STF Dalsland Lokalavdelning

Kontaktperson

Göran Forsell

Telefon: 070-5279214

stf.dalsland@la.stfturist.se

Postadress

STF Dalsland Lokalavdelning - Stärkebo 625, 46291 Vänersborg

Våra kommuner

Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Vänersborg, Åmål

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Dalsland må vara ett av Sveriges minsta landskap men trots detta bildar regionen ett Sverige i miniatyr, med slätter och fjällandskap som samsas sida vid sida.
Läs mer

Dalboslätten påminner om Skånes jordbruksslätter och Kroppefjäll visar prov på de norrländska landskapens omväxlande natur och rika växtliv. Det var också här över Kroppefjäll som Karl XIIs män marscherade och Karolinerleden är idag en av Dalslands populäraste turistleder.

Dalsland är också ett av Sveriges vattenrikaste landskap. Dalslands kanal binder samman sjöar och älvar till ett stort och inbjudande sjörike och Vänernkusten med långa stränder och pittoreska småstäder är självklara besöksmål. Här längs Vänernkusten finns även flera hällristningar och Dalaborgs slottsruin samt ättestupan och domarringen vid Halleberg visar att landskapet haft betydelse sedan lång tid tillbaka. Ett annat exempel på intressant kulturhistoria är akvedukten i Håverud som är ett mycket speciellt byggnadsverk.

Lokalavdelningen brinner för fjällen och anordnar minst en fjällresa om året med boende i fjällstuga, i tält eller på fjällstationer. Den sociala samvaron är också betydelsefull och lokalavdelningen har stående bildvisningar från resor och aktiviteter.

STF Dalsland bedriver också ett omfattande renoveringsarbete på STFs fjällstugor genom den så kallade Dugnadsgruppen.

Lokalavdelningen ombildades år 2013 till STF Dalsland och har drygt 140 medlemmar.

Aktiviteter

 • 19 Aug - 28 Aug 2024

  • 19

   Aug

   2024

  • 28

   Aug

   2024

  Fjällvandring 2024

  Sommarens fjällvandring går mellan Ammarnäs och Hemavan. Sträckan är totalt 78 km med dagsvandringar på 8-19 km och boende i STFs fjällstugor. Leden är en av de Signaturleder som STF utsett. En vandring där du får möta höga och karga fjäll, djupa dalar, fjällbjörkskogar samt fiskrika sjöar och fågelrika våtmarker. Vi passerar och övernattar i Ammarnäs, Aigert, Serve, Tärnasjö, Syter, Viterskalet och Hemavan. Vi ger oss iväg den 19/8 på eftermiddagen och är i Ammarnäs 20/8 vid femtiden. Hemresan från Hemavan blir den 27/8. Hela vandringssträckan går i Vindelfjällens naturreservat.

  Läs mer

  Fjällvandringen är fullbokad.
  Pris

  Medlem: 4315 kr

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.