STF Götaälvdalen Lokalavdelning

Kontaktperson

Elisabeth Ahlström

Telefon: 070-2395419

stf.gotaalvdalen@la.stfturist.se

Postadress

STF Götaälvdalen Lokalavdelning - Smultronvägen 20, 46144 Trollhättan

Våra kommuner

Lilla Edet, Trollhättan

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Götaälvdalen Lokalavdelning

Facebook

Dagsturer

Edsvidsleden
Vandra på slingrande naturstigar, ta en paus på Nyckelberget med utsikt över Göta älv, fortsätt in i skogen och över ängar. Du vandrar genom två naturreservat, Älvrummet och Åkerström, där du har en fantastisk utsikt över älven.

Längd: ca 14 km
Tid: ca 4 timmar
Sevärdheter längs leden: Förutom den fantastiska utsikten över älven går du mot slutet av vandringen genom den gamla delen av Strömslund med Slaskegatan och Forngården. Gör gärna en avstickare till Kopparklinten med bästa utsikten över älven, Olidans kraftstation och Trollhättan.
Transport till leden: Kommer du med tåg är det lättast att ta buss 21 mot Skoftebyn och kliva av på hållplats Innovatum. Gå förbi Saab-museet, över Olidebron, följ Kyrkobrovägen/Åkersbergsvägen och sväng sedan höger till Olidenvägen (ca 1,1 km att gå). Kommer du med bil så ta dig till parkeringen vid Olidans kraftstation. Skyltar finns hur man går vidare.
Övrig information: Läs mer här


Prässebergsleden

Prässebergsleden följer Prässebergens höjdryggar i omväxlande skogsterräng med mycket vackra utsiktsplatser över Göta älvdalen. Skogen på höjdryggarna består av gammal tallskog och krattekskog med höga naturvärden. Leden består huvudsakligen av skogsstigar med stundvis branta partier. Den östra delen följer delvis en grusväg.

Längd: ca 3 km
Tid: 1,5 timmar
Sevärdheter längs leden: Fina utsikter över Lilla Edet och Götaälvdalen. Strax söder om leden, längs anslutningsleden från Högstorp finns en fin grillplats intill en bergsformation som ger regnskydd. Längs norra delen av leden passeras ett vattenfall och ett bronsåldersröse med utsiktsplats.
Transport till leden: Leden kan nås till fots via en 1 kilometer lång anslutningsled från Högstorp, eller via en brant stig från Lilla Edets samhälle. Se även karta för leden. Med bil direkt till ledens parkeringsplats som finns utmed vägen upp till Högstorps Motorbana. Där finns också en informationstavla. Med buss till Lilla Edets busstation och därifrån vandring fram till anslutningsled invid E45.
Övrig information: Ladda ner karta här och läs mer här


Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.