STF Härnösand Lokalavdelning

Kontaktperson

Joakim Drejare

Telefon: 0722135213

stf.harnosand@la.stfturist.se

Postadress

STF Härnösand Lokalavdelning - Hellzéngatan 35, 87161 Härnösand

Våra kommuner

Härnösand

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Härnösand är beläget vid världsarvet Höga Kusten – i mötet mellan hav och land. Den imponerande kuststräckan bjuder på hisnande naturupplevelser men också härliga badstränder, lugna fiskevatten och spännande jaktmarker.
Läs mer

I den charmiga småstaden är många av de gamla trähusen bevarade och gästhamnen mitt i centrala Härnösand lockar många båtturister under sommarhalvåret.

I Härnösands kommun ligger naturreservatet Smitingen med havsbad, grottor och en geologistig samt Västanå med Västanåfallets naturum och vattenfall. För den som vill skapa sig en bild av hela regionen är Murbergets läns- och friluftsmuseum ett utmärkt besöksmål.

Härnösand är militärhistoriskt intressant med Hemsön och Hemsö Fästning. Hemsö fästning är ett underjordiskt fort, djupt ner i berget, och var länge en av landets bäst bevarade försvarshemligheter. Härnösand är även marinhistoriskt intressant med en lång yrkestradition inom båtbyggeri och lotsverksamhet.

Lokalavdelningen arrangerar kortare och längre vandringar med möjlighet till härliga naturupplevelser. Lokalavdelningen anordnar även olika studiebesök, gärna i samband med nyetableringar.

STF Härnösand grundades år 1985 och har cirka 475 medlemmar.

Aktiviteter

 • 28 Nov 2023

  • 28

   Nov

   2023

  Gör din egen mat

  Less på den dyra och inte alltid så goda turmaten? Då är denna kväll något för dig. Olle berättar och visar hur du gör din egen billiga, goda och näringsrika turmat för kommande turer.

  Läs mer

  Tisdag 28 november kl 18.30-20.30. Samling Hedda Wisingskolan, Gånsviksvägen 2. Anmälan till Olle 070-537 73 92, olbacka@gmail.com senast 20/11. Begränsat antal – avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 06 Dec 2023

  • 06

   Dec

   2023

  Julgröt

  Som vanligt avslutar vi terminen med att äta julgröt tillsammans. Förutom gröt serveras glögg, skinksmörgås, julmust, kaffe och kaka. Under kvällen bjuds vi även på musikalisk underhållning.

  Läs mer

  Onsdag 6 december kl. 18.30. Samling Härnösands teater, foajén. Anmälan till Joakim 072-213 52 13, jockedrejare@hotmail.com senast 29/11. Kostnad: 175 kr/pers, betalas på plats. Begränsat antal - avanmäl vid förhinder.
  Pris

  Medlem: 175 kr

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.