Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kloten Nature Resort

Timmerstuga och glamping i Bergslagens fantastiska natur

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Kloten Nature Resort ligger omgiven av Bergslagens fantastiska natur i södra Dalarna, mitt i Malingsbo-Kloten naturreservat. Här finns aktiviteter, god mat och naturupplevelser för alla gäster och grupper. Bo i gedigna timmerstugor eller ute i vildmarken i glamping-sviter med vidsträckt sjöutsikt.
Läs mer
Varmt välkomna till Kloten Nature Resort! Vi ligger omslutna av naturreservatet Malingsbo-Kloten som med sina 50 000 hektar är det största skyddade området i Sverige utanför fjällvärlden. Området delas av tre län; Västmanland, Dalarna och Örebro. Naturen här bjuder på böljande landskap med stora skogar, sjöar och åar. Här och var finns öppna landskap där jordbruk bedrivs och vid dessa platser kan du fortfarande höra sånglärka, gulsparv, stare och andra fågelarter som trivs i det öppna odlingslandskapet.

När ni kommer till oss möts ni av huvudbyggnaden där ni hittar reception, butik, restaurang, lounge och pub. Från denna plats har ni en fantastisk utsikt över sjön Långvattnet och de omslutande skogarna. Kom och ät frukost eller middag i vår restaurang, blicka ut över Långvattnet och planera er vistelse tillsammans med oss. Här kan ni vandra, paddla, simma, bada bastu och bad-tunna vid sjön, fiska och mycket mer. Eller så njuter ni helt enkelt bara av lugnet och naturen. På Kloten Nature Resort finns det gott om aktiviteter året runt och av olika svårighetsgrad. I den omslutande naturen finns det gott om vandringsleder och cykelstigar.

Hos oss finns två olika boendeformer att välja mellan – våra gedigna timmerstugor, med alla bekvämligheter, som ligger intill huvudbyggnaden, eller våra glamping-sviter som ligger mitt i naturen intill sjön Långvattnet – en naturupplevelse utöver det vanliga.

Timmerstugorna
Ett genuint boende med alla bekvämligheter och närhet till alla aktiviteter
Våra timmerstugor är vackert belägna med gångavstånd till sjön och huvudbyggnaden där ni hittar reception, butik, restaurang, lounge och pub. Restaurangen har en fantastisk utsikt över sjön Långvattnet och de omslutande skogarna.

Stugorna har flera tre till sex sovrum samt vardagsrum med soffa/sittgrupp och tv, dusch & wc samt ett fullt utrustat kök. Våra niobäddsstugor har även en vedeldad kamin och ni kan beställa ved via oss. Antingen lagar ni maten själva i era stugor eller så bokar ni frukost och övriga måltider i vår populära restaurang.

Glamping – som en hotellsvit mitt i naturen
Bo två nätter i rymliga glampingtält med bäddade sängar och helpension mitt i naturen intill sjön Långvattnet – en naturupplevelse utöver det vanliga!

Har du alltid velat spendera mer tid i naturen, men vill ändå unna dig lyx och bekvämlighet. Då är vår glamping som gjord för er. Tänk att vakna upp till fåglarnas kvitter i en skön dubbelsäng med någon du tycker om, solen skiner in genom tältduken och ni hör Långvattnets skvalpande precis utanför. Omgärdade av skog och med vår vackra sjö på några meters avstånd, en avskild hemlig plats där det bara är ni och naturen. Vi serverar er frukost, lunch och middag med båtleverans till er brygga och här har ni även en alldeles egen kanot till ert förfogande för att utforska närliggande öar och vikar.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till markerad vinterled

  Närmare än 1 km till markerad vinterled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 340 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Sågkullevägen 15
  714 91 Kopparberg

  Hitta till boendet
  Tåg
  Bor du i Stockholm kan du med fördel ta tåg till Köping och därefter Länstrafikbuss 550 till Skinnskatteberg (total restid 2,25 timmar). Vi ordnar med transfer till självkostnad.

  Alternativt res från Frövi till Kopparberg tar cirka en timme och från Kopparberg kan vi hjälpa dig med transfer till självkostnad.

  Bil
  Kloten Nature Resort ligger i Örebroregionens vackra Bergslagsnatur. Följer du Riksväg 50 norr eller söderifrån, så svänger in på R233 vid Kopparbergskorset mot Kloten.

  Kommer du ifrån Stockholm så svänger du av i Västerås mot Ramnäs på väg R66. Kör förbi Ramnäs och sväng in mot Skinnskatteberg på väg 33 och vidare mot Kloten. En tur som tar cirka två timmar, från Stockholm / Uppsala och 1 timme från Örebro, Västerås.

  GPS-koordinater:

  N59.9003196°, E15.289515°

  Kontakt:

  +46 58088300 info@klotenresort.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 13:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  Högsäsong 8.00-18.00. Lågsäsong 9.00-17.00

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Kloten Nature Resort

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.