STF Härnösand Lokalavdelning

Kontaktperson

Joakim Drejare

Telefon: 0722135213

stfharnosand@stfturist.se

Postadress

STF Härnösand Lokalavdelning - Hellzéngatan 35, 87161 Härnösand

Våra kommuner

Härnösand

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Härnösand är beläget vid världsarvet Höga Kusten – i mötet mellan hav och land. Den imponerande kuststräckan bjuder på hisnande naturupplevelser men också härliga badstränder, lugna fiskevatten och spännande jaktmarker.
Läs mer

I den charmiga småstaden är många av de gamla trähusen bevarade och gästhamnen mitt i centrala Härnösand lockar många båtturister under sommarhalvåret.

I Härnösands kommun ligger naturreservatet Smitingen med havsbad, grottor och en geologistig samt Västanå med Västanåfallets naturum och vattenfall. För den som vill skapa sig en bild av hela regionen är Murbergets läns- och friluftsmuseum ett utmärkt besöksmål.

Härnösand är militärhistoriskt intressant med Hemsön och Hemsö Fästning. Hemsö fästning är ett underjordiskt fort, djupt ner i berget, och var länge en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Härnösand är även marinhistoriskt intressant med en lång yrkestradition inom båtbyggeri och lotsverksamhet.

Lokalavdelningen arrangerar kortare och längre vandringar med möjlighet till härliga naturupplevelser. Lokalavdelningen anordnar även olika studiebesök, gärna i samband med nyetableringar.

STF Härnösand grundades år 1985 och har cirka 475 medlemmar.

Aktiviteter

 • 30 Nov

  • 30

   Nov

   2022

  Vad gömmer sig i de olika arkiven på Riksarkivet?

  Riksarkivet är en länk mellan dåtid, nutid och framtid. Här finns spännande arkivmaterial från flera århundraden. efter besöket får du kanske själv lust arr fortsätta forska på egen hand.

  Läs mer

  Onsdag 30 november 13.00. Samling vid Riksarkivet, Rosenbäcksallén 18E. Anmälan till Brittis 070-309 61 227, brittis.lindstrom@outlook.com, senast 27/11. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 06 Dec

  • 06

   Dec

   2022

  Julgröt på Härnösands Folkhögskola

  Även i år samlas vi för att äta traditionell julgröt tillsammans, denna gång på Folkhögskolan. Förutom gröt serveras skinksmörgås, glögg, julmust samt kaffe och kaka. Under kvällen bjuds det även på musikalisk...

  Läs mer

  Tisdag 6 december 18.30 på Folkhögskolan, Murbergsvägen 32, ingång huvudentrén. Anmälan till Helena 070-367 30 37, helenahnordin@gmail.com, senast 29/11. Avgift 150 kronor betalas på plats. Begränsat...
  Pris

  Medlem: 150 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.