STF Karlskoga-Degerfors Lokalavdelning

Kontaktperson

Ingvar Eriksson

Telefon: 070-3787095

stfkarlskogadegerfors@stfturist.se

Postadress

STF Karlskoga-Degerfors Lokalavdelning - Knektåsvägen 15, 69153 Karlskoga

Våra kommuner

Degerfors, Karlskoga

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Regionen har en stark koppling till Bergslagen och till begreppet ”Järn bryter bygd”. Hyttor och kolmilor vid Kilsbergskanten vittnar inte bara om tidigare järnhantering. Här finns också Kilsbergen, en vildmark med rika möjligheter till naturupplevelser.
Läs mer

Lokalavdelningens studiebesök, bildvisningar, föredrag och resor bidrar till att bygdens rika kulturella arv uppmärksammas. Upplevelser i naturen är också självklart en del av verksamheten. Naturvandringar med kulturella inslag i Kilsbergen genomförs vid flera tillfällen varje år. Lokalavdelningen håller också i flera kulturarrangemang. Exempel på detta är Vallbomsdagen då baderskan Gustafva Vallbom hedras med tvagning på dåtida sätt.

Fina vandringsleder i bygdens närhet är Bergslagsleden, Tio sjöars led och Angsjöleden. STF Karlskoga-Degerfors egen led är STF-slingan vid Rönningshyttan sydost om Degerfors.

Ett flertal herrgårdar i regionen är uppförda under 1600-talet och 1700-talet. Vid Ölsboda herrgård författade Selma Lagerlöf delar av den Löwensköldska trilogin. Och i Björkborns vackra herrgård bodde Alfred Nobel under en tid. Herrgården har idag ett Nobelmuseum.

Lokalavdelningen grundades 1989 och har idag cirka 500 medlemmar.

Aktiviteter

 • 01 Jun

  • 01

   Jun

   2022

  Möte med guckuskon en försommarkväll.

  Det finns knappast något naturreservat i vår närhet, som bjuder så mycket svensk sommar som Björskogsnäs med sina bestånd av guckusko. Tag med kvällsfika.

  Läs mer

  Avfärd Kl. 17.00 vid Jannelundstorget i Degerfors och Bregårdsskolans parkering vid E18 i Karlskoga kl. 17.15. Ingen anmälan ingen avgift. Samåkningsavgift 70 kr.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 04 Jun

  • 04

   Jun

   2022

  Östgötaresa- Nu byter vi sida

  Efter sju Västgötaresor byter vi nu sida till trakterna öster om Vättern. Där finns mycket att se och uppleva! Vi stannar för vårt förmiddagskaffe vid Sveriges äldsta hälsobrunn, Medevi, med anor från...

  Läs mer

  Avresa med buss: Kl. 08.00 Karlskoga busstation kl. 08.15, Medborgarplatsen i Degerfors. Åter ca kl. 19.00. I priset ingår bussresa, fyra guidningar, lunchbuffé, för- och eftermiddagsfika. Anmälan senast...
  Pris

  Medlem: 650 kr

  Icke-medlem: 700 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.