STF Härnösand Lokalavdelning

Kontaktperson

Anita Österholm

Telefon: 070-605 9399

stfharnosand@stfturist.se

Postadress

STF Härnösand Lokalavdelning - Bryggvägen 1 A, lgh 1001, 87165 Härnösand

Våra kommuner

Härnösand

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Härnösand är beläget vid världsarvet Höga Kusten – i mötet mellan hav och land. Den imponerande kuststräckan bjuder på hisnande naturupplevelser men också härliga badstränder, lugna fiskevatten och spännande jaktmarker.
Läs mer

I den charmiga småstaden är många av de gamla trähusen bevarade och gästhamnen mitt i centrala Härnösand lockar många båtturister under sommarhalvåret.

I Härnösands kommun ligger naturreservatet Smitingen med havsbad, grottor och en geologistig samt Västanå med Västanåfallets naturum och vattenfall. För den som vill skapa sig en bild av hela regionen är Murbergets läns- och friluftsmuseum ett utmärkt besöksmål.

Härnösand är militärhistoriskt intressant med Hemsön och Hemsö Fästning. Hemsö fästning är ett underjordiskt fort, djupt ner i berget, och var länge en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Härnösand är även marinhistoriskt intressant med en lång yrkestradition inom båtbyggeri och lotsverksamhet.

Lokalavdelningen arrangerar kortare och längre vandringar med möjlighet till härliga naturupplevelser. Lokalavdelningen anordnar även olika studiebesök, gärna i samband med nyetableringar.

STF Härnösand grundades år 1985 och har cirka 475 medlemmar.

Aktiviteter

 • 02 Nov

  • 02

   Nov

   2021

  Härnösands vattenverk

  Välkommen till ett studiebesök på temat dricksvatten! HEMAB har på senare år gjort flera åtgärder för att ytterligare förbättra Härnösands dricksvattenkvalitet. Vi får en presentation av hela dricksvattensystemet...

  Läs mer

  Tisdag 2 november. Samling 18.00 vid Vattenverket, Tallvägen 1. Anmälan till Joakim Drejare, 072-213 52 13 eller jockedrejare@hotmail.com, senast 30/10. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 15 Nov

  • 15

   Nov

   2021

  Besök på KKV, Kollektiva konstnärsverkstaden

  Representanter från KKV:s styrelse visar verksamheten på Härnösands Kollektiva konstnärsverkstad. STF och KKV bjuder på fika.

  Läs mer

  Måndag 15 november. Samling 19.00 vid KKV, Kastellgatan 58. Anmäla till Helena Hägglund Nordin 070-367 30 37 eller helenahnordin@gmail.com, senast 12/11. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 20 Nov

  • 20

   Nov

   2021

  "Antikrundan" i teaterfoajén

  Välkommen med max två föremål per medlem till STF:s egen variant av "Antikrundan". Våra antikexperter Birgitta Arnqvist, Blå Porten Antik i Härnösand, och Per Stenberg, Återbruket i Sundsvall ger oss lite...

  Läs mer

  Lördag 20 november 11.00 - 15.00, foajén på Härnösands teater. Ingen föranmälan.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 07 Dec

  • 07

   Dec

   2021

  Julgröt på Muséet

  Vår traditionella julgröt med glögg, gröt, skinksmörgås samt kaffe och kaka, avnjuter vi i år på Lindas Mat och Café/ Västernorrlands museum. Under kvällen kommer vi att få musikalisk underhållning av...

  Läs mer

  Tisdag 7 december. Samling på Västernorrlands museum 18.30. Anmälan till Lena Bylund, 073-030 51 82 eller lena.k.bylund@gmail.com, senast 30/11. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: 150 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.