STF Härnösand Lokalavdelning

Kontaktperson

Joakim Drejare

Telefon: 0722135213

stfharnosand@stfturist.se

Postadress

STF Härnösand Lokalavdelning - Hellzéngatan 35, 87161 Härnösand

Våra kommuner

Härnösand

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Härnösand är beläget vid världsarvet Höga Kusten – i mötet mellan hav och land. Den imponerande kuststräckan bjuder på hisnande naturupplevelser men också härliga badstränder, lugna fiskevatten och spännande jaktmarker.
Läs mer

I den charmiga småstaden är många av de gamla trähusen bevarade och gästhamnen mitt i centrala Härnösand lockar många båtturister under sommarhalvåret.

I Härnösands kommun ligger naturreservatet Smitingen med havsbad, grottor och en geologistig samt Västanå med Västanåfallets naturum och vattenfall. För den som vill skapa sig en bild av hela regionen är Murbergets läns- och friluftsmuseum ett utmärkt besöksmål.

Härnösand är militärhistoriskt intressant med Hemsön och Hemsö Fästning. Hemsö fästning är ett underjordiskt fort, djupt ner i berget, och var länge en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Härnösand är även marinhistoriskt intressant med en lång yrkestradition inom båtbyggeri och lotsverksamhet.

Lokalavdelningen arrangerar kortare och längre vandringar med möjlighet till härliga naturupplevelser. Lokalavdelningen anordnar även olika studiebesök, gärna i samband med nyetableringar.

STF Härnösand grundades år 1985 och har cirka 475 medlemmar.

Aktiviteter

 • 23 Maj

  • 23

   Maj

   2022

  Måndagsvandring 23 maj, Flattomsbodarna

  Vandring väster om Ramvik, från Flattom till Flattomsbodarna och runt Stor-Byberget. Vi vandrar på skogsbilvägar och en kortare sträcka på stig, totalt ca 1 mil med en höjdskillnad på 150 m. Dagens guide...

  Läs mer

  Måndag 23 maj. Samling McDonalds P OBS tiden 09.00. Ta med matsäck och sittunderlag. Anmälan till Brittis 070-309 61 27, brittis.lindstrom@outlook.com, senast 20/5. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 26 Maj

  • 26

   Maj

   2022

  Gökotta på Uvberget

  Den traditionella gökottan håller vi i år på Uvberget, en riktig pärla i Höga Kusten. En kort vandring tar oss till toppen där vi får fin utsikt mot Älandsfjärden. På toppen finns en liten stuga, grillplats...

  Läs mer

  Torsdag 26 maj, kl. 08.00. Samling vid McDonalds P för samåkning. Ta med fika och sittunderlag. Anmälan till Lena 073-030 51 82, lena.k.bylund@gmail.com, senast 24/5.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 01 Jun

  • 01

   Jun

   2022

  Franzéns kulle, Säbrå. "Franzéns återkomst i Torgny Åströms gestalt"

  Vi samlas vid Säbrå kyrka och promenerar tillsammans några hundra meter till Franzéns kulle. Bland liljekonvaljer och sommarblomster får vi med hjälp av Torgny Åström lära känna Franz Michael Franzén,...

  Läs mer

  Onsdag 1 juni. Samling vid Säbrå kyrka 18.30. Parkering finns både vid kyrkan och församlingsgården. Ta gärna med sittunderlag och kvällsfika. Anmälan till Helena 070-367 30 37, helenahnordin@gmail.com,...
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 07 Jun

  • 07

   Jun

   2022

  Kvällsvandring 7 juni, Härnön

  Varierad och kuperad kvällsvandring till Klubberget och Flögberget. Vi går mestadels på stigar, men även i obanad terräng, totalt ca 5 km. Dagens guide är Brittis Lindström.

  Läs mer

  Tisdag 7 juni. Samling vid Smitingens parkering 17.30. Ta med kvällsfika och sittunderlag. Anmälan till Brittis 070-309 61 27, brittis.lindstrom@outlook.com, senast 3/6. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 14 Jun

  • 14

   Jun

   2022

  Besök på Boda gård

  På Boda gård i Stigsjö bedrivs ett ekologiskt lantbruk med anor från 1700-talet. Här finns kor, hästar, alpackor, får och höns. De anordnar även marknader, musikuppträdanden och har Bo på Lantgård. Just...

  Läs mer

  Tisdag 14 juni. Samling vid McDonalds P för samåkning. Anmälan till Lars-Göran 070-607 60 75, lars-goran.nylen@telia.com, senast 10/6. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 18 Jun

  • 18

   Jun

   2022

  Försommarresa till Skeppsmalen och Skags udde

  Vi gör en utflykt till Örnsköldsviks rika natur- och kulturmiljöer med guiden Anette Bodin. Vår första anhalt blir hamnen i Ö-vik för kort stadsvandring och eget förmiddagsfika. Sedan fortsätter vi mot...

  Läs mer

  Lördag 18 juni. Samling McDonalds P 08.30 för avresa med buss. Hemkomst ca kl. 17. Pris 500 kr per person. Ta med eget förmiddagsfika! Anmälan till Joakim 072-213 52 13, jockedrejare@hotmail.com, senast...
  Pris

  Medlem: 500 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.