153 Karlskoga

Våra kommuner

Degerfors, Karlskoga

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Regionen har en stark koppling till Bergslagen och till begreppet ”Järn bryter bygd”. Hyttor och kolmilor vid Kilsbergskanten vittnar inte bara om tidigare järnhantering. Här finns också Kilsbergen, en vildmark med rika möjligheter till naturupplevelser.
Läs mer

Lokalavdelningens studiebesök, bildvisningar, föredrag och resor bidrar till att bygdens rika kulturella arv uppmärksammas. Upplevelser i naturen är också självklart en del av verksamheten. Naturvandringar med kulturella inslag i Kilsbergen genomförs vid flera tillfällen varje år. Lokalavdelningen håller också i flera kulturarrangemang. Exempel på detta är Vallbomsdagen då baderskan Gustafva Vallbom hedras med tvagning på dåtida sätt.

Fina vandringsleder i bygdens närhet är Bergslagsleden, Tio sjöars led och Angsjöleden. STF Karlskoga-Degerfors egen led är STF-slingan vid Rönningshyttan sydost om Degerfors.

Ett flertal herrgårdar i regionen är uppförda under 1600-talet och 1700-talet. Vid Ölsboda herrgård författade Selma Lagerlöf delar av den Löwensköldska trilogin. Och i Björkborns vackra herrgård bodde Alfred Nobel under en tid. Herrgården har idag ett Nobelmuseum.

Lokalavdelningen grundades 1989 och har idag cirka 500 medlemmar.

Aktiviteter

 • 27 Nov

  • 27

   Nov

   2019

  Björneborgs Bruk, en återuppstånden produktionsanläggning

  Efter rekonstruktionen heter nu bruket Björneborg Steel AB. Det är norra Europas största smedja med egen stålförsörjning, baserad på skrot. Vi tas emot av våra guider, byter om och har vi tur får vi se...

  Läs mer

  Meddela skostorlek vid anmälan.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 07 Dec 2019

  • 07

   Dec

   2019

  Resa till Julmarknaden i Arboga

  Vi besöker i år julmarknaden i Arboga. Vi blir mottagna av ”Engelbrekt” i Trefaldighetskyrkans församlingshem, och startar med kaffe och smörgås. Sedan följer en guidad stadsvandring och vi får oss historien...

  Läs mer

  Bussresa, förmiddagskaffe, guidning i Arboga och fika hos Tant Grön ingår.
  Pris

  Medlem: 400 kr

  Icke-medlem: 450 kr

 • 16 Jan

  • 16

   Jan

   2020

  I Kanot genom norra Kanada

  Återigen får vi en härlig reseberättelse av Mats Grimfoot. Denna gång har han paddlat 35 mil i norra Kanada och vi kommer att få se enastående bilder från resan. Mats Grimfoot är en populär berättare...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 60 kr

  Icke-medlem: 80 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.