STF Götaälvdalen Lokalavdelning

Kontaktperson

Elisabeth Ahlström

Telefon: 070-2395419

stf.gotaalvdalen@la.stfturist.se

Postadress

STF Götaälvdalen Lokalavdelning - Smultronvägen 20, 46144 Trollhättan

Våra kommuner

Lilla Edet, Trollhättan

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Götaälvdalen Lokalavdelning

Facebook

Utefter den otroligt natursköna miljön kring Göta älv hittar du städerna Trollhättan och Lilla Edet där STF Götaälvdalen har sitt säte.
Läs mer

Göta älv stäcker sig från Vänersborg (Vänern) ner till Göteborg och har en historisk betydelse för handelstransporterna.
Hela området har många historiska platser som till exempel Nohab samt slussarna i Trollhättan, Lödöse museum med otroligt många fynd från utgrävningar i området och i Lilla Edet hittar du Sveriges äldsta sluss.

När det kommer till vandringområden finns det mycket att välja på till exempel har vi nära till Halle – och Hunneberg med många leder samt Älgmuseet, Edsvidsleden som startar i Trollhättans slussområde samt Pilgrimsleden som går ända ner till Göteborg.

Februari 2020 startade vi upp STF Götaälvdalen.

Aktiviteter

 • 02 Mar 2024

  • 02

   Mar

   2024

  Ölprovning

  Välkomna att testa på närproducerade hantverksöl, det kommer att finnas med och utan alkohol.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 24 Mar 2024

  • 24

   Mar

   2024

  Prässebergsleden vandring med aktivitet

  Vandring med tipspromenad på vår egna led. Ingen kostnad och trevliga priser. Grillen är igång och vi bjuder på kaffe. Vi tillverkar insektshotell som vi sätter upp. Samling vid grillplatsen.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 20 Apr 2024

  • 20

   Apr

   2024

  Vänga mosse och kvarn

  Vi samåker till Vänga mosse naturreservat strax intill Fristad (mot Borås) där vi tillbringar tiden med att vandra ca 5 km, uppleva det rika fågellivet, besöka Vänga kvarn och äta medtagen lunch.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 28 Apr 2024

  • 28

   Apr

   2024

  Höljebacka Brandmuseum

  Missade du förra årets tripp till Höljebacka - nu får du chansen igen att se Putte & Annikas fantastiska samling! Brandbilar, ambulanser, frisersalong och café uppbyggt så man får en härlig känsla av hur det var. Efter rundtur tar vi fika ihop med medlemsmöte där vi planerar för höstens aktiviteter. Kostnad tillkommer för entré och fika.

  Läs mer

  Besök i muséet och därefter medlemsmöte
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 05 Maj 2024

  • 05

   Maj

   2024

  Vandring runt Ryrsjön

  Samling vid vägen mot Ryrsjön mittemot Bertilsgården (ridskolan) kl. 10. Vi går sedan den knappt 8 km långa leden medsols med lättare vandring på skogsvägar till att börja med för att sedan få med oss den lite mer krävande men hänförande vandringen på bergsryggen öster om sjön. Medtag egen fika.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 02 Jun 2024

  • 02

   Jun

   2024

  Ålstadnäs Kanot, vandring, skogsbad och matlagning

  En dag som innehåller nästan allt. Samling vid naturresrvatets parkering (Ålstadnäs) kl. 10. Härifrån kan du sedan paddla kanot ut på Gravlången eller ta en kort vandring ut till spetsen på Lilla Näset. Här har vi en eld igång. Vi bjuder på något tillagat över elden och du kan naturligtvis själv ha med något att grilla. Kaffepannan står på. Kanske du vill ta ett skogsbad i hängmattan eller vandra på rundslingan tillbaka till parkeringen.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.